ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ "Κατάντια για την χώρα η υποταγή στους δανειστές"


29/10/13 
O Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «παραμύθι επιτυχίας που έχει καταρρεύσει» τονίζοντας παράλληλα πως «η εξευτελιστική συμπεριφορά της κ. Μερκελ στο Σαμαρά αποτελεί στρατηγικό αδιέξοδο και για την κυβέρνηση και για τη χώρα».
 
«Είναι κατάντια όχι μόνο για το Σαμαρά αλλά και για τη χώρα αυτή η υποταγή. Όλος ο κόσμος συζητά για το αδιέξοδο ελληνικό πρόγραμμα. Παριστάνουν τους επαναστάτες για εσωτερική κατανάλωση» είπε ο κ. Τσίπρας, διερωτώμενος «Γιατι να πάρουν στα σοβαρά τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του, αφού ομνύει στο Μνημόνιο»;
 
«Δεν διεκδικεί μείωση του χρέους, γιατί να τον πάρουν στα σοβαρά; Αν δεν τον λυπηθούν κινδυνεύει να χάσει την εξουσία και θα έχουν να κάνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. αυτό είναι το επιχείρημα Σαμαρά!Πως μ´αυτά τα φαιδρά επιχειρήματα πως να μην τον απαξιώσουν;».
 
Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως "Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που συγκεντρώνονται δυνάμεις που μπορούν να επιβάλουν αλλαγές. Ο αντίπαλος δίνει μία μάχη χωρίς ενδοιασμούς για να καθηλώσει τη χώρα μας στη ζώνη του λυκόφωτος" προσθέτοντας πως "Τις τελευταίες μέρες ομολογούν ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Λένε ότι δεν αντέχει άλλα μέτρα. Δε λένε ότι δεν αντέχει τους ίδιους. Όλοι πια ξέρουμε ποια ολέθρια πολιτική κρύβεται απο πίσω", τόνισε.
 
"Οι προπαγανδιστικές ανοησίες του μνημονιακού μπλοκ όσο κι αν αναπαράγονται είναι..... ανοησίες. Ο ελληνικός λαός δε ζητά απαντήσεις, εφόσον δεν αλλάξει κάτι ριζικά. Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι αυτή η κωμωδία με την τρόικα δε θα καταλήξει σε δράμα; Κατέρρευσε το παραμύθι της επιτυχίας. Όλοι έχουν καταλάβει πόσο εγκληματική είναι η πολιτική της υποταγής".
 
Δήμευσης της περιουσίας ο ενιαίος φόρος ακινήτων
"Απολύτως υποκριτική η συζήτηση για τα νέα μέτρα. Ο θαυμαστής του Μνημονίου ο κ. Στουρνάρας, τώρα θα αναζητήσει στα ασφαλιστικά ταμεία τα λεφτά που λείπουν. Μέσα σ´ αυτό το πακέτο βρίσκεται και ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων. Για να παραμένουν στους φορολογικούς παραδείσους οι μεγάλοι επιχειρηματίες, οι offshore εταιρείες, τη στιγμή που φορτώνει τους αδύναμους. Η κυβέρνηση περνά στο στάδιο δήμευσης της περιουσίας. Αυτά δεν είναι νέα μέτρα; Ενάμισι χρόνο τώρα ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του απαξιώνουν τη βουλή. Ελπίζω ότι έστω και τώρα θα σταματήσει και θα έρθει. ελπίζω πως θα σταματήσει να είναι κοινοβουλευτικός λιποτάκτης."
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: