Το ανέκδοτο της χρονιάς: Εκλογές το 2016


Ο Αντώνης ΣαμαράςΟ Αντώνης Σαμαράς
“ Σύντομα η κυβέρνηση Σαμαρά θα είναι κοινοβουλευτική μειοψηφία ”
Periodista
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 18:46
«Η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη, πολύ περισσότερο ενισχυμένη. Μπροστά στην πορεία μας. Εκλογές το 2016». Ο Αντώνης Σαμαράς με αυτή του τη δήλωση βγαίνοντας από τη βουλή μετά την απόρριψη της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε για άλλη μια φορά να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Διότι προφανώς δεν θέλησε δημοσίως να παραδεχθεί ότι η κυβέρνηση αποδυναμώθηκε κι άλλο και ότι οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στον τερματισμό του πολιτικού της βίου. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Χαριλάου Τρικούπη δεν περίμεναν διαρροές κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και είναι βέβαιο ότι αιφνιδιάστηκαν από την υπερψήφιση της πρότασης μομφής από την - ανεξάρτητη πλέον - βουλευτή Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη. Σαν μην έφθανε αυτό, πριν κλείσουν 24 ώρες απο την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά, άρχισαν και πάλι τα «αντάρτικα». Αυτή τη φορά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Βήμα fm, παρά το γεγονός ότι το βράδυ της Κυριακής ψήφισε κατά της πρότασης δυσπιστίας, τόνισε ότι δεν θα ψηφίσει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Και βέβαια δεν είναι ψέμα το γεγονός ότι οι περισσότεροι βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης, δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά ανοχής στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Εξάλλου ο ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης, Θ. Μωραϊτης και Μ. Κασσής στις ομιλίες τους από το βήμα της Βουλής κατέστησαν σαφές ότι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση χωρίς να το εννοούν, ότι πρόκειται επί της ουσίας για ψήφο ανοχής.  

Σε 16 μήνες ο Αντώνης Σαμαράς έχει απωλέσει 25 βουλευτές και μπροστά του έχει να περάσει νέα μέτρα φορολόγησης των ακινήτων, πλειστηριασμών, μειώσεων στις συντάξεις και απολύσεων και όλα αυτά πριν την κατάθεση και ψήφιση του προϋπολογισμού στο τέλος του έτους.

Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνησή του θα καταφέρει να εξαντλήσει τον χρόνο της μέχρι το 2016 μπορεί να χαρακτηριστεί ως το ανέκδοτο της χρονιάς. Αλήθεια, πως θα καταφέρει η κυβέρνησή να προχωρήσει πέρα από τον Μάιο του 2014, πέρα δηλαδή από τις ευρωεκλογές οπότε η ΝΔ αναμένεται να συντριβεί και το ΠΑΣΟΚ να εξαϋλωθεί, δεδομένου ότι το ελληνικό πρόβλημα χρέους θα συζητηθεί αργότερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Αυτοί δεν υποστήριζαν ότι η κατάσταση στην χώρα μας θα αλλάξει μετά τις εκλογές, για να έρθει η σφαλιάρα στον υποτακτικό πρωθυπουργό από την πολιτική του προϊσταμένη Άνγκελα Μέρκελ; Μετά τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση, θα είναι πολιτικά και κοινωνικά απονομιμοποιημένη καθώς τα ποσοστά των κομμάτων που την συγκροτούν αναμένεται να συρρικνωθούν.

Επίσης πως θα καταφέρει το καταστροφικό δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου να κρατηθεί στην εξουσία μέχρι το 2016, αφού μεσολαβούν προεδρικές εκλογές; Πως είναι δυνατόν σε συνθήκες πλήρους οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης να εξαντλήσει την τετραετία μία κυβέρνηση με εύθραυστη πια κοινοβουλευτική πλειοψηφία; 

Στην πραγματικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Χαριλάου Τρικούπη είναι τρομοκρατημένοι. Γνωρίζουν ότι καμία ψήφος βουλευτή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από εδώ και πέρα δεν είναι δεδομένη. Γνωρίζουν ότι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με δυσκολία μπορούν να πείσουν τους ψηφοφόρους τους στις εκλογικές τους περιφέρειες. Γνωρίζουν ότι στις δημοσκοπήσεις που σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αρκετές μονάδες μπροστά και ότι το δήθεν ισχυρό χαρτί, ο Αντώνης Σαμαράς, έχει ήδη καεί, πραγματικότητα που θα αποτυπωθεί. Γνωρίζουν ότι η αντίστροφη μέτρηση για την πιο καταστροφική και λαομίσητη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών έχει ξεκινήσει.

Σύντομα η κυβέρνηση θα είναι κοινοβουλευτική μειοψηφία. Οι εκλογές δεν θα αργήσουν να διενεργηθούν και η συντριβή των πολιτικών φορέων του μνημονίου είναι βέβαιη. 
ΑΝΑΡΤΗΣΗ- "PERIODISTA"

Δεν υπάρχουν σχόλια: