Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση μεθοδεύει να δώσει χωρίς αντίτιμο ψηφιακές άδειες

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση μεθοδεύει να δώσει χωρίς αντίτιμο ψηφιακές άδειες


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον ρ/σ 105,5 στο Κόκκινο.

Με το άρθρο 18, που θέλει να περάσει η κυβέρνηση σε άσχετο νομοσχέδιο, απειλείται η διαδικασία για τον διαγωνισμό για το ψηφιακό σήμα, καθώς η προθεσμία έχει εκπνεύσει και ταυτόχρονα μεθοδεύεται σκανδαλωδώς η νομιμοποίηση της ΔΤ" τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας στον ρ/σ 105,5 στο Κόκκινο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένο με την σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής και να περάσει το άρθρο 18 (σ.σ. διάταξη, που βρίσκεται στο νομοσχεδίο για την υγεία), που επιτρέπει στα τηλεοπτικά κανάλια να μεταδίδουν ψηφιακό σήμα "προσωρινά".
Επί της ουσίας, "παραβιάζεται το καθεστώς αδειοδότησης για ψηφιακό σήμα, καθώς θα δοθεί χωρίς αντίτιμο και αυτομάτως δημιουργείται ένα άνομο καθεστώς για την εκπομπή του", όπως εξήγησε η ίδια σημειώνοντας, μάλιστα, ότι με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις "εξυπηρετούνται συμφέροντα, που αφορούν στο σήμα της τηλεόρασης, του διαδικτύου και της κινητής τηλεφωνίας".
Όσο για την εξαγγελία Σαμαρά για το ελεύθερο διαδίκτυο στις πλατείες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι αυτό "υποκρύπτει πως η κυβέρνηση επιδιώκει άρον άρον να εκποιήσει τα δημόσια αγαθά, που συνιστούν τα μέσα του λαού για την ανάκαμψή του".
Με ειδική αναφορά της στο "μαύρο" της ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι "ακρωτηριάστηκε" το σήμα της Ελλάδας, από το εσωτερικό της χώρας, την παραμεθόριο και τα πέρατα του κόσμου, όπου ταξιδεύουν οι Έλληνες ναυτικοί.
Τέλος, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε ότι οι δήθεν "επιχειρηματικές κινήσεις", που υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον, "δεν αναγνωρίζονται από εμάς". "Θα ακούσουμε το κύκνειο άσμα τους, αλλά τελικά θα επικρατήσει η βούληση του λαού".
- ΑΝΑΡΤΗΣΗ-LEFT

Δεν υπάρχουν σχόλια: