Τελειώνει και επίσημα το ΠΑΣΟΚ


ΠΑΣΟΚΠΑΣΟΚ
“ Το κόμμα Βενιζέλου περνάει πλέον και επίσημα σε οριστική κατάσταση διάλυσης ”
Του Κώστα Καπνίση
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 
Την πιστοποίηση της καθολικής κατάρρευσης του φαινομένου ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι έβαλε με την σφραγίδα της η Θεοδώρα Τζάκρη, με την σαφή και ξεκάθαρη καταψήφιση της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Η κίνηση αυτή άναψε «φωτιές» στο κλυδωνιζόμενο και ακραία νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ, το οποίο αδυνατεί πλέον να αποδείξει τον λόγο της πολιτικής του ύπαρξης. Μετά από την κίνηση της πρώην πια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο ασκός του Αιόλου φαίνεται να ανοίγει για τα καλά, καθώς και ο Μιχάλης Κασσής, δήλωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Επίσης ο βουλευτής του κόμματος Βενιζέλου Θάνος Μωραΐτης δήλωσε «Δίνουμε μια ψήφο επώδυνης ανοχής. Ας μην δοκιμάζουν άλλο την αντοχή αυτής της ανοχής», στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα τόσο προς τον πρόεδρο, όσο και προς τον αντιπρόεδρο της συγκυβέρνησης.

Οι συναντήσεις δίνουν και παίρνουν με τους όποιους βουλευτές που έχουν απομείνει στο άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ, να μη μπορούν να πείσουν πια τους προσωπικούς τους ψηφοφόρους ότι «σώζουν» τη χώρα. Πίσω από τον βουλευτή Ιωαννίνων, Μιχάλη Κασσή, βρίσκονται και άλλοι βουλευτές, οι οποίοι μάλιστα βλέπουν τον αρχηγό τους Ευάγγελο Βενιζέλο να μη μπορεί να πείσει καν τον ίδιο τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος του κλείνει την πόρτα στο οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας ΔΗΜΑΡ – ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, η λεγόμενη «κίνηση των 58», αποδείχθηκε μια «επικοινωνιακή φούσκα», η οποία γρήγορα ξεφούσκωσε. Προφανώς, ήταν μια προσπάθεια ριξίματος «άδειων δικτυών» προς την ελληνική κοινωνία, αλλά και μια κίνηση τακτικισμού, με γνωστές προσωπικότητες να δηλώνουν το «Παρών» για την επόμενη ημέρα σε μια υποτιθέμενη «Κεντροαριστερά», η οποία όμως φαίνεται ότι δεν έχει καμιά τύχη, καθώς αποτελείται από ανακυκλωμένα και φθαρμένα υλικά, τα οποία δεν μπορούν να πείσουν τον ελληνικό λαό.

Εξάλλου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά και από το αποτέλεσμα των εκλογών του 2012, δείχνει ότι καλύπτει σε επίπεδο εκλογικής επιρροής το συγκεκριμένο μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων, μην αφήνοντας καμιά ελπίδα επιστροφής στο πολιτικό σκηνικό προσώπων και συστημάτων, τα οποία έχουν μεγάλο μερίδιο μερίδιο ευθύνης για το πώς έφτασε μέχρι εδώ η χώρα. Μπορεί η αγωνία βέβαια ορισμένων να είναι αρκετά μεγάλη για το αν θα έχουν κάποιον ενεργό ρόλο στην αυριανή ημέρα, η οποία έχει ως έναρξη τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αυτές προκηρυχθούν από την ετοιμόρροπη και πανικόβλητη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αλλά η ίδια η πραγματικότητα τους αφήνει εκτός πολιτικών εξελίξεων. Δοκιμάστηκαν, μετρήθηκαν και απέτυχαν. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που δείχνει και η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου, έξω στην πραγματική κοινωνία και όχι σε περιβάλλον δημοσκοπήσεων.

Το ΠΑΣΟΚ, και πιο συγκεκριμένα η μετάλλαξή του σε ένα ακραίο νεοφιλελύθερο μόρφωμα, περνάει πλέον και επίσημα σε οριστική κατάσταση διάλυσης. Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι δεν έχει ακόμα καταλήξει για το πως και αν θα κατεβεί στις δημοτικές, αλλά και στις ευρωπαϊκές εκλογές. Η διαλυτική διαδικασία είναι πια γεγονός, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και είναι πολύ δύσκολο πια το ΠΑΣΟΚ να κατορθώσει να φτάσει μέχρι τον Μάιο του 2014, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος απομονώνεται μέσα και στο ίδιο του το συρρικνωμένο κόμμα όλο και περισσότερο με ότι αυτό συνεπάγεται για τις πολιτικές εξελίξεις…
ΑΝΑΡΤΗΣΗ "periodista"

Δεν υπάρχουν σχόλια: