ΌΧΙ άλλη ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά...

Ανάρτηση από "periodista"

Ο Αντώνης ΣαμαράςΟ Αντώνης Σαμαράς
“ ... που γκρεμίζει τη χώρα ”
Periodista
Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2013 11:43
Αγωνιά για την ψήφιση του προϋπολογισμού η ετοιμόρροπη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Ο φόβος έχει κυριεύσει το Μέγαρο Μαξίμου και την Χαριλάου Τρικούπη για το ενδεχόμενο να σημειωθεί "ατύχημα", καθώς κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά κυρίως του ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα για το ζήτημα των πλειστηριασμών, αλλά και για την επιβολή νέων αντικοινωνικών μέτρων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά και σε πλήρη αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση επισπεύδει την ψήφιση του προϋπολογισμού, ενός προϋπολογισμού σαφέστατα εικονικού, τα πλασματικά έσοδα του οποίου θα συμπληρωθούν μέσω της εφαρμογής νέων σκληρών μέτρων, τα οποία θα ψηφιστούν στη συνέχεια. Η συγκυβέρνηση που έχει απολέσει αριθμό ρεκόρ βουλευτών (έχουν φθάσει ήδη τους 25) μέσα σε χρονικό διάστημα, μόλις 17 μηνών έχει ήδη θέσει, εν μέσω ενδοκυβερνητικών τριγμών, σε εφαρμογή το σχέδιο της πρόσκαιρης πολιτικής της διάσωσης μέσω της παράκαμψης των αντιδράσεων που διαπιστώνονται στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για αυτόν τον λόγο καθυστερεί την "συμφωνία" με την τρόικα, για μην υπάρξουν νέες απώλειες που μπορούν να οδηγήσουν σε κατάρρευση της μη λαϊκά και κοινωνικά νομιμοποιημένης κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και σε εκλογές. 

Προσεχώς, με αφετηρία τη συνεδρίαση του Eurogroup την άλλη εβδομάδα, η κυβέρνηση σε απόλυτη συνεννόηση με την τρόικα θα καταρτίσει ένα ακόμη αντικοινωνικό και λαοκτόνο νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο - σκούπα θα περιλαμβάνει τις φορολογικές διατάξεις, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να "περάσει' ακόμη πιο σκληρά μέτρα στο πεδίο των απολύσεων στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και να ανοίξει τον δρόμο για τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. 

Η νέα ψηφοφορία στη βουλή προσλαμβάνει χαρακτήρα "ψήφου εμπιστοσύνης" προς την ξενόδουλη, εχθρική προς την πατρίδα και καταστροφική κυβέρνηση Σαμαρά. Για άλλη μια φορά η εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα δοκιμαστεί, ενώ θα κριθεί όχι μόνο η αξιοπιστία του κάθε βουλευτή, αλλά και το κατά πόσο είναι πρόθυμος να λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας ή υπέρ των συμφερόντων των δανειστών, των αρπακτικών της τρόικας και των ντόπιων συμφερόντων της χρεοκοπημένης και καταρρέουσας διαπλοκής. Οι βουλευτές, εάν αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους, πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι υπόλογοι απέναντι στην ελληνική κοινωνία και στην πατρίδα. Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν χρέος να ΜΗΝ συμβάλουν περαιτέρω στην εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας. 

Ταυτόχρονα, η λαομίσητη κυβέρνηση Σαμαρά έχει ανοίξει μέτωπα με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Στον τομέα της Παιδείας η κυβερνητική προπαγάνδα έχει διαψευσθεί, με τους εργαζόμενους να έχουν συγκροτήσει αρραγές μέτωπο αντίστασης έναντι της κυβερνητικής πολιτικής. Στον τομέα της Υγείας, παρά τις τσιρίδες του τηλεβιλιοπώλη υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί τις καταστροφικές επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής, όχι μόνο για τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας, αλλά και για την ίδια τη δημόσια Υγεία. Η ανεργία καλπάζει αγγίζοντας ποσοστά που αντιστοιχούν στο όριο του κοινωνικού κραχ, ενώ η φτώχεια σαρώνει τα νοικοκυριά, με το 1/3 του πληθυσμού να βρίσκεται κάτω από το όριο. 

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα κριθούν πολλά και ο καθένας πρέπει να σταθεί στο ύψος του. Δεν πρέπει να δοθεί άλλη ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά που γκρεμίζει τη χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: