Ο Σίμος προσποιείται πως δεν γνωρίζει ότι η κυβέρνηση καταρρέει

Ο Σίμος ΚεδίκογλουΟ Σίμος Κεδίκογλου
“ Φαίνεται ότι ο Σίμος Κεδίκογλου ενοχλήθηκε ιδιαίτερα που ελληνικό πολιτικό κόμμα και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή η επόμενη κυβέρνηση, δεν υποτάσσεται στις παράλογες απαιτήσεις των εταίρων – δανειστών, αλλά μάχεται επί ίσοις όροις, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι εννοεί απόλυτα όταν λέει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει πραγματικά για τα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα.  ”
Του Κώστα Καπνίση
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 12:50
Ο πρώην τηλεστάρ, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος με εντολή Σαμαρά, παίζει άλλον έναν θεατρικό – τηλεοπτικό ρόλο, του εκπροσώπου της κυβέρνησης αυτή την φορά, αποφάσισε να «ξαναχτυπήσει». Αποφάσισε την ώρα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, προσπαθεί με την δύναμη και την ώθηση που του δίνει ο ελληνικός λαός να διεκδικήσει τα δίκαια της χώρας στο εξωτερικό, να ειρωνευτεί ξαναγυρίζοντας τις μνήμες των περισσοτέρων στις εποχές που χαχάνιζε σε τηλεοπτικές εκπομπές του χθες, οι οποίες έχουν σημαντικότατο μέρος ευθύνης για τον εκτροχιασμό και την «παραμόρφωση» και παράλληλα διαστρέβλωση του αληθινού όρου ψυχαγωγία.

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της θλιβερής συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου; «Φανταζόμαστε πως ο κ. Τσίπρας ανέλυσε στον Όλι Ρεν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (Λαφαζάνης, Μητρόπουλος, Μιχελογιαννάκης, Βαλαβάνη) που ζητούν έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Όπως επίσης, ότι τον ενημέρωσε για τις θέσεις των περιθωριακών σταλινικών κομμάτων που τον στηρίζουν στην Ευρώπη. Εκτός και αν είχε φορέσει, και αυτή τη φορά, το κοστούμι του Τέξας». Αν αυτές είναι οι δηλώσεις του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης, τότε πολύ εύκολα μπορεί να φανταστεί κάποιος, ακόμα κι αν δεν κατοικεί σε τούτο τον πολύπαθο τόπο για το ποια είναι η κυβέρνηση που εκπροσωπεί.

Ασφαλώς και είναι δικαίωμα της εκάστοτε κυβέρνησης να υλοποιεί την πολιτική που αυτή επιθυμεί. Το πρόβλημα ξεκινά από την στιγμή που μια κυβέρνηση δεν υλοποιεί πολιτικές, αλλά Μνημόνια, δηλαδή εντολές, οι οποίες μάλιστα επειδή το πολιτικό επίπεδο των στελεχών που την απαρτίζουν δεν είναι και ιδιαίτερα υψηλό, οι δανειστές – εταίροι της χώρας φροντίζουν να τις στέλνουν σε e- mails, προκειμένου να δώσουν στην κυβέρνηση να καταλάβει επακριβώς το τι ακριβώς εννοούν και απαιτούν να εφαρμοστεί. Όλα αυτά βέβαια σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού.

Ίσως δεν έχει ξανασυμβεί στην πολιτική ιστορία του τόπου, τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, να δίνει την μάχη στην Ευρώπη υπέρ της χώρας του, παρέχοντας μάλιστα, αν κάποιος θέλει να το ερμηνεύσει λογικά και ψύχραιμα, ένα χέρι βοήθειας στην ελληνική κυβέρνηση (ανεξάρτητα από τι αυτή είναι) και η κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της να καθυβρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Όλι Ρεν, ο οποίος μάλιστα είναι και προκλητικότατος, σε βάρος της χώρας; «Αν απελευθερώσετε τους πλειστηριασμούς, τότε εμείς θα σας πούμε καλό κουράγιο σε λίγο καιρό». Είναι προφανές ότι σε μια στιγμή που η τρόικα έχει στριμώξει την κυβέρνηση στα σχοινιά και το «έργο» να είναι γνωστό με την κυβέρνηση, σηκώνοντας όπως μόνο αυτή ξέρει το χεράκι της και να λέει «ΝΑΙ» σε όλα, ο Αλέξης Τσίπρας, σκεπτόμενος ώριμα, βάζει το συμφέρον της χώρας πάνω από τα μικροπολιτικά συμφέροντα και προειδοποιεί τον προκλητικό Επίτροπο Ρεν ότι δεν διαλύουν μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη και βάζουν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Φαίνεται ότι ο Σίμος Κεδίκογλου ενοχλήθηκε ιδιαίτερα που ελληνικό πολιτικό κόμμα και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή η επόμενη κυβέρνηση, δεν υποτάσσεται στις παράλογες απαιτήσεις των εταίρων – δανειστών, αλλά μάχεται επί ίσοις όροις, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι εννοεί απόλυτα όταν λέει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει πραγματικά για τα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα. Ίσως, ο Σίμος Κεδίκογλου, δεν μπορεί να κατανοήσει ότι αν μια χώρα χρωστά, όπως τα κόμματα της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπεί την κατάντησαν να χρωστά, δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι θα πρέπει να απεμπολεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, τον ρόλο της ως ισότιμου εταίρου στην Ε.Ε., αλλά και την αξιοπρέπειά της. Τι από όλα αυτά πείραξε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο; Μήπως ότι η δική του κυβέρνηση απέτυχε σε όλα; Ότι υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού με την προεκλογική εξαγγελία ότι θα διαπραγματευτεί, πράγμα που δεν έκανε ποτέ; Ότι ο κυβερνητικός του εταίρος δεν γνωρίζει αν θα μπει στην επόμενη Βουλή, όποτε κι αν γίνουν οι εθνικές εκλογές; Ή μήπως ότι το κόμμα το οποίο υπηρετεί δεν θυμίζει τίποτε από το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά περισσότερο μια κάπως μεγαλύτερη ΠΟΛΑΝ, με φιλοδοξία αν τύχει να συγκυβερνήσει και με καμιά «σοβαρή» Χρυσή Αυγή;

Σύντομα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και οι όμοιοί του θα καταλάβουν στις κάλπες ότι το ψέμα και η κοροϊδία προς τον λαό έχουν κοντά ποδάρια. Άλλωστε αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να φτωχοποιήσει τον ελληνικό λαό, να εκτοξεύσει την ανεργία στα ύψη, να αποτύχει στην «διαπραγμάτευση» με τους δανειστές, να συντρίψει την εθνική οικονομία, να διώξει όλες τις επιχειρήσεις, να προσελκύει μόνο διεθνή αρπακτικά, να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, να διαλύσει την χώρα και τους πολίτες και να της πάρει και τα σπίτια. Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να πάρει τα πάντα σε ότι αφορά τα υλικά αγαθά. Ας τα πάρει. Στο πέρασμα των αιώνων πολλοί έχουν πάρει τα πάντα από τον ελληνικό λαό. Δύο μόνο πράγματα δεν κατάφεραν να του πάρουν. Την αξιοπρέπεια και την αστείρευτη δύναμη να σταθεί πάλι όρθιος και να ξαναχτίσει όλα όσα του άρπαξαν. Είναι καθαρά θέμα αντίληψης και νοοτροπίας και σύντομα θα επιβεβαιωθεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια: