Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί με την κ. Μέρκελ προς όφελος όλων των λαών της Ευρώπης, όχι μόνο του ελληνικού λαού" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος του ΚΕΑ για πρόεδρος της Κομισιόν, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ολλανδίας με θέμα "Δημοκρατία, Οικονομία και Κοινωνία", το περασμένο Σάββατο στο Άμερσοοφτ. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως η υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν δεν αφορά μόνο τον ευρωπαϊκό Νότο, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, γι' αυτό και ζήτησε τη στήριξή της από την ολλανδική Αριστερά.
Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ακόμα πως το δίλημμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών θα είναι "Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ", δίλημμα που το θέτει, αντικειμενικά, ο κ. Σαμαράς, καθώς προετοιμάζει τρίτο Μνημόνιο, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
"Η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματεύεται με την κυρία Μέρκελ όχι μόνο για την Ελλάδα,  όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά για τους εργαζόμενους όλης της Ευρωζώνης, όλης της Ευρώπης. Και για τους Ολλανδούς και για τους Γερμανούς και για τους Φινλανδούς" τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Και πρόσθεσε: "Γιατί η λιτότητα πλήττει όλους εσάς, όλους εμάς - και θέλουμε να βάλουμε τέλος σ' αυτήν. Γι' αυτό ερχόμαστε στην εξουσία. Για να αντικαταστήσουμε τη λιτότητα με την ανάπτυξη. Για να αντικαταστήσουμε την καταστροφή με την ανασυγκρότηση".
Μιλώντας για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν, ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε πως πρόκειται για μια υποψηφιότητα που αφορά "όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, ιδίως αυτούς που υποφέρουν από την πολιτική της λιτότητας, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, ανεξάρτητα από το αν ζουν στον ευρωπαϊκό Νότο ή Βορρά ή στην ανατολική ή τη δυτική Ευρώπη".  Και πρόσθεσε: "Είναι μια υποψηφιότητα που επιδιώκει να ενώσει τους ανθρώπους που διαιρεί η νεοφιλελεύθερη διαχείριση της κρίσης".
Ο Αλ. Τσίπρας άσκησε κριτική στην πολιτική της λιτότητας που ασκείται πανευρωπαϊκά σημειώνοντας πως "αυτή δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε. Αυτή είναι η Ευρώπη των συντηρητικών, των φιλελεύθερων και των σοσιαλδημοκρατών". Και πρόσθεσε: "Αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε ν' αλλάξουμε. Θέλουμε την Ευρώπη,  δεν θέλουμε, όμως, τον νεοφιλελευθερισμό".
Αναφερόμενος στις εξελίξεις που αφορούν την Ελλάδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως ο Αντ. Σαμαράς προετοιμάζει "ένα ακόμα Μνημόνιο, το τρίτο στη σειρά. Ίσως να έχει διαφορετικό όνομα, αλλά θα συνεχίζει την ίδια πολιτική, με νέα μέτρα λιτότητας". Συνεπώς, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, "ο κ. Σαμαράς είναι αυτός που θέτει το δίλημμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών: Λιτότητα ή ανάπτυξη. Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ".

Ανάρτηση από την (ΑΥΓΗ) στο διαδίκτυο