RUSSIA TODAY: ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ*

Α ΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ (ISKRA)

Εκτύπωση
(Παρ. 17/1/14 
H ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΣΕ ΕΚΤΟ ΧΡΟΝΟ ΥΦΕΣΗΣ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ ΣΕ ΣΠΙΡΑΛ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΓΕΩΝΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Για την πιθανότητα της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Russia Today, το οποίο αναφέρεται στην άνοδο των «ευρωσκεπτικιστών» λόγω τηςμεγάλης ανεργίας κυρίως στη Μεσόγειο, ενώ προειδοποιεί για μια επερχόμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
«Η Βρετανία είχε πολλά ζητήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τώρα τα πράγματα σαφώς κορυφώνονται, καθώς και μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων και οπληθυσμός αισθάνεται όλο και πιο απομονωμένος από τις Βρυξέλλες», γράφει η Russia Today, η οποία στη συνέχεια αναφέρεται στην κατάσταση της Ευρωζώνης την οποία περιγράφει με μελανά χρώματα:
«Μπαίνοντας στον έκτο χρόνο ύφεσης, η ευρωζώνη παραμένει κλειδωμένη σε ένασυγκλονιστικό σπιράλ θανάτου. Οι ευρωκράτες υποστηρίζουν πως η κρίση τελείωσε, παρά τηναπουσία των μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα βελτίωναν την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ. Μεγάλεςλεγεώνες ανθρώπων στην Μεσόγειο είναι άνεργοι και οι Βρυξέλλες τους αγνοούν. Την ίδια στιγμή που ΕΕ έχει ''κολλήσει'' από το 2008, η οικονομία της Ινδίας έχει μεγαλώσει κατά 1/3 και η Κίνα κατά 50%. Η Γηραιά Ηπειρος δεν μοιάζει μόνο με την ηλικία της, είναι υπέργηρη: Γερνά γρήγορα, παράγει λιγότερα, γίνεται όλο και λιγότερο ανταγωνιστική και βιώσιμη».
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
«Υπάρχει ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ της Βρετανίας και των απόμακρου, ανίκανου, χειραγωγούμενου και αντιδημοκρατικου μηχανισμού των Βρυξελλών... Το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πολλούς εκκεντρικούς, αλλά οι βασικές πολιτικέςτου είναι μετρημένες και δημοφιλείς, ελκυστικές για τους παραδοσιακές Εργατικούς καιΣυντηρητικούς ψηφοφόρους», γράφει η Russia Today. Στη συνέχεια,το δημοσίευμα τονίζει πως «με την ανεργία στη Μεσόγειο πάνω από τα επίπεδα της Μεγάλης Υφεσης, είναι δύσκολο ναδιαφωνήσεις με τον πυρήνα των ευρωσκεπτικιστών: Η ΕΕ εξαθλιώνει τους λαούς της, παρέχοντας οικονομική καταστροφή εξαιτίας της κακής διαχείρισης και την εμμονή για ενοποίηση».
Κλείνοντας, η Russia Today σημειώνει πως «όπως ένας αλκοολικός, οι Βρυξέλλες δεν γνωρίζουν ότι έχουν ένα πρόβλημα, ρυθμισμένο από την λατρευτικό υποστήριξη πολλών ενώσεων επιχειρήσεων, εμπόρων και ΜΚΟ που θέλουν να αφομοιωθούν από την κληρονομιά της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι Βρυξέλλες υπνοβατούν προς το Brexit.
*Ο τίτλος και οι υπότιτλοι είναι της Iskra.

Δεν υπάρχουν σχόλια: