ΤΣΙΠΡΑΣ-ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΗ


Τσίπρας: «Ολοκληρωτική πολιτική καταστροφή για τη συγκυβέρνηση οι εκλογές του Μαΐου»



Μήνυμα νίκης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Σφοδρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «βασικό εκπρόσωπο του παλιού και του φθαρμένου» εξαπέλυσε από την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, προβλέποντας ότι η πολιτική ανατροπή θα έλθει σύντομα. «Ο φόβος του κ. Σαμαρά δεν κρύβεται» είπε ο κ. Τσίπρας και απέδωσε στο φόβο αυτό «σπασμωδικές κινήσεις, σπασμωδικές πολιτικές, σπασμωδικές τακτικές, σπασμωδική προπαγάνδα». Τόνισε δε ότι «όταν ο πανικός γίνεται πολιτική των κρατούντων, τότε η χώρα μπαίνει στη ζώνη υψηλού κινδύνου.Και ο κίνδυνος που εκπροσωπούν ο κύριος Σαμαράς και οι εταίροι του είναι ακόμα μεγαλύτερος, γιατί είναι κακομαθημένοι. Πιστεύουν και το δείχνουν με κάθε τρόπο ότι η εξουσία τους ανήκει ελέω Θεού -εξ ου και ανακάτεψαν τελευταία και τον Ύψιστο στην πολιτική διαπάλη»!
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «πιστεύουν και το δείχνουν με κάθε τρόπο ότι η εξουσία ανήκει στην ιδιότυπη αριστοκρατία τους. Αλλά οι βαρονίες, η αριστοκρατία, οι γαλαζοαίματοι της εξουσίας, οι μόνιμοι επιβήτορες του κράτους, οι αντιπρόσωποι του παλιού και οι εκπρόσωποι της φθοράς, τελειώνουν».
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε με έμφαση ότι «οι βουλευτές του κ. Σαμαρά εκτίουν ποινή, αυτό φαίνεται πια στον καθένα». Και πρόσθεσε: «Πήγε, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς στη Βουλή για να συμμαζέψει τις συνιστώσες της κοινοβουλευτικής του ομάδας, η οποία αποσυντίθεται κάτω από το βάρος της μνημονιακής πολιτικής. Οι βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο, το δηλώνουν ανοιχτά». Κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι «έβριζε στην ΚΟ της ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ με το γνωστό αχαρακτήριστο ύφος».
Παραφράζοντας τη ρήση του Μάρξ λέγοντας «για τις δυνάμεις του μνημονίου, της συντήρησης, της διαπλοκής και της οικονομικής ολιγαρχίας ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα, το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ανώμαλα συμπλέγματα και πολιτική τερατογέννεση τα σενάρια περί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον κ. Σαμαρά να κατονομάσει ποιός τον πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση. Και υπογράμμισε: «Είχαμε ένα πρωθυπουργό στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Ένα πρωθυπουργό που αμφισβητείται όχι μόνο από την κοινωνία αλλά και από το ίδιο του το κόμμα. Ένα πρωθυπουργό που από τα ισοδύναμα του Ζαππείου κατέληξε στα παντοδύναμα της Καγκελαρίας. Τώρα έχουμε ένα πρωθυπουργό σε πανικό. Και όσο διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016, τόσο κάνει ορατή την αγωνία του, ότι οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι μια ολοκληρωτική πολιτική καταστροφή για τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Η εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον εφιάλτη του κυρίου Σαμαρά για το δικό του κόμμα. Και έχει δίκιο να φοβάται. Αφού κατέστρεψαν τη χώρα, τώρα είναι αδύνατο να χωνέψουν ότι έρχεται η ώρα του λογαριασμού. Οι μέρες της αφθονίας τόσο των ίδιων, όσο και της ολιγαρχίας που εκπροσωπούν και εκφράζουν, είναι μετρημένες».
Επέκρινε τον κ. Σαμαρά και τους συνεργάτες του ότι αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία ως υπηρέτρια των επιδιώξεών τους: «Μπορούν κατά βούληση και για να παρατείνουν την εξουσία τους να την κακοποιούν, να τη φυλακίζουν, να τη βιάζουν, να την περιορίζουν, να τη λοιδορούν. Ή να τη βάζουν να κάνει τη λάντζα στα άπλυτα του μνημονίου. Έτσι βλέπουμε ένα καθημερινό και επικίνδυνο παιγνίδι με τους θεσμούς και το Σύνταγμα. Βλέπουμε να κάνουν βόλτες με τις ημερομηνίες των εκλογών, ανάλογα με τα κομματικά τους μικροσυμφέροντα. Να ετοιμάζουν όπως έγινε χθες γνωστό, ακόμα και τροπολογία που θα απαγορεύει- άκουσον, άκουσον- στους ετεροδημότες να ψηφίζουν στις ευρωεκλογές στον τόπο της κατοικίας τους, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Τόσο πολύ πια φοβούνται αυτές τις εκλογές, που σε λίγο μπορεί να σκαρφιστούν και κανένα νόμο που θα τις καταργήσει. Βλέπουμε, επίσης, να εμπλέκουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις μίζερες συνομωσίες τους. Να αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη σαν υποχείριο των κατά καιρούς σχεδίων τους. Να σέρνουν την εκκλησία στον κομματικό ανταγωνισμό. Να ζητούν δημοσίως, οι αθεόφοβοι, όχι μόνο πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, αλλά και πιστοποιητικά θρησκευτικής πίστης».

Για τα 17 εκατ.

Αναφέρθηκε δε και στην περίφημη κυβερνητική διαφήμιση ότι «με εντολή του κυρίου Σαμαρά, επιστρέφονται στο δημόσιο και θα μοιραστούν στους αναξιοπαθούντες 17 εκατομμύρια ευρώ». Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η χώρα καταστρέφεται κι αυτοί πανηγυρίζουν γιατί τρεις άνθρωποι, για να ελαφρύνουν τη θέση τους απέναντι στη δικαιοσύνη, επέστρεψαν μερικά ψίχουλα από το όργιο της μίζας. Και διαφημίζει ο πρωθυπουργός τον εαυτό του για τα ψίχουλα αυτά, την ίδια ώρα που γκρεμίζει εκ βάθρων το κοινωνικό κράτος, την υγεία και την παιδεία. Γενικώς ο κύριος Σαμαράς διαφημίζει, παραλλάσσοντας τη γνωστή ρήση: Διαφημίζετε, διαφημίζετε, όλο και κάτι θα μείνει». Και πρόσθεσε στον ίδιο τόνο: «Άλλο πράγμα φυσικά ποιος πιστεύει πια και τους διαφημιστές και τον διαφημιζόμενο. Μπορεί κάποιοι να τον πίστεψαν στα σόου του Ζαππείου. Διαψεύστηκαν. Στις προεκλογικές του δεσμεύσεις και στους 18 άξονες διαπραγμάτευσης. Διαψεύστηκαν. Στην αντίθεσή του στο μνημόνιο και στην πολιτική της κυρίας Μέρκελ. Διαψεύστηκαν. Στις προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησής του. Διαψεύστηκαν. Ίχνος αξιοπιστίας δεν απέμεινε πια στον κύριο Σαμαρά».

Εξεταστική για τα μνημόνια

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να κάνει αξιοπρεπή διαπραγμάτευση και ότι ακολουθεί πολιτική υποτέλειας και καλού μαθητή απέναντι στους δανειστές.
Και αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη να φύγει η τρόικα, προειδοποίησε με θα ερευνηθούν οι ευθύνες όσων οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια, με τη συγκρότηση εξεταστικών επιτροπών: «όλη η διαδικασία καταδίκης της χώρα στο ζόφο των μνημονίων, από τη νέα Βουλή με πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, δε θα ξεχαστεί. Θα εξεταστεί σε βάθος και αναλυτικά από την Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο, που θα συγκροτήσουμε. Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Γιατί μας οδήγησαν στη καταστροφή; Γιατί δεν πήραν χρήματα από τις αγορές; Γιατί δέχτηκαν την εμπλοκή του ΔΝΤ; Τι έγινε με την αλλοίωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ; Γιατί αποδέχτηκαν το εγκληματικό PSI; Τι άλλαξε και ο Σαμαράς έγινε εν μια νυκτί από πολέμιος υποστηριχτής του Μνημονίου; Θα ρίξουμε φως σε όλα όσα με ζέση προσπαθούν να κουκουλώσουν».

Για την προεδρία της Κομισιόν

Ο κ. Τσίπρας επέκρινε το «ακροδεξιό επιτελείο του κ. Σαμαρά», όπως είπε, που με «λάσπη και συκοφαντία» προσπαθεί να μειώσει τη σημασία της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Κομισιόν. Απάντησε μάλιστα συγκεκριμένα για τη συμμετοχή του τουρκοκυπριακού αριστερού κόμματος στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που τον έχει προτείνει για την προεδρία της Κομισιόν: «όσο για το τουρκοκυπριακό κόμμα της αριστεράς, στο οποίο αναφέρεται κάθε τρεις και λίγο ο κος Σαμαράς. Εμείς είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στο ίδιο ευρωπαϊκό κόμμα με αγωνιστές που έχουν δώσει τη ζωή τους για την επανένωση της Κύπρου. Που διώκονται από το τουρκικό καθεστώς και φυλακίζονται.
Οι μισοί είναι στις φυλακές. Είμαστε περήφανοι που αγωνιζόμαστε μαζί για την επανένωση, τη δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό λαό ενάντια στο αυταρχικό καθεστώς της Τουρκικής κατοχής. Και στο κάτω κάτω, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και με τη συμβολή του ΑΚΕΛ και των ΤουρκοΚυπριακής αριστεράς έχει ξεκάθαρη θέση για το Κυπριακό. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει η ΝΔ, τι θέση έχει αλήθεια; Και τι θέση προτίθεται να πάρει ο κύριος Σαμαράς για το σχέδιο που προωθείται αυτή τη στιγμή και προβλέπει διχοτόμηση της Κύπρου; Ας μας δώσουν απαντήσεις οι κατ επάγγελμα εθνικόφρονες. Γιατί κάποιοι άλλοι κατ επάγγελμα εθνικόφρονες, πριν από 40 χρόνια οδήγησαν στη τραγωδία τον Κυπριακό λαό».

Άνοιγμα στους νέους

Ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα γενιά, ώστε να δώσει και το πλαίσιο με το οποίο έγιναν και οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει δύο νέους ανθρώπους για τις τοπικές εκλογές, τη Ρένα Δούρου για την περιφέρεια της Αττικής και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τον δήμο της Αθήνας.
Μίλησε για μία «ιδιότυπη νεοκτονία» που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Ελλάδα και τόνισε ότι «καμιά αλλαγή, καμιά ανατροπή δεν νοείται, αν δεν την κάνει κτήμα της, μαχητικά και αποφασισμένα, η πλειοψηφία των νέων, μόνο με τους νέους μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα». Διαμήνυσε δε ότι «συμβολή στην προσπάθεια αυτή είναι και θα είναι η συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων νέων στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις εκλογικές αναμετρήσεις».
Έκανε επίσης άνοιγμα, λέγοντας ότι στη μάχη των τοπικών εκλογών «χωρούν όλοι οι τίμιοι άνθρωποι και δημοκράτες, χωρίς στείρους διαχωρισμούς, με γνώμονα το καλό του κάθε δήμου και τη συσπείρωση στη μάχη κατά της πολιτικής των μνημονίων».
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ( Exedra)

Δεν υπάρχουν σχόλια: