ΠΡΟΣΟΧΗ - ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ
Με τις ημιτελείς, αντιφατικές και άτολμες αποφάσεις τους, αυτό που κάνουν είναι να νομιμοποιούν το καθεστώς κατοχής και τινάζουν στον αέρα την Ελληνική κοινωνία…
Η μεγάλη βρωμιά ξεκίνησε, όταν το ΣτΕ υπό την προεδρεία του ανεκδιήγητου Πικραμένου, έλαβε την επίσης ανεκδιήγητη απόφαση και απεφάνθη περί της δήθεν «συνταγματικότητας του μνημονίου», που έφερε στον τόπο μας η συμμορία του Καστελόριζου.
Σήμερα, μόλις τρία χρόνια μετά, κι ενώ η κοινωνία δυστυχεί στην περιδίνηση αυτών των ολέθριων επιλογών,αποδεικνύεται, πλέον και εγγράφως, ότι ο αδίστακτος ολετήρας δε δίστασε να προχωρήσει σε μια πράξη ντροπής και εσχάτης προδοσίας, σε βάρος της χώρας που τον εξέλεξε πρωθυπουργό.
Η απόφαση της ντροπής όμως την οποία έλαβε τότε το ΣτΕ, παραμένει κι αυτή σε ισχύ, και τα επιμέρους μπαλώματα στα οποία καταφεύγουν το τελευταίο διάστημα οι δικαστές, δεν δικαιώνουν εθνικές προτεραιότητες αλλά...
χρησιμοποιούν τμήματα των εργαζομένων (και πρωτίστως τον ίδιο τους τον κλάδο το δικαστικό) για να νομιμοποιήσουν το κατοχικό καθεστώς μέσα από ερμαφρόδιτες και αμφιλεγόμενες αποφάσεις.
Ξεκαθαρίζουμε ότι…
Δεν έχουμε καμία αντίρρηση με αποφάσεις που δικαιώνουν τον αγώνα επιμέρους τμημάτων των εργαζομένων που δεινοπαθούν στις συμπληγάδες της μνημονιακής πολιτικής.
Θεωρούμε όμως υποκριτική, αμφιλεγόμενη και εν τέλει πολιτικά επικίνδυνη την τακτική που εγκαινίασε το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, όπου μέσα από επιλεκτικές αποφάσεις «δικαίωσης και αποκατάστασης των ανομιών», να μετατοπίζει το πρόβλημα σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία.
Διότι αυτό ακριβώς κάνουν οι ανώτατοι δικαστές με τις αποφάσεις τους, όσο δε τις συνδυάζουν με ρητή απαγόρευση κάθε σκέψης για αναζήτηση «ισοδυνάμων» με ητν κοινωνία μονίμως στο κρεβάτι του Προκρούστη.
Το ΣτΕ οφείλει, με μια και μόνη απόφαση ευθύνης, και χωρίς να προαπαιτείται κανενός είδους προσφυγή να λύσει άπαξ και δια παντός δύο ζητήματα:
Να αντιμετωπίσει ισόνομα και ισοπολιτειακά το σύνολο των εργαζομένων, ακυρώνοντας το σύνολο των μνημονιακών αποφάσεων μέσω των οποίων πλιατσικολογήθηκαν οι μισθοί και οι ζωή τους. Και..
Να απαγορεύσει ρητά την οποιαδήποτε συζήτηση και προσφυγή σε «ισοδύναμα» ως πράξη παράνομη από τη μεριά της πολιτείας, πειθαναγκάζοντας τα χειραγωγούμενα ανδρείκελα να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αποκλειστικά και μόνο με την ανάκληση των προκλητικών τραπεζικών προνομίων, με τη χρηστή και διάφανη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, καθώς και με την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής.
Ρεπορτάζ σαν αυτό που ακολουθεί, δε μας κάνουν περήφανους για το ρόλο και τη συλλογιστική με την οποία επιδικάζουν τις τύχες μας οι ανώτατοι δικαστές της χώρας…
Μετά την ακύρωση των περικοπών στους μισθούς των ενστόλων από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο εξετάζει την προσεχή Τετάρτη την αντισυνταγματικότητα των μνημονιακών υποχρεώσεων, και προσανατολίζεται σε ακυρωτικές αποφάσεις αναφορικά με τις περικοπές όλων των συνταξιούχων των ειδικών μισθολογίων.
Με τον νόμο 4093/12 - το μεσοπρόθεσμο ή τρίτο μνημόνιο -ψηφίστηκαν οι περικοπές στις συντάξεις των ειδικών μισθολογίων, δηλαδή σε ένστολους, δικαστικούς, καθηγητές ΑΕΙ, ιατρούς διευθυντές του ΕΣΥ και άλλους. Το Ελεγκτικό Συνέδριο εξετάζει όχι μόνο την ανατροπή του νόμου αλλά και την επιστροφή των «αχρεωστήτως παρακρατηθέντων ποσών», όπως και την αύξηση της σύνταξης στο ύψος που είχαν την 1η Αυγούστου του 2012 – πριν την ψήφιση του νόμου.
Με τους μέχρι στιγμής υπολογισμούς, πάντως, εκτιμάται πως από την απόφαση θα προκληθεί μία «μαύρη τρύπα» περίπου 1,1 δις ευρώ, και η κυβέρνηση φαίνεται πως βρίσκεται προ αδιεξόδου, καθώς θα πρέπει να αναζητήσει ισοδύναμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στο Μαξίμου επεξεργάζονται σχετικά σχέδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου