Εδώ Συρία, αντέχω ακόμη!



Το σχέδιο ήταν καλοοργανωμένο και οι προοπτικές πολλές. Μετά τη σειρά των επιτυχημένων αραβικών «εξεγέρσεων» σε...
Τυνησία, Αίγυπτο, Λιβύη το διακύβευμα ήταν η Συρία, ένα βήμα πριν το Ιράν όπως ομολόγησε δημόσια και ο στρατηγός Κλαρκ, ο επικεφαλής της επιθέσεως στη Γιουγκοσλαβία.

Η αντίσταση έμοιαζε μάταιη, ποιος θα μπορούσε να ορθώσει ανάστημα στην Νέα Τάξη Πραγμάτων και στα πολύπλευρα συμφέροντα που διαπλέκονται μαζί της; Τον στρατηγικό σχεδιασμό ανέλαβαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, τη χρηματοδότηση τα ΗΑΕ και το Κατάρ, και την εκπαίδευση, εφοδιασμό σε όπλα και υλικό καθώς και τους διαδρόμους προώθησης η Τουρκία. Ο δε στρατός τους χιλιάδες φανατισμένων και ντοπαρισμένων μουσουλμάνων απ’ όλο τον κόσμο καθώς και εκπαιδευμένα μέλη μυστικών υπηρεσιών και «ειδικών» μονάδων κρούσης.

Η χαλαρή συμμαχία-συνεργασία της Ρωσίας και η συμπαράσταση της Κίνας δεν φαίνεται να ήταν δυνατά χαρτιά. Το σκηνικό γνωστό και στημένο από τους καλλιτέχνες στο είδος αμερικανούς: ένας λαός που «καταδυναστεύεται» από τον δικτάτορα Σαντάτ, δολοφονίες από τον «παρανοϊκό» στρατό του δικτάτορα, χρήση χημικών όπλων και απλά πήραμε τη συγκατάθεση για επίθεση και… ολοκλήρωση.

Κι όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελαν, τουλάχιστον ακόμη. Παρά τις λυσσαλέες επιθέσεις, τα εγκλήματα, την παγκόσμια αποσιώπηση και διαστρέβλωση των γεγονότων, ένας ηγέτης, ένας στρατός, ένας λαός ακόμη αντιστέκονται στην Νέα Τάξη Πραγμάτων και στους σκοτεινούς συνεργάτες της. Ήταν η αντίσταση αυτή που βοήθησε τη Ρωσία και τον Πούτιν προσωπικά να πετύχουν μια από τις μεγαλύτερες, πιστεύω, επιτυχίες των τελευταίων ετών σε διπλωματικό επίπεδο μετά το «ΟΧΙ» στο σχέδιο Ανάν: την αποσόβηση της επίθεσης του ΝΑΤΟ.

Η αντίσταση αυτή είναι που πρέπει να εμπνεύσει τον ελεύθερο ακόμη από την Νέα Τάξη κόσμο ότι ο αγώνας για ελευθερία δεν είναι χαμένος. Να υπογραμμίσει ότι πάλη δεν είναι μάταιη, ότι παρά τις σκοτεινές συνεργασίες και διαπλοκές συμφερόντων και δυνάμεων, άλλος είναι ο ξενοδόχος και αυτός θα αποφασίσει για την έκβαση της ιστορίας.

Ατενίζω βαθιά προς την Ανατολή και βλέπω τη Συρία να στέκει χτυπημένη, ματωμένη, κατακρεουργημένη, αλλά όρθια και ελεύθερη να βροντοφωνάζει: Είμαι εδώ, αντέχω ακόμη! Αντισταθείτε για την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Θυμηθείτε: Ελευθερία ή Θάνατος! koinonikianatoli.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: