Δ. Στρατούλης: Το πρωτογενές πλεόνασμα στηρίζεται σε κοινωνικά ερείπια



Για το σκάνδαλο των ΜΚΟ ο Δ. Στρατούλης είπε στην εκπομπή του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1: "Υπάρχει ένα πάρτι διαφθοράς, που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες. Το πρώτο έχει να κάνει με το λαθρεμπόριο καυσίμων. Είναι θετικό το γεγονός ότι έχει γίνει έλεγχος από τη δικαιοσύνη, ο οποίος σε πρώτη φάση φαίνεται να είναι αποτελεσματικός. Ωστόσο, οι έλεγχοι πρέπει να συνεχιστούν, γιατί ήταν κοινό μυστικό –εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ το είχαμε επισημάνει πολλές φορές– ότι το μεγάλο λαθρεμπόριο καυσίμων γίνεται με το ναυτιλιακό πετρέλαιο. Εμείς λοιπόν λέγαμε ότι, εάν θέλουν να καταπολεμήσουν το λαθρεμπόριο στα καύσιμα, έχουν δύο τρόπους: πρώτον, να καταπολεμήσουν το λαθρεμπόριο στο ναυτικό πετρέλαιο και, δεύτερον, όσον αφορά και το ναυτιλιακό πετρέλαιο και το πετρέλαιο κίνησης και τα άλλα, θα πρέπει απλώς να εγκαταστήσουν ηλεκτρονικά μηχανήματα που να ελέγχουν τις εισροές και τις εκροές τους, αντί να επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό με πολύ μεγάλους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης και να αναγκάζουν τις λαϊκές οικογένειες στις μισές πολυκατοικίες των αστικών κέντρων να μην έχουν θέρμανση. Εμείς θέλουμε η έρευνα αυτή να φτάσει μέχρι τέλους."
Με τις ΜΚΟ γινόταν ένα πολύ μεγάλο πάρτι συμφερόντων. Εμείς δεν θέλουμε να τις «βάλουμε όλες στο ίδιο τσουβάλι». Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά έλεγχο των χρηματοδοτήσεων των ΜΚΟ εδώ και 15 χρόνια. Μάλιστα, τον Σεπτέμβρη του 2011 ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε συγκεκριμένο φάκελο στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, τον κ. Πεπόνη, με όλες τις χρηματοδοτήσεις που έχουν πάρει οι ΜΚΟ από το Υπουργείο Εξωτερικών και ζήτησε να γίνει έλεγχος από τη δικαιοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έχει ζητήσει αυστηρό έλεγχο, ενώ έχει κάνει συνεχείς αποκαλύψεις στη Βουλή. Η ιστορία με τις ΜΚΟ ήταν ένα πάρτυ διαφθοράς που στήθηκε με ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, όσον αφορά τη λίστα Νικολούδη με τους δημάρχους που έχουν κάνει ψευδή «Πόθεν έσχες», θα πρέπει η λίστα αυτή να δοθεί στη δημοσιότητα πριν από τις δημοτικές εκλογές.
Το πρωτογενές πλεόνασμα στηρίζεται σε κοινωνικά ερείπια και στη δυστυχία του λαού μας
Η μεγάλη ανεργία δεν έπεσε από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθούνται. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα τετραπλασιάστηκε λόγω της εφαρμογής των καταστροφικών μνημονίων. Αυτήν τη στιγμή, το πρόβλημα της ανεργίας έχει πολιτική διάσταση. Με άλλα λόγια, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία, πρέπει να αλλάξουμε πολιτικές και να φύγουμε όχι μόνο από τις πολιτικές του μνημονίου αλλά και από τις κυβερνήσεις που τις εφαρμόζουν. Επομένως, η λύση του προβλήματος της ανεργίας περνάει εκ των πραγμάτων και από την πολιτική λύση. Την πολιτική δηλαδή ανατροπή και την πολιτική αλλαγή με ένα άλλο πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Σήμερα πρέπει να δώσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες μάχες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Πρέπει να φύγουμε από τις πολιτικές των καταστροφικών μνημονίων που δημιουργούν ύφεση, μειώνουν μισθούς και συντάξεις, καθώς τα μέτρα αυτά οδηγούν με τη σειρά τους σε «λουκέτα» χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επιπλέον, ως χώρα κινδυνεύουμε να χάσουμε ακόμη και τη βαριά βιομηχανία. Η Coca Cola έφυγε, η ΦΑΓΕ έφυγε, η Χαλυβουργική προχώρησε, κακώς και αυθαίρετα, σε 200 διαθεσιμότητες εργαζομένων, ενώ η Ελληνική Χαλυβουργία ζητά ομαδικές απολύσεις. Δεν θα μείνει βιομηχανία για βιομηχανία εξαιτίας των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών.
Το μόνο πλεόνασμα, λοιπόν, που βλέπει ο ελληνικός λαός, είναι ένα πλεόνασμα ανέργων –ενάμισι εκατομμυρίου ανέργων–, είναι ένα πλεόνασμα φτωχών –τριών εκατομμυρίων φτωχών–, είναι ένα πλεόνασμα οικογενειών με μειωμένο εισόδημα –το 92% των λαϊκών οικογενειών έχασε το 50% των εισοδημάτων του. Αυτό το πλεόνασμα βλέπει ο ελληνικός λαός. Και το όποιο πρωτογενές πλεόνασμα παρουσιάζει η κυβέρνηση στηρίζεται επί κοινωνικών ερειπίων και επί της δυστυχίας του λαού μας.
Στην ερώτηση του κου Κρανιδιώτη για την λειτουργία της Αυγής, ο Δ. Στρατούλης απάντησε με μία δική του ερώτηση για τα πραγματικά ζητήματα που η κυβέρνηση αρνείται να δώσει απαντήσεις: "Ακούσατε χθες την επίσημη ανακοίνωση για το δημόσιο χρέος της χώρας; Αυτό ανέρχεται πλέον στα 321,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Ποια είναι η άποψη της κυβέρνησης και της ΝΔ για το δημόσιο χρέος; Πρέπει να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους ή όχι; Έχουν πιθανότητες επιβίωσης η Ελλάδα και ο λαός με τέτοιο δημόσιο χρέος; 73 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν οι θυσίες του ελληνικού λαού λόγω των μνημονίων, εξαιτίας των οποίων η κυβέρνηση τού αφαίρεσε μισθούς και συντάξεις και επέβαλε φορομπηχτικές πολιτικές. Και παρά τις θυσίες που αναγκάστηκε ο ελληνικός λαός να κάνει, το δημόσιο χρέος, από 120% του ΑΕΠ που ήταν –και υποτίθεται ότι εξαιτίας αυτού του χρέους μας έβαλαν στα μνημόνια και το ΔΝΤ, για να μην χρεοκοπήσει η χώρα–, έφτασε στο 175% του ΑΕΠ. Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση; Θα διεκδικήσει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους που και άδικο είναι και αδύνατον για τον ελληνικό λαό να το αποπληρώσει; Με τέτοιο χρέος ούτε επενδύσεις θα γίνουν στη χώρα ούτε τραπεζικές καταθέσεις θα επιστρέψουν ούτε ανάπτυξη θα υπάρξει, ενώ θα συνεχίσουμε για 50-100 χρόνια να είμαστε όμηροι των τροϊκανών και η χώρα μας αποικία χρέους."

Δεν υπάρχουν σχόλια: