Νίκος Βούτσης: "Απαγορεύει το Σύνταγμα να τεθεί εκτός νόμου η ΧΑ"



04/03/2014
Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν ότι είναι πολύ πιθανό ο τρόπος δίωξης εναντίον του Λαϊκού Συνδέσμου να χρησιμοποιηθεί κάποτε και σύντομα εναντίον τους, και έχουν αλλάξει εμφανώς "ρότα"
 
«Η δικιά μας θέση είναι σαφής: η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να βρεθεί ενώπιον του νόμου και όσοι εμπλέκονται καθ΄ οιονδήποτε τρόπο με συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες θα πρέπει να υποστούν ό,τι η Δικαιοσύνη αποφασίσει. Άλλο αυτό και άλλο να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Το απαγορεύει και το Σύνταγμά μας».
 
Αυτή είναι η νέα δήλωση του Νίκου Βούτση, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖα που προστίθεται σε αυτήν της περασμένης εβδομάδας, όταν δήλωσε ότι πρόκειται για «μεθόδευση της κυβέρνησης» η «εκστρατεία» κατά της Χρυσής Αυγής. 
 
Ο κ. Βούτσης σημειώνει ακόμα ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, δεν θα εξεταστεί, τελικά, αυτή την εβδομάδα το συγκεκριμένο ζήτημα στη Βουλή.
 
Η συνέντευξη του Νίκου Βούτση, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει ως εξής:
 
Ερ: Κύριε Βούτση, το θέμα της άρσης ασυλίας των εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής έχει έρθει με έντονο τρόπο στην επικαιρότητα. Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ;
 
Απ: Δεν θα εξεταστεί, τελικά, αυτή την εβδομάδα αυτό το ζήτημα, απ΄ό,τι πληροφορήθηκα. Η δικιά μας θέση είναι σαφής, ότι η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να βρεθεί ενώπιον του νόμου και όσοι εμπλέκονται καθ΄ οιονδήποτε τρόπο με συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες θα πρέπει να υποστούν ό,τι η Δικαιοσύνη αποφασίσει. Άλλο αυτό και άλλο να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Το απαγορεύει και το Σύνταγμά μας. Με αυτή την έννοια εξετάζουμε το πόρισμα, το οποίο μας έχουν στείλει οι εισαγγελείς και για τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, θα πάρουμε θέση σε αυτό το ζήτημα, όταν έρθει και πριν να έρθει το θέμα προς συζήτηση. Σας επαναλαμβάνω ότι δεν θα έρθει αυτή την εβδομάδα για συζήτηση στη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, μένουμε σταθερά στο να τεθούν ενώπιον του νόμου και τη Δικαιοσύνη να μην την εμπλέκουν σε καμιά περίπτωση με πολιτικά παιχνίδια, διότι υπάρχει ένα ικανό μέρος κυβερνητικών αξιωματούχων -και δημοσιολογούντων- που απ΄ό,τι φαίνεται σκέφτονται να θέσουν τη Χρυσή Αυγή εκτός νόμου. Θα ήταν μεγάλο λάθος. Στο δικαιακό μας σύστημα κανείς δεν υποτάσσεται σε ποινές ποινικές και σε κολάσιμες καταστάσεις παρά μόνο για ενέργειες και όχι για απόψεις ή ιδέες.   
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: