Αλέξης Τσίπρας: «ΠΑΣΟΚ - ΝΔ συγχωνεύθηκαν όπως οι τράπεζες»


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης ΤσίπραςΟ αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας
“ «Δεν ξέρω αν στο επόμενο κοινοβούλιο θα είναι μέσα το ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος θα μείνει καρφωμένος στην καρέκλα του στην κυβέρνηση όποιο αποτέλεσμα και αν φέρει το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ”
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014 11:10
«O Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να υποκλέψει το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη Νέα Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, όπου παραχώρησε συνέντευξη μιλώντας για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει στο λαό ότι έρχεται για να βάλει τέλος στην καταστροφή και να βάλει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης. «Αυτές οι εκλογές είναι δημοψήφισμα και ουσιαστικά, εθνικές εκλογές. Αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τις άλλες. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τη ζωή μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής καταστροφής, το οποίο δεν θα διαπραγματευτεί με κανέναν και κυρίως την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.«Θα διαπραγματευτούμε με τους εταίρους τη δανειακή σύμβαση», σημείωσε, ενώ ζήτησε «να σταματήσει η ανορθολογική συζήτηση για το τι νόμισμα θα έχουμε την επόμενη μέρα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για το νόμισμα, επισημαίνοντας ότι  αυτό είναι κάτι που ξεκίνησε και τελείωσε από την Άνγκελα Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου όπου και είπε ότι δεν υπήρχε θέμα αποχώρησης της Ελλάδας από τη ευρωζώνη. Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, τόνισε ότι περιμένει ακόμα από τη Γερμανίδα καγκελάριο να διαψεύσει το δημοσίευμα των Financial Times, όπως το ίδιο περιμένει και από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι η κ. Μέρκελ φοβάται την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις κάλπες υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση θυμίζει το Παλάτι της δεκαετίας του 1960 μόνο που στη θέση της Φρειδερίκης είναι τώρα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναφέρει ως ισότιμη χώρα την Ελλάδα στην Ευρώπη.  «Η κυρία Μέρκελ αυτό που φοβάται είναι η λαϊκή ετυμηγορία. Το στοίχημα για εμάς είναι να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ισότιμη, με λόγο. Η Ελλάδα τύποις είναι χώρα της ΕΕ και της ευρωζώνης, στην πράξη έχει φύγει εδώ και τέσσερα χρόνια. Με λιτότητα δεν βγαίνουμε από την κρίση. Πρέπει να πάμε σε μια συνολική διαπραγμάτευση με την Ευρώπη. Σε όλο τον κόσμο με ρωτούν πως είναι δυνατόν να μην διαπραγματεύτηκε η Ελλάδα τους καταστροφικούς για την χώρα όρους».

Ο Αλέξης Τσίπρας, επεσήμανε ότι ο μόνος τρόπος να μη τα καταφέρει η Ελλάδα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι να το να μην προσπαθήσει και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, φοβάται τον διάλογο. Τον κάλεσε, για μια ακόμα φορά να έλθει σε ένα debate μαζί του και να συζητήσουν για όλα. «Ο κ. Σαμαράς είναι ο μόνος πρωθυπουργός που δεν έχει έρθει στη Βουλή να απαντήσει στην ώρα του πρωθυπουργού. Έχω γυρίσει τις 13 περιφέρειες και κάνω ανοιχτές ομιλίες όταν ο Σαμαράς κλείνεται σε αίθουσες των 50 ατόμων. ο κ. Σαμαράς είναι ιστορία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τη Νέα Ελλάδα δεν μπορεί να τη χτίσει το παλιό πολιτικό προσωπικό που κυβέρνησε και έφερε τη χώρα ως εδώ, ενώ απαντώντας για το αν έκλεψε το σύνθημα της ΝΔ, απάντησε ότι η Νέα Ελλάδα ήταν σύνθημα της Αριστεράς μετά τη δικτατορία. Ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε με νόημα ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να υποκλέψει το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη Νέα Ελλάδα.

Για το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι έχει μετατραπεί σε συνιστώσα της ΝΔ και ο πρόεδρός του, Ευάγγελος Βενιζέλος διέλυσε το κόμμα του και συνεργάζεται με τη ΝΔ των Μπαλτάκων και των ακροδεξιών. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει ένα θυμίζοντας την συγχώνευση των τραπεζών. «Δεν ξέρω αν στο επόμενο κοινοβούλιο θα είναι μέσα το ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος θα μείνει καρφωμένος στην καρέκλα του στην κυβέρνηση όποιο αποτέλεσμα και αν φέρει το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπροσθέτως, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, υπογράμμισε ότι είναι ντροπή για τη χώρα να έχει εκλεγμένους εκπροσώπους του φασισμού και του ναζισμού. «Πρέπει να τσακίσουμε τον φασισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ότι η Ελλάδα οφείλει να δημιουργήσει νέες συμμαχίες, αναφέροντας για παράδειγμα το Κυπριακό και το πώς αυτό θα λυθεί αν η Ελλάδα δεν έχει διεθνείς συμμαχίες. Τόνισε δε ότι ο ίδιος θα πηγαίνει παντού για να υπερασπιστεί τον ελληνικό λαό και υπογράμμισε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επαναπροσδιοριστεί το κύρος της χώρας.

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: neaellada.gr ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ PERIODISTA

Δεν υπάρχουν σχόλια: