Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 35,5% ΣΤΟ 25% Η ΝΔ


Μια ανάσα από την πολιτική Αυτοδυναμία Είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ!!


Palmos Analysis (Β Μέρος): Παγιώνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ 
 Με 10,5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ  έναντι της ΝΔ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, με βάση το δεύτερο μέρος της νέας δημοσκόπησης της Palmos Analysis για λογαριασμό του tvxs.gr, το πρώτο μέρος της οποίας δημοσιεύθηκε χθες.    Στην προηγούμενη δημοσκόπηση ένα μήνα πριν, η διαφορά ήταν στις 10 μονάδες. Το ποσοστό που καταγράφεται δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα επίτευξης κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας. Άξιο προσοχής αποτελεί η πτώση της Χρυσής Αυγής, η οποία υποχωρεί στην πέμπτη θέση.

Πέρα από την παράσταση νίκης όπου επικρατεί με μεγάλη διαφορά, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει και σε ποιοτικές ερωτήσεις, από το αν είναι θετικό γεγονός μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ, μέχρι την ερώτηση για το ποια θα είναι η καλύτερη κυβέρνηση για την χώρα.

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 35,5%. Στη δεύτερη θέση η ΝΔ με ποσοστό 25% ενώ τρίτο βρίσκεται το Ποτάμι με 7,5%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5% και οι ΑΝ.ΕΛ. με ποσοστό 3%.

Στην ερώτηση αν μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα ήταν θετική εξέλιξη το 39% των ερωτηθέντων απαντά θετικά. Μικρότερο το αντίστοιχο ποσοστό για τη ΝΔ, με το 30% να θεωρεί μια νίκη του κυβερνώντος κόμματος θετική εξέλιξη. Το 39% θεωρεί αρνητική εξέλιξη μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ για τη ΝΔ το ποσοστό φτάνει το 48%. 



Το 44% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είτε συνεργασίας (28%) ή αυτοδύναμη (16%)  θα ήταν η καλύτερη εξέλιξη  για τη χώρα, ενώ μια κυβέρνηση της ΝΔ συγκεντρώνει το 32% (με κορμό τη ΝΔ  22%- αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ 10%).



Όσον αφορά στο θέμα εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας το 48% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι αυτή πρέπει να γίνει από νέα Βουλή αφού πρώτα γίνουν βουλευτικές εκλογές, ενώ το 37% απαντά ότι η εκλογή του Προέδρου πρέπει να γίνει από τη σημερινή βουλή χωρίς τη διεξαγωγή εκλογών. 



Την ίδια ώρα όμως το 54% απαντά ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ αντίθετα το 43% πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: