Μπορεί να Διαγραφεί το χρέος λέει το 55% των Ελλήνων


Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (55%) ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


E-mailΕκτύπωσηPDF
ΤΟ 36% ΖΗΤΑΕΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της GPOπου είδε τη δημοσιότητα στις 14/10 αναδεικνύονται σημαντικά ευρήματα, τα οποία καταγράφουν μια έντονη και σε βάθος ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας, στο βαθμό που οι τάσεις τις οποίες διαπιστώνει η δημοσκόπηση προσεγγίζουν σημαντικά τις διαθέσεις των πολιτών.
Συγκεκριμένα είναι εντυπωσιακό ότι, σύμφωνα με την έρευνα της GPΟ, το 55% (ναι και μάλλον ναι) των πολιτών υποστηρίζει ότι μπορεί να επιτευχθεί η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, έναντι43% που θεωρεί ότι αυτό δεν είναι εφικτό (όχι και μάλλον όχι).
Σε άλλη ερώτηση αν η χώρα πρέπει να εξετάσει μια διαδικασία εξόδου από το ευρώ αν δεν επιτευχθεί ηδιαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το 36% των πολιτών απαντάει θετικά (ναι και μάλλον ναι), ενώ το 61% τοποθετείται αρνητικά (όχι και μάλλον όχι).
Το ποσοστό του 36% κρίνεται από κάθε άποψη ως ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αφού δείχνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών που υποστηρίζει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, είναι διατεθειμένη να στηρίξει αυτή τη θέση μέχρι τέλους, χωρίς να φοβάται την καθεστωτική τρομοκρατίασχετικά με την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Είναι εντυπωσιακό, επίσης, αυτό το 36%, αν λάβουμε υπόψη μας ότι κανένα, σχεδόν, κόμμα δεν υποστηρίζει επισήμως, δημόσια και με επιχειρήματα την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη(ακόμα και το ΚΚΕ θεωρεί ανεπαρκές και μάλλον αποπροσανατολιστικό αυτό το βήμα, υποστηρίζοντας τη συνολική αποδέσμευση από την ΕΕ και αυτή με «λαϊκή εξουσία»). Αντίθετα, το καθεστωτικό, πολιτικό, μιντιακό και οικονομικό μπλοκ (και δυστυχώς όχι μόνο) έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου κινδυνολογία κατά της εξόδου από την ευρωζώνη, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο πλύσης εγκεφάλου.
Να σημειώσω, επίσης, χαρακτηριστικά ότι όσον αφορά τους πολίτες που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότεροι, το 49,3% τάσσεται υπέρ της εγκατάλειψης της ευρωζώνης σε περίπτωση μη διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους (ναι και μάλλον ναι), ενώ το 45% απαντά αρνητικά (όχι και μάλλον όχι).
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ

Στη συνέχεια παραθέτουμε τους αντίστοιχους δημοσκοπικούς πίνακες της GPO.

gpo-14-10-14-1
gpo-14-10-14-2
gpo-14-10-14-3
gpo-14-10-14-4
gpo-14-10-14-5
gpo-14-10-14-6
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια: