ΟΛΟ & ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ!!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Εκτύπωση
ΜΕ 76 ΚΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ 61 ΥΠΕΡ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ
Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (19/10) το βράδυ οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Αριστερή Πλατφόρμα κατέθεσε επί του σχεδίου απόφασης της ΚΕ μια τροπολογίαπου αφορούσε επείγοντα μέτρα για τησυμπλήρωση του άμεσου προγράμματοςπου εξήγγειλε ο Α.Τσίπρας στη Θεσ/νίκη. Aυτά τα μέτρα που αποτελούν Συνεδριακές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και συμπεριλαμβάνονται , έτσι κι αλλιώς, στο πρόγραμμά του, η Αριστερή Πλατφόρμα πρότεινε να συμπεριληφθούν και να συμπληρώσουν το άμεσο πακέτο ρυθμίσεων της Θεσ/νίκης.
Τα μέτρα αυτά κινούντο σε τρείς κατευθύνσεις:
ΠρώτονΔημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικός έλεγχος των τραπεζών.
ΔεύτερονΣταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων και στρατηγικών επιχειρήσεων της οικονομίας, με προτεραιότητα τους τομείς δημόσιων αγαθώνυπηρεσιών κοινής ωφέλειαςκαι υποδομών.
Τρίτον: Άμεσα ουσιαστικά μέτρα στο πλαίσιο μιας ριζικής προοδευτικής αλλαγής τουφορολογικού συστήματος, με στόχο την κατάργηση της ασυλίας και τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγάλων εισοδημάτων και των μεγάλων περιουσιών.
Η τροπολογία, την οποία υποστήριξε από πλευράς Αριστερής Πλατφόρμας ο Στάθης Κουβελάκης, έλαβε 61 ψήφους υπέρ, 76 κατά και 1 λευκό και δεν εγκρίθηκε.
Η Αριστερή Πλατφόρμα είχε διατυπώσει και μια άλλη τροπολογία, η οποία απέκλειε τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ «με πρόσωπα και δυνάμεις που είχαν ευθύνη και ρόλους στην ψήφιση και εφαρμογή νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών πολιτικών».
Η τροπολογία αυτή τελικά δεν κατετέθη, αφού στο σχετικό θέμα των συνεργασιώνσυνομολογήθηκε και με παρέμβαση τους Α. Τσίπρα, να συνεχιστεί πιο διεξοδικά η συζήτηση και η απόφαση να ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση της ΚΕ.
Τελικά, μετά τη μη έγκριση της τροπολογίας της, αλλά και τις άλλες ενστάσεις που είχε, η Αριστερή Πλατφόρμα ψήφισε λευκό στην απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Η πρόσφατη αναταραχή στις αγορές, πρώτα απ΄όλα στην ευρωζώνη, είναι απότοκος των νέωνδυσμενών οικονομικών εξελίξεων.
Η οικονομική κρίση υποτροπιάζει με ιδιαίτερη ένταση στην ευρωζώνη και συνοδεύεται από μιαβαθιά πολιτική κρίση, με χαρακτηριστικές τις σφοδρές αντιπαραθέσεις ακόμα και στον πυρήνα των μεγάλων ιδρυτικών χωρών της. Αυτή η νέα επιδείνωση αναδεικνύει τις πελώριες αντιφάσειςκαι τα ογκούμενα αδιέξοδα του ευρωζωνικού συστήματος, ενώ το ευρωπαϊκό κατεστημένο, πρώτα απ΄όλα της Γερμανίας, επιχειρεί να απαντήσει στην κρίση με περισσότερη αντιδραστικοποίηση, περισσότερη λιτότητα, ευρύτερες απορρυθμίσεις και πιο σκληρή αντιδημοκρατική κηδεμόνευση χωρών και λαών, ιδιαίτερα στην ευρωπεριφέρεια.
Η προοδευτική ανατροπή στην Ελλάδα και μια νέα κυβέρνηση της Αριστεράς στη χώρα οφείλει να εφαρμόσει το προοδευτικό πρόγραμμα που ενέκρινε ο λαός πέραν από πιέσεις τωννεοφιλελεύθερων μονεταριστικών κύκλων της ευρωζώνης αλλά και της ΕΕ.
Η αναταραχή των αγορών στη χώρα μας υπήρξε σφοδρότερη εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά. Ο ΑΣαμαράς έπεσε στην προεκλογική παγίδα που έστησε για τον ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που θα έχει βαρύτατο τίμημα για τον τόπο. Η Ελλάδα με την κυβέρνηση Σαμαρά και μετά την ανώμαλη προσγείωση και παράδοση της, εισέρχεται σε μια νέα φάση της μνημονιακής της περιπέτειας εξίσου βασανιστική με την πρώτη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Μόνος και όλο πιο επιτακτικός δρόμος για τη διάσωση της χώρας, είναι η προοδευτική ανατροπή, η οποία αποτελεί και τη μόνη εγγύηση για διέξοδο και τη σταθερότητα για τα λαϊκά συμφέροντα.
Το μήνυμα για την Αριστερά από την πρόσφατη υπεραντίδραση των αγορών είναι ότι χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική, προγραμματική και κινηματική αντεπίθεση. Όπως χρειάζεται μια ακόμα πιο ουσιαστική προετοιμασία και ένα πιο επεξεργασμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει, σε κάθε περίπτωση, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς των αγορών αλλά και των κατεστημένων ευρωπαϊκών κέντρων, με στόχο την συνεπή υλοποίηση του προγράμματος της.  
ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, είναι πάντα θετικός σε συνεργασίες. Αμετάθετος στόχος μας πρέπει να είναι κατ' αρχάς η συνεργασία με τις δυνάμεις της Αριστεράς. Η γενική κατεύθυνση μας όμως για συνεργασίες δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μετατραπεί σε σημαία ευκαιρίας. Οι συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράζονται στη βάση της αξιοπιστίας προς το λαό χωρίς μνημονιακές ευθύνες καθώς και στη βάση του πολιτικού και προγραμματικού ριζοσπαστιμού.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια: