H “ΛΕΥΚΗ ΧΗΡΑ” ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΟ ΒΟΛΙ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ






το πλαστό νοτιοαφρικανικό της διαβατήριο
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Από βόλι Ρώσου εθελοντή σκοπευτή στη Νέα Ρωσία, βρήκε το θάνατο η επονομαζόμενη “Λευκή Χήρα” που ηγήθηκε στην πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Ναιρόμπι όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 67 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.


Η εξισλαμισμένη Βρετανίδα Samantha Lewthwaite, πολεμούσε ενταγμένη σε ένα από τα ουκρανικά τιμωρητικά τάγματα θανάτου στο Ντονμπάς, πριν σκοτωθεί από τους ρώσους σκοπευτές, αναφέρει ο ανταποκριτής του ειδησεογραφικού Regnum, Alexei Toparov. Σύμφωνα με Regnum και Novorussia ο θάνατός επιτεύχθηκε πριν περίπου δυο εβδομάδες.

Η 30 χρονη Samantha Lewthwaite , γνωστή ως Λευκή Χήρα, είχε παντρευτεί τον Τζαμαικανικής καταγωγής Βρετανό καμικάζι Jermaine Lindsay που έσπειρε το θάνατο σε 52 θύματα στον υπόγειο του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2005. Η ίδια έκτοτε πήγε στη Σομαλία, όπου έγινε μέλος της ριζοσπαστικής τρομοκρατικής οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» και συμμετείχε σε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά και ειδικευόταν στην παρασκευή εκρηκτικών και χημικών ουσιών. (daily mail)

Η κυριότερη δράση της σημειώθηκε ο Μάρτιο του 2011 στο εμπορικό κέντρο στο Ναιρόμπι όπου οι Κενυατικές αρχές την ταυτοποίησαν από πλαστό διαβατήριο της Νότιας Αφρικής με το οποίο μετακινούνταν μεταξύ Σομαλίας και Κένυας και είχαν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης .
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: