ΠΑΡΑΤΑΣΗ του παλιού Μνημονίου στο 2015 για να συμφωνηθεί ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. 
ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΜΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ !
Η λαϊκή ρήση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» φαίνεται πως ταιριάζει γάντι στη θλιβερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις «δήθεν» σκληρές διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τους εκπροσώπους των δανειστών. Όπως έχει γίνει πλέον εμφανές, η «έξοδος» της Ελλάδας από το μνημόνιο και από το καθεστώς της «αποικίας χρέους», όχι μόνο φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός, αλλά οι πιστωτές σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν σε μια παράταση του τωρινού «μνημονιακού προγράμματος» έως ότου συμφωνήσουν πλήρως 
για το νέο μνημόνιο που (όπως και να ονομαστεί) θα φέρνει νέα μέτρα λιτότηταςπερικοπών στο κοινωνικό κράτος και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.
Μέτρα που θα αποτελέσουν την ουσιαστική «ταφόπλακα» για τα νοικοκυριά, τους εργαζόμενους και τουςανέργους που έχουν γονατίσει από το βάρος των ακραία νεοφιλελεύθερων πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης.

Για του λόγου το αληθές, ήδη τα διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν τις προηγούμενες ημέρες ότι οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν τη Δευτέρα (08/12) στο Eurogroup , το ζήτημα της «τεχνικής» παράτασης του ελληνικού προγράμματος για έξι μήνες.
Η παράταση αυτή, βαφτίζεται «τεχνική» ώστε να συσκοτίσει αυτό που στην ουσία είναι: μια παράταση του υφιστάμενου μνημονιακού προγράμματος με πλήρη διατήρηση της επιτήρησης και της κηδεμονίας της Ελλάδας από τους εκπροσώπους των δανειστών και ειδικότερα από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ 2016!
Σε συνέντευξη του ο Μίκαελ Φουκς, αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος τηςΑν. Μέρκελ, CDU, δηλώνει ευθαρσώς πως το Διεθνές Νομισματικό ταμείο θα είναι πάνω από την Ελλάδα και για το 2016. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά « σε αντίθετη περίπτωση δεν είμαι σίγουρος πως τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια είναι πρόθυμα να δεχτούν νέες πιστωτικές γραμμές προς την Ελλάδα».
Σε απλά ελληνικά δηλαδή, ο Μίκαελ Φουκς λέει πως το ΔΝΤ θα παραμείνει ως επιτηρητής της ελληνικής οικονομίας ώστε να «πεισθούν» οι εταίροι-δανειστές να συνάψουν νέο μνημονιακό πρόγραμμα με την Ελλάδα.
Για να μην αμφιβάλλει, μάλιστα, κανείς για το χαρακτήρα του νέου μνημονιακού προγράμματος, ο Φουκς αναφέρει ρητά πως κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας πρέπει να βαίνει παράλληλα με ταμέτρα λιτότητας που θα εφαρμόζονται…

ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ… ΑΛΛΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ 
ΜΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας για την αποπληρωμή του χρέους και όχι το κούρεμά του προτείνει ο Φουκς, αντανακλώντας προφανώς όχι μόνο τις προσωπικές του απόψεις αλλά κυρίως το κλίμα των απόψεων που κυριαρχούν στους κύκλους των ευρωπαϊκών ελίτ.
«Νέο κούρεμα δεν είναι δυνατό, δεν είναι απαραίτητο και δεν είναι, επίσης, καλό» απαντάει με κυνισμό οΜ. Φουκς σε ερώτηση του δημοσιογράφου.
Αντίθετα προτείνει η «μείωση του χρέους» να επιτευχθεί με αποπληρωμή του, μέσω των εσόδων από τηνεκποίηση δημόσια περιουσίας (ιδιωτικοποιήσεις) αξίας 50 δις, ενώ υπενθυμίζει πως οι ελληνικές μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν ήδη δεσμευθεί σε αυτόν το «στόχο».

ΝΕΟ E-MAIL «ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ» ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ
Παράλληλα, νέο email εστάλη από την ελληνική πλευρά προς τους δανειστές το βράδυ της Παρασκευής (05/12), ώστε να επιχειρηθεί να «τεκμηριωθούν» με περισσότερη σαφήνεια τα νέα μέτρα λιτότητας καιυποτέλειας που έχει προτείνει η συγκυβέρνηση προς την τρόικα.
Αφού, δηλαδή, η ελληνική κυβέρνηση έχει προβεί σε όλες τις δυνατές υποχωρήσεις απέναντι στην πλευρά των δανειστών, εκλιπαρώντας για μια «πολιτική» ανάσα, στέλνει μήνυμα στις Βρυξέλλες πως αδυνατεί να διαχειριστεί πολιτικά ακόμη και τα μέτρα που έχει ήδη προτείνει, φοβούμενη πως ένα νομοσχέδιο «σκούπα» θα επιφέρει απώλειες στην κυβερνητική παράταξη.
Η υποχωρητική αυτή στάση, ενθαρρύνει τους δανειστές που όχι μόνο προβάλλουν τη μία απαίτηση μετά την άλλη, αλλά θέτουν ουσιαστικά «τελεσίγραφο» στην ελληνική πλευρά να μην καθυστερεί και να συμφωνήσειστα μέτρα μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: