Μικρές αλήθειες για την εκλογή προέδρου


Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 7, 2014

Οι φοροαπαλλαγές δεν θα έρθουν.
Η αποκατάσταση των αδικιών θα γίνει μιαν άλλη φορά.
Οι δανειστές δεν θα ελαφρύνουν το χρέος.
Το ΔΝΤ δεν θα φύγει και το μνημόνιο θα μείνει εδώ.
Οι «επενδυτές» θα περιμένουν την πλήρη απαξία των πάντων.
Το success story τελείωσε πριν αρχίσει.
Κανένα άλλοθι δεν υπάρχει! Η ψήφιση προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή συνεπάγεται την παράταση της ζωής της παρούσας κυβέρνηση,την παράταση του υφιστάμενου μνημονίου και κατόπιν την υπογραφή νέου μνημονίου με νέα μέτρα και νέες θυσίες. Όλα αυτά είναι προφανή από τις δηλώσεις των εταίρων μας, των υπαλλήλων τους, των κολαούζων τους και των φερέφωνων τους.
Με βάση αυτά η ψήφιση του προέδρου, που σαν θεσμός είναι αδύναμος και ανούσιος (και γι” αυτό δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα), συνεπάγεται την διατήρηση του μνημονίου και την λήψη νέων μέτρων, που θα μας οδηγήσουν ακόμα πιο χαμηλά. Όποιος ψηφίζει πρόεδρο από την παρούσα βουλή, ψηφίζει νέα μέτρα! Θα μπορούσε άνετα η κυβερνηση μάλιστα, μετά (ή και πριν) την τελευταία ψηφοφορία για τον πρόεδρο, να φέρει και τα νέα μέτρα στη βουλή προκειμένου αυτά να ψηφισθούν με 180 βουλευτές, τόσο αλληλένδετα είναι.
Όλοι αυτοί οι βουλευτές, που έχουν εκλεγεί υπό την σημαία αντιμνημονιακών κομμάτων ή που διαφοροποιήθηκαν κατά καιρούς από τα μνημόνια και αποχώρησαν από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ξέρουν ότι ψηφίζοντας πρόεδρο ψηφίζουν μνημόνιο, κάνοντας την τελευταία κωλοτούμπα της πολιτικής τους ζωής. Για όλους αυτούς η προσχώρηση στα μνημονιακά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην παρούσα φάση θα ήταν μάλιστα πιο χρήσιμη, αφού θα ξεκαθάριζε το πολιτικό σκηνικό και θα έριχνε τους φερετζέδες.
Μην κουράζεστε κύριοι με ΡΙΖΕΣ και ΠΟΤΑΜΙΑ, αφήστε τις χαριτομενιές στις κωλοτούμπες, δεν κάνουν διαφορά, μια φορά προσκυνημένος για πάντα προσκυνημένος! Ρωτήστε και τους Σαμαρά και Βενιζέλο!
Βλάσης Μανθογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: