ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ.ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΥΠΕΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

 


Εκτύπωση
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟ "ΧΩΝΙ" (14/12)
*Ο Αντώνης Σαμαράς έπαιξε την τελευταία του πολιτική ζαριά, με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής του ΠτΔ και την πρόταση ενός γαλάζιου για το ύπατο αξίωμα της χώρας. Σε τι ποντάρει ο ίδιος;
Η απόφαση του Πρωθυπουργού -σε συνεννόηση με τους τροικανούς- να επισπευστεί η Προεδρική εκλογή, αποτελείαπέλπιδα προσπάθεια να κρυφτούν τα νέα μέτρα, που η συγκυβέρνησή του με τον κύριο Βενιζέλο έχει ήδη αποδεχτεί, μέσω του e-mail του Υπουργού Οικονομίας προς την τρόικα, ως προαπαιτούμενα της αξιολόγησης του ισχύοντος μνημονίου καθώς και εκείνα που θα συνοδεύουν την ενισχυμένη πιστωτική γραμμή, που θα είναι η συνέχεια του σημερινού σχήματος χρηματοδότησης της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός επιδιώκει με αυτό τον τρόπο να εκβιάσει την ψήφο των βουλευτών, ώστε, αφού εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι 180 ψήφοι τους για την εκλογή του πρόεδρου της δημοκρατίας, να θεωρήσει ότι ο ίδιος αριθμός βουλευτών συναινεί να παραμείνει για άλλο ενάμιση χρόνο γαντζωμένος στην κυβερνητική εξουσία.
Επομένως, το πραγματικό δίλλημα για τους βουλευτές είναι, εάν θα δώσουν την δυνατότητα στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να συνεχίσει να κυβερνά και να εφαρμόζει απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές ή εάν θα ανοίξει ο δρόμος για εκλογές και για την ανάδειξη μίας αριστερής - αντιμνημονιακής κυβέρνησης, η οποία θα ακυρώσει τα καταστροφικά μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους τους, θα διαπραγματευτεί σκληρά για την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους και θα εφαρμόσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
*Μπρος στην οριστική κατάρρευση της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός και τα ξένα μίντια τρομοκρατούν (εκ νέου) τον κόσμο, μιλώντας για δήθεν κινδύνους που θα φέρει η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο -και ίσως αυτοδύναμο- κόμμα στις προσεχείς εκλογές. Τι απαντάτε στην τρομολαγνεία;
Η κυβέρνηση και οι φίλοι της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι πολύ γελασμένοι, εάν θεωρούν ότι με την επαναφορά του κλίματος της άκρατης κινδυνολογίας των εκλογών του 2012 θα τρομοκρατήσουν και πάλι ένα λαό που ασφυκτιά και υποφέρει από την αντικοινωνική πολιτική του μνημονίου.
Η επίθεση των λεγόμενων «αγορών», όχι μόνο δεν μας τρομάζει, αλλά ενισχύει την αποφασιστικότητά μας, προκειμένου με τους αγώνες και την ψήφο του λαού να προωθήσουμε καινα εφαρμόσουμε το αντιμνημονιακό και προοδευτικό πρόγραμμά μας μέχρι τέλους, χωρίς να υποκύψουμε σε καμία απειλή, σε κανέναν εκβιασμό, σε καμία πίεση του εγχώριου και διεθνούς οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου και των φιλικών τους μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Το παρόν και το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ίδιος ο λαός μας και όχι τα κερδοσκοπικά κεφάλαια ούτε οι υπαλληλίσκοι των τοκογλύφων δανειστών της χώρας μας.
Το κριτήριο στις αποφάσεις μας, ως αριστερής αντιμνημονιακής προοδευτικής κυβέρνησης, δεν θα είναι οι θρασύτατες και ταπεινωτικές για το λαό και την χώρα μας απαιτήσεις των δανειστών της χώρας και των κερδοσκόπων, αλλά η επιβίωση του λαού, η αξιοπρέπεια της πατρίδας και το μέλλον της νέας γενιάς.
Η κυβέρνηση διαχειρίζεται τον φόβο, ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί την ελπίδα του λαού για καλλίτερες μέρες.
*Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται όχι μόνο για τη μεγάλη μάχη αλλά και για την επόμενη ημέρα, αφού ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει την προεργασία συγκεκριμένων νομοσχεδίων. Ποια τα πρώτα βήματα μιας κυβέρνησης της Αριστεράς; Τι να περιμένουν οι πολίτες από τις αρχές Φλεβάρη;
Έχουμε έτοιμα τα νομοσχέδια, και τα έχουμε ήδη καταθέσει ως προτάσεις νόμου στη Βουλή, για τηνεπαναφορά του μηνιαίου κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ καθώς και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για την επαναφορά της 13ης σύνταξης, δηλαδή του δώρου Χριστουγέννων, για όσους συνταξιούχους παίρνουν μηνιαία σύνταξη λιγότερο από 700 ευρώ, ως πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των απωλειών που είχαν οι συνταξιούχοι τα 5 χρόνια του μνημονίου. Επίσης τα νομοσχέδια για την κατάργηση των μνηνονιακών διατάξεων, που θέσπισαν τιςδιαθεσιμότητες – απολύσεις στον δημόσιο τομέα, και την αποκατάσταση των απολυμένωνεξ αυτού του λόγου, καθώς και την επαναφορά της προστατευτικής από τις απολύσεις εργατικής νομοθεσίας στον ιδιωτικό τομέα και την κατάργηση της χουντικής έμπνευσηςπολιτικής επιστράτευσης απεργών.
Επίσης έχουμε ήδη καταθέσει στη Βουλή προτάσεις νόμου για τη ρύθμιση οφειλών φυσικών προσώπων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία καθώς και οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών σε τράπεζες, που οδηγούν σε νέα «σεισάχθεια»,δηλαδή ακόμα και σε διαγραφή ανάλογου τμήματος με τις απώλειες που είχαν τα εισοδήματά τους τα 5 χρόνια του μνημονίου.
Ταυτόχρονα θα δρομολογήσουμε τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει στην ΔΕΘ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα στις φτωχές οικογένειες, κουπόνια σίτισης, διασφάλιση στέγης στους αστέγους, υγειονομική περίθαλψη στους ανασφάλιστους, δωρεάν μετακίνηση των φτωχών και ανέργων στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, κατάργηση εξομοίωσης φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης κλπ).
Αυτά τα μέτρα θα είναι το πρώτο βήμα για την εφαρμογή του αντιμνημονιακού προγράμματος μας, στους βασικούς άξονες του οποίου αναφέρθηκα σε προηγούμενη ερώτηση σας και η προώθηση του προϋποθέτει την ενεργοποίηση και κινητοποίηση του λαού.
*Η απερχόμενη κυβέρνηση αφήνει πίσω της νέες υποτελείς και καταστροφικές δεσμεύσεις προς την τρόικα. Ποιο θα είναι και τι θα λέει το πρώτο... Email του Αλέξη Τσίπρα προς τους δανειστές, αμέσως μετά τις εκλογές;
Ότι έχουμε να πούμε στους δανειστές της χώρας θα το πούμε απευθείας στους ίδιους, και όχι με email, ότι δηλαδή δεν θα σεβαστούμε και δεν θα εφαρμόσουμε τις αντικοινωνικές δεσμεύσεις που έχουν υπογράψει μαζί τους μνημονιακές κυβερνήσεις και ότι το μόνο που έχουμε να διαπραγματευτούμε μαζί τους είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, γιατί, εάν αυτό δεν γίνει, δεν θα μπορέσει ποτέ να πάρουν ανάσα ο λαός και η χώρα μας.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια: