Αυτοδύναμη κυβέρνηση- Ισχυρός διαπραγματευτής για τη χώρα


Δείξτε τους την έξοδο!

Σύγκρουση κόσμων και στρατηγικών στην πιο κρίσιμη αναμέτρηση- Στις προεκλογικές κορόνες Σαμαρά απαντά με θέσεις ο Τσίπρας...
ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΓΚΟΥΤΖΑΝΗ

Ελπίδα ή φόβος; Αυτό είναι το τελικό δίλημμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, όπως, άλλωστε, διαφάνηκε από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να επισπεύσει τις πολιτικές εξελίξεις υπό την πίεση των δανειστών, που του επέβαλλαν την επονείδιστη συμφωνία. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση και ενώ η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας παίζει τα ρέστα της στην τρομοκράτηση της κοινωνίας, καταφεύγοντας ακόμη και σε εμφυλιοπολεμικούς συνειρμούς, όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα. Το «γαλάζιο» ηγετικό επιτελείο δίνει τη μάχη με πολιτικά ανήθικα μέσα μέχρι την τελευταία στιγμή, ωστόσο ακόμη και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού συμφωνούν πλέον στα βασικά συμπεράσματα.
Όπως, λοιπόν, δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και συμφωνούν –με παραλλαγές– τα επιτελεία όλων των κομμάτων, η πρωτιά στις εκλογές έχει κριθεί, το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δεν ανατρέπεται, το μόνο που είναι ακόμη ανοιχτό είναι το μέγεθος της διαφοράς. Ένα μέγεθος που θα καθορίσει τόσο την αυτοδυναμία ή μη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και την πολιτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ την επόμενη μέρα, καθώς και το αν ο Αντώνης Σαμαράς θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος. Πάντως, τις τελευταίες μέρες, έπειτα από μια προσωρινή ανάσχεση, η διαφορά δείχνει τάση διεύρυνσης.
Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας κορύφωσε την εκστρατεία φόβου τόσο με αναφορές του πρωθυπουργού όσο και με διαφημιστικά σποτ του κόμματος, που προβάλλουν μια Ελλάδα πραγματικά διαλυμένη στην περίπτωση που χάσει την εξουσία. Η όξυνση φέρνει πόλωση και η πόλωση ευνοεί τη συσπείρωση της «γαλάζιας» βάσης, ενώ παράλληλα συμπιέζει τα άλλα δεξιά κόμματα. Ο Αντώνης Σαμαράς σε περιοδεία του στο Μαρκόπουλο δήλωσε ότι «δεν θα γίνει εδώ σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός». Τον δρόμο είχε ανοίξει ο κατάλληλος άνθρωπος, ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος ξεπέρασε κάθε όριο, λέγοντας ότι «η δική μας γενιά δεν θα παραδώσει τη χώρα στην Αριστερά».

Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: