ΣΥΡΙΖΑ: τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης

O Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στην Πάτρα παρουσίασε αναλυτικά το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του και αναφέρθηκε στις πηγές χρηματοδότησής του:
«Μας ρωτάνε που θα βρείτε τα λεφτά. Από τις δεκαπέντε χαριστικές τροπολογίες σας θα τα βρούμε, κ. Σαμαρά. Και από το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, όπου, από το 2011 καθυστερεί η εγκατάσταση συστήματος ιχνηλασιμότητας στα τσιγάρα. Ενώ από το 2004 καθυστερεί η προμήθεια συστημάτων x-ray στα τελωνεία. Και από το λαθρεμπόριο καυσίμων. Εκεί που είναι το άβατο της ολιγαρχίας. Στον προστατευμένο αυτό χώρο, όπου κάποιοι συνεχίζουν το πάρτι. Εκεί όπου τα συστήματα ελέγχου εισροών-εκροών είναι εγκατεστημένα μόνον σε κάποια βενζινάδικα. Και τα καύσιμα διακινούνται σε καθεστώς απόλυτης ασυδοσίας.
Μόνο τα ετήσια έσοδα που δεν εισπράττουμε από το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και καπνού είναι τουλάχιστον όσα ο ΕΝΦΙΑ για το 2015. Να λοιπόν, που θα βρούμε τα λεφτά. Από το πάρτι της ανομίας, της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Γιατί από Δευτέρα το πάρτι τελείωσε!».
Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της προς τον ελληνικό λαό:
- Έχουμε δεσμευτεί ότι θα ελαφρύνουμε από τους φόρους τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα – και θα το κάνουμε.
Επαναφέροντας το αφορολόγητο όριο των €12.000 για όλους.
Για τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Και αυξάνοντας τον αριθμό των φορολογικών κλιμακίων στις φορολογικές κλίμακες, έτσι ώστε να να πληρώνουν αυτοί που πραγματικά έχουν.
- Έχουμε δεσμευτεί ότι θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ – και θα το κάνουμε.
Θα τον αντικαταστήσουμε με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ). Ο νέος αυτός φόρος θα ισχύσει με την εφαρμογή του περιουσιολογίου, ώστε να έχει ήδη αποτυπωθεί η πραγματική περιουσιακή κατάσταση των πολιτών. Θα εφαρμοστεί στις πραγματικές, εμπορικές αξίες των ακινήτων.  Όχι στις σημερινές, υπερτιμημένες αντικειμενικές. Θα εξαιρεί την πρώτη κατοικία, εκτός από υπερπολυτελείς κατοικίες. Θα προβλέπει υψηλό αφορολόγητο όριο ανά άτομο, έτσι ώστε να μην φορολογείται η μικρή και μεσαία ιδιοκτησία. Υπάρχουν λίγοι που κατέχουν πολλά και σήμερα φοροδιαφέυγουν. Αυτούς θα φορολογήσουμε.
-  Έχουμε δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουμε τις τραπεζικές καταθέσεις και συναλλαγές – και θα το κάνουμε. Κανένας νέος φόρος δεν θα επιβληθεί.
- Έχουμε δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουμε νομοθετικά την πρώτη κατοικία και ότι θα σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς – και θα το κάνουμε. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
- Έχουμε δεσμευτεί ότι θα απαγορεύσουμε με νόμο την παρακράτηση για χρέη των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, ενισχύσεων και χρηματοδοτήσεων στους αγρότες – και θα το κάνουμε.
- Έχουμε δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουμε το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» πριν και ανεξάρτητα από την έναρξη και την έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές – και θα το κάνουμε.

 Αναφερόμενος στα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ήδη έτοιμα, είπε:
-H επαναφορά του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα €751 για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.
-Η 13η σύνταξη τα Χριστούγεννα, για όσους έχουν σύνταξη έως €700.
-H εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
-Έχουμε, επίσης, δεσμευτεί ότι η ολιγαρχία θα πληρώσει – και θα το κάνουμε.
-Έχουμε δεσμευτεί ότι θα τερματίσουμε τη διαπλοκή και θα αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία στον τόπο – και θα το κάνουμε.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: