«Η Ελλάδα επιθυμεί την εμβάθυνση των σχέσεων με τις χώρες της BRICS»


          Sputnik Η Ελλάδα εκτιμά ότι η βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία και τα άλλα μέλη της  συμμαχίας των BRICS θα τη βοηθήσει να διαδραματίσει ένα μεγαλύτερο ρόλο στη διεθνή σκηνή, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος, στη συνέντευξή του στο πρακτορείο Σπούτνικ.
Η BRICS περιλαμβάνει πέντε από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου: Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική.

Η εμβάθυνση των σχέσεων με τις χώρες BRICS θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ελλάδα να  αναλάβει « σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο στο πλαίσιο των κρίσεων που σημειώνονται γύρω από τη χώρα» περιλαμβανομένων των συγκρούσεων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον κ. Ήσυχο
«Έχουμε έναν σημαντικό ρόλο να παίξουμε στο πλαίσιο ενός πολυπολικού κόσμου, ο οποίος όμως θα πρέπει να εκλαμβάνεται, ως ένας πολυπολικός  κόσμο της σταθερότητας και όχι της αστάθειας» διευκρίνισε ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.
Το αριστερό κόμμα  του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Ελλάδας μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 έχει καλές σχέσεις με όλες τις κυβερνήσεις των χωρών BRICS και είναι πρόθυμο να επεκτείνει τη συνεργασία αυτή, ανέφερε ο κ. Ήσυχος, υπενθυμίζοντας σχετικές δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Σπούτνικ τον Μάρτιο, ότι η Ελλάδα είχε πάντα βαθιές σχέσεις  με τα κράτη μέλη BRICS,  και ειδικά την Ινδία, την Κίνα και τη Ρωσία.

http://gr.rbth.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: