Ο Καμμένος στηρίζει την συνεργασία της Ελλάδας με Κίνα και Ρωσία.



Μιλώντας στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως αν οι εταίροι αποφασίσουν να ρίξουν μια κυβέρνηση επειδή δεν τους είναι αρεστή, τότε η Αθήνα θα επιδιώξει άλλες πηγές χρηματοδότησης, ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ της επέκτασης του ρωσο-τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου στη χώρα μας.
Τη θερμή του υποστήριξη στη συνεργασία με την Κίνα και τη Ρωσία εξέφρασε, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, ενώ παράλληλα προανήγγειλε την επέκταση της επένδυσης της COSCO στη χώρα μας, με σιδηροδρομικό δίκτυο.



 Προανήγγειλε επίσης την κατάθεση πρότασης για δημιουργία νέας νατοϊκής αεροπορικής βάσης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, αλλά και την ενίσχυση της βάσης στη Σούδα.

Στέλνοντας μήνυμα στους εταίρους, ο κ. Καμμένας σημείωσε πως αν αποφασίσουν να ρίξουν μια κυβέρνηση επειδή δεν τους είναι αρεστή, τότε η Αθήνα θα επιδιώξει άλλες πηγές χρηματοδότησης. Τόνισε πάντως πως η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, αλλά ούτε μπορεί να εκδιωχθεί από τη νομισματική ένωση.

«Τα όρια εξαντλούνται. Εάν αποφασίσουν να βγάλουν την Ελλάδα από τη Δύση θα πρέπει να βρει τη δίκη της πορεία», εκτίμησε ο υπουργός Άμυνας.

Στρέφοντας τα βέλη του συγκεκριμένα κατά της Γερμανίας, επισήμανε πως το Βερολίνο θέλει να επιβάλει τη δίκη του κυριαρχία, όμως αυτό δεν θα γίνει ανεκτό από την ελληνική πλευρά.

Αναφερόμενος στις προοπτικές της χώρας μας στον ενεργειακό χάρτη, ο κ. Καμμένος τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο για κατασκευή του αγωγού Hellas Stream, ως συνέχεια του Turkish Stream, ο οποίος σχεδιάζεται ώστε να συνδέσει Ρωσία και Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταστήσει σαφές πως αν ο αγωγός κατασκευαστεί σε έδαφος της Ε.Ε. το όλο έργο θα πρέπει να συμμορφώνεται με τους κοινοτικούς κανονισμούς περί ανταγωνισμού. Η Κομισιόν κατηγορεί τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom για αθέμιτες πρακτικές σε ορισμένες χώρες της ανατολικής και νότιας Ευρώπης.

http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: