Ναι μπορούμε να τα καταφέρουμε και χωρίς το ευρώ τους!


ΚΥΡΙΑΚΗ  27/06/2015 
Ναι μπορούμε να τα καταφέρουμε έξω απο την καταστροφική ευρωζώνη, με τη συγκροτημένη, μελετημένη μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα. Με νοικοκύρεμα της οικονομίας, με έντιμη και αποτελεσματική δημόσια διαχείριση, με αυτοδύναμη ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική αξιοπρέπεια. Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι ξέρει να ανταποκρίνεται απέναντι σε μεγάλες αντιξοότητες. Πρέπει να ξαναβρούμε τη χαμένη αυτοπεποίθησή μας, να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, να σταματήσουμε να επαιτούμε τα ευρώ της κυρίας Μέρκελ.
 Η Γερμανία που αρνείται πεισματικά μέχρι σήμερα να καταβάλλει στη χώρα μας τις πολεμικές αποζημιώσεις και επιμένει στη χωρίς ανάσα στυγνή επιβολή του άτεγκτου Μνημονίου, έχει τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα με την Ελλάδα, καρπούται πελώρια  κέρδη από τη διαφορά των spreads και συγκεντρώνει διεθνή πλούτο με μηδενικά ή και αρνητικά επιτόκια. 
Από τη διεθνή κοινότητα να ζητήσουμε τη δημιουργία ενός νέου σχέδιου Μάρσαλ για την εκκίνηση της αναπτυξιακής μας διαδικασίας. Και από την Ευρώπη, την προστασία των ανατολικών μας συνόρων από τους «συμμάχους» τους Τούρκους, οι οποίοι μας παρασύρουν σε μια εξωφρενική κούρσα εξοπλισμών που μας καταρρακώνει οικονομικά. Οφείλουμε να σταθούμε στα πόδια μας, να μην καταναλώνουμε περισσότερα από όσα παράγουμε.
Να μη ζούμε με δανεικά, όπως στο παρελθόν «των τεμπέληδων της εύφορης κοιλάδας», όταν οδηγηθήκαμε στην εξόντωση του παραγωγικού μας δυναμικού. Το μεγάλο χαστούκι του Μνημονίου και της Τρόικα, πρέπει να μας γίνει μάθημα για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Πρέπει να ορθοποδήσουμε. Να απολακτίσουμε τη λάθρα διαβίωση, τις αντιπαραγωγικές συμπεριφορές, τις αλόγιστες σπατάλες, τη διαφθορά. Ίσως ο Γερμανός κάπου και να μας χρειαζόταν. Αλλά όχι οι Γερμανοί.
Επιμένουμε Ελληνικά
Να επιμένουμε ελληνικά. Κάθε ποσό χρημάτων που δαπανάμε για εισαγόμενα προϊόντα, χάνεται από τη χώρα μας. Αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα, στηρίζουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τους φίλους, τους συμπολίτες μας. Με αγορές ελληνικών προϊόντων της τάξης των 100 ευρώ το χρόνο από τους εγχώριους καταναλωτές, δημιουργούνται πάνω από 150.000 θέσεις εργασίας. Επιλέγοντας για τις διακοπές μας τη μαγική Ελλάδα, στηρίζουμε το σπίτι μας, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Αυτές οι σκέψεις πρέπει να γίνουν πράξη από όλους που ζουν σ’ αυτή εδώ τη χώρα. Στηρίζοντας τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.
Η προτίμηση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, αποτελεί σήμερα πρώτιστη ανάγκη για να βγούμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της ανεργίας, της φτώχειας, των ελλειμμάτων, των βασάνων του Μνημονίου και της υποτέλειας στους ξένους. Αγοράζοντας εισαγόμενα ή ταξιδεύοντας στο εξωτερικό, οδηγούμε στην ανεργία συμπολίτες μας ή και τον ίδιο μας τον εαυτό, ενώ βοηθάμε την ανάπτυξη των ξένων οικονομιών. Αν εξαρτιόμαστε μόνο από εισαγωγές, απλώνουμε συνεχώς το χέρι για να μας δανείσουν οι ξένοι ώστε να αγοράζουμε τα προϊόντα τους.
Είναι γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά ή πολλά προϊόντα που δεν παράγονται στη χώρα μας και γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να τα αγοράσουμε από το εξωτερικό. Όμως, υπάρχουν πολλά εγχώρια που είναι ισάξια ή και καλύτερα από τα ξένα. Είναι παράλογο να είμαστε ελλειμματικοί ακόμα και στο ισοζύγιο γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, με δεδομένο ότι, τουλάχιστο στον τομέα αυτό, κάθε άλλο παρά υστερούμε. Είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που επιλέγουν διακοπές στο εξωτερικό, την ίδια ώρα που υπάρχουν διεθνώς ζηλευτοί ελληνικοί τουριστικοί παράδεισοι.
Σήμερα, οι εισαγωγές μας είναι υπερδιπλάσιες των εξαγωγών και αυτό πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να ανατραπεί. Μόνο το 20% των εισαγόμενων αν υποκατασταθούν από εγχώρια, η ελληνική οικονομία θα έχει όφελος περίπου 10 δις ευρώ το χρόνο.
Με το ποσό αυτό, θα μπορούσαν να καλυφθούν οι συνολικές δαπάνες (αμοιβές, ασφαλιστικές εισφορές κλπ) για 600.000 νέες θέσεις εργασίας. Αν 10 εκ. πολίτες δαπανήσουν μόνο 100 ευρώ το χρόνο σε ελληνικά προϊόντα, υπηρεσίες ή τουριστικούς προορισμούς, αυτό σημαίνει έσοδα 1 δισ. ευρώ. Απ’ αυτά, λίγο περισσότερο από τα μισά περίπου, δηλ. 600 εκ. ευρώ, στηρίζουν 60.000 θέσεις εργασίας.
Με ετήσια δαπάνη περίπου 6.000-7.000 ευρώ το χρόνο από όλους τους Έλληνες πολίτες, μπορεί να υποστηριχθεί το σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας μας και να συμπιεστεί κάτω του 4% η ανεργία! Κάθε ποσό χρημάτων που δαπανάμε σε εισαγόμενα, χάνεται από τον τόπο αυτό. Κλείνει ελληνικές επιχειρήσεις. Προσθέτει και άλλες ουρές ανέργων.
Κάθε ποσό χρημάτων που δαπανάμε για την αγορά ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών δίνει ανάσα ζωής σε ελληνικές επιχειρήσεις, δουλειές σε δικούς μας ανθρώπους, σε συμπολίτες, σε μέλη της οικογένειάς μας. Στηρίζουμε τη χώρα αυτή που όσο και αν μας πληγώνει κάποτε, είναι δική μας, έρχεται από πολύ παλιά και έχει δικαίωμα στο μέλλον. Το οφείλουμε στον εαυτό μας και πάνω απ’ όλα στα παιδιά μας. 
Αυτοδύναμη ανάπτυξη
Οφείλουμε να ακολουθήσουμε μια άλλη πολιτική αυτοδύναμης ανάπτυξης που δε σημαίνει φυσικά διεθνή απομόνωση. Οι πρωτόγνωρες διεθνώς πρακτικές της εφεδρείας, των απολύσεων, της υπερβολικής συμπίεσης των εισοδημάτων, των τραγικών διαστάσεων της ανεργίας, εκτός από απάνθρωπες, είναι και αντιοικονομικές γιατί οδηγούν σε συρρίκνωση της εσωτερικής ζήτησης και σε κοινωνικές συγκρούσεις με τραγικές κοινωνικοοικονομικές συνέπειες.
Παράλληλα, αναγκαίο είναι το νοικοκύρεμα της οικονομίας, η περιστολή των δημόσιων δαπανών, η ορθολογικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς την  πάταξη της διαφθοράς, της ατιμωρησίας, της γραφειοκρατίας, της φοροκλοπής, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Ακόμη η ενεργός αναπτυξιακή πολιτική, με στήριξη των υγιών βιομηχανικών και κατασκευαστικών μονάδων.
Καθώς και η κατεύθυνση στρατηγικών τομέων της οικονομίας την εναλλακτική ενέργεια, τον ορυκτό πλούτο, τον ποιοτικό, θαλάσσιο, συνεδριακό, αρχαιολογικό, θρησκευτικό τουρισμό, τις σύγχρονες εναλλακτικές και θερμοκηπευτικές καλλιέργειες, την ιχθυοκαλλιέργεια, τις βιομηχανίες τροφίμων και λιπασμάτων, των αμυντικών προϊόντων, τις φαρμακοβιομηχανίες, τα ναυπηγεία, τη ναυτιλία, τις μεταφορές και logistics, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τις νέες τεχνολογίες, την έρευνα, την εκπαίδευση, την καινοτομία.
Χρειάζεται πάνω απ’ όλα,  η χώρα να κυβερνάται με την αίσθηση του μέτρου και του δικαίου, με αποτελεσματικότητα, ικανότητα και εντιμότητα από τους άριστους και όχι τους αρεστούς. Και να επανακτήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις, προσβλέποντας σε μια ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον με κοπιώδη συστηματική προσπάθεια. Γιατί ναι, μπορεί να γυρίσει ο ήλιος αλλά χρειάζεται δουλειά πολύ.


- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/nai-mporoyme-na-ta-kataferoyme#sthash.YjehUq2V.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: