Η Ρωσία και η Ελλάδα είναι καταδικασμένες σε Επαναπροσέγγιση -γράφει Ισπανική εφημερίδα



SPUTNIK
Κατά την  Επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία για να παρακολουθήσει  το φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη   συναντήθηκε  αυτή την εβδομάδα    με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και ενισχύθηκαν οι δεσμοί της  Μόσχας με την Αθήνα και και παράλληλα  τράβηξε   την Ελλάδα πιο μακριά από τις Βρυξέλλες,  έγραψε  μια κορυφαία ισπανική εφημερίδα.


«Η Ρωσία είναι έτοιμη να δώσει ένα χέρι βοηθείας στην Ελλάδα, αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα όσον αφορά τα αποτελέσματα του φόρουμ στην  Αγία Πετρούπολη και πρέπει να επιστήσω την προσοχή της  Ευρώπης,» έγραψε ισπανική εφημερίδα El Economista  τα ακόλουθα για την επίσκεψη του  Τσίπρα  στη Ρωσία.

Σύμφωνα με την El Economista, ο  Τσίπρας πέταξε προς τη Ρωσία με καλή διάθεση: συναντήθηκε προσωπικά με τον [Ρώσο Πρόεδρο ] Βλαντιμίρ Πούτιν και ήταν σε θέση να βρει   μια κοινή γλώσσα μαζί του.

Ωστόσο, η συμμετοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Αγίας Πετρούπολης είναι πραγματικά μια  αποστασιοποίηση  της Αθήνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά οι Έλληνες δεν φαίνεται να φοβούνται , επεσήμανε η εφημερίδα.


Ο Πρόεδρος Πούτιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκαν  στο περιθώριο του φόρουμ του  SPIEF  για να συζητήσουν τις πιθανές ενέργειες  για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού του τουρκικού  ρεύματος/ Stream. Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών υπέγραψαν ένα μνημόνιο για τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης για την κατασκευή του αγωγού.

Τους τελευταίους μήνες, «Η Ελλάδα αισθάνεται όλο και λιγότερο άνετα στην ΕΕ", λόγω των συνεχιζόμενων συνομιλιών της  χώρας  για  " το γιγάντιο  χρέος», ανέφερε η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι οι ίδιες οι  Βρυξέλλες σπρώχνουν  τον οφειλέτη-κράτος προς την έξοδο από την Ευρωζώνη. "Αλλά υπάρχουν ακόμα μέρη στον κόσμο, όπου η Ελλάδα θα  αισθάνεται πολύ άνετα, και η Ρωσία είναι το πρώτο μεταξύ αυτών."

"Είμαι στην Αγία Πετρούπολη, διότι η Ευρώπη δεν είναι πλέον το κέντρο του κόσμου, υπάρχουν νέες εξουσίες,"αναφέρει  η εφημερίδα τα λόγια όπως τα είπε ο Τσίπρας.


Ο Πούτιν δήλωσε το Σάββατο ότι εάν η ΕΕ ήθελε η Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος της, τότε θα έπρεπε  να ενδιαφέρεται  για την  ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, προσθέτοντας ότι «στην  ΕΕ  θα πρέπει να μας χειροκροτούν. Τι  κακό δημιουργούν οι νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα;"

«Η Ελλάδα και η Ρωσία είναι καταδικασμένοι να  προσεγγίσουν η μία την άλλη σε μια τέτοια περίπτωση,  το περιοδικό " El Economista κατέληξε στο συμπέρασμα, «ειδικά αν θυμηθεί κανείς ότι και οι δύο [χώρες] ανήκουν στον ίδιο κλάδο του Χριστιανισμού -.  στην Ορθοδοξία (της Ανατολής)"


http://sputniknews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: