Δεν θα κρυφτούμε!


Έτσι μάθαμε, σε πολύ δύσκολες εποχές, να εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας, και μάλιστα να είναι σε αντιστοιχία με τις ιδέες και τις πράξεις μας. Ούτε, βέβαια, θα ακολουθήσουμε την παρότρυνση όψιμων κομμουνιστών, να κρυφτούμε και να ζητήσουμε συγγνώμη, άποψη που είναι αντίθετη στην κομμουνιστική ιδεολογία  που παλεύει να απελευθερώσει τον άνθρωπο.
Η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας δοκιμάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Η ηγεσία του ΚΚΕ αναγνωρίζει αυτή την πραγματικότητα και την εγκληματική και ρατσιστική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής; Η ηγεσία του ΚΚΕ θεωρεί ότι η ανατροπή αυτής της πολιτικής θα γίνει μόνο από τα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ; Είναι αντικομμουνισμός η αντίληψη ότι απαιτείται ευρύτερη συμμαχία για την ανατροπή αυτής αντιλαϊκής πολιτικής και την απόκρουση του φασιστικού κινδύνου; Συμβαδίζει αυτή η αντίληψη με τη διάσπαση των κινημάτων (συνδικαλιστικού, αντιφασιστικού, όχι κτλ.),

Ας αφήσουν οι φίλοι του ΚΚΕ τις κορώνες και τις προσωπικές επιθέσεις και ας σεβαστούν την ιδεολογία και ιστορία του ΚΚΕ, που ήταν πάντοτε ενωτική και αγωνιστική. Ας αναλογιστούμε ότι απέναντι έχουμε τα μονοπώλια, ντόπια και ξένα, που επιβάλλουν αντιλαϊκές πολιτικές. Είναι στο χέρι μας να συζητήσουμε με πολιτικό τρόπο και να βρούμε μεθόδους κοινής δράσης, για να τις αντιπαλέψουμε και τελικά να τις ανατρέψουμε.
Ας επιλέξουμε, καμμιά φορά, με ποιούς είμαστε και ποιά αντικειμενικά συμφέροντα υπηρετούμε.
Τρίπολη, 12 Σεπτέμβρη 2015

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΕΜΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: