Άσαντ ευχαρίστησε τους Ρώσους για βοήθεια στη Συρία


Πρόεδρος της Συρίας είχε στη Ρωσία  συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, Μπασάρ αλ Άσαντ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον ρωσικό στρατό για να βοηθήσει στην διατήρηση της ενότητας και της ανεξαρτησίας της Συρίας.



Μπασάρ αλ Άσαντ και του Βλαντιμίρ Πούτιν. Φωτογραφία: Alexei Druzhinin / Τύπο υπηρεσίας του Ρώσου προέδρου / TASS



















Κατά τη διάρκεια της  μυστικής επίσκεψης στη Μόσχα ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασάντ είχε εγκάρδιες συνομιλίες με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
 Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Κρεμλίνο πάντα σε στενό κύκλο και επεκτάθηκαν με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ανώτατης ηγεσίας της χώρας.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Άσαντ ευχαρίστησε Βλαντιμίρ Πούτιν και τη στρατιωτική Ρωσική δύναμη στη Συρία για τη βοήθεια που παρέχουν στα κυβερνητικά στρατεύματα που αγωνίζονται κατά του «Ισλαμικού Κράτους».
Πρώτα απ όλα, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη στην ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του ρωσικού λαού για τη βοήθεια που έχει δοθεί στη Συρία. 
Σας ευχαριστώ για τι συμβολή σας στην ενότητα της Συρίας και την ανεξαρτησία της. 
Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο των διεθνών κανονισμών.
 Ο Σύρος πρόεδρος είπε ότι ήταν και είναι καταλυτική η παρέμβαση του Βλαντιμίρ Πούτιν  στην κοινή προσπάθεια για να σταματήσει η  εξάπλωση της τρομοκρατίας στην περιοχή.
Τα μέτρα που  έλαβε η Ρωσική Ομοσπονδία, από την αρχή της κρίσης, είχαν σαν αιτία το περιορισμό της εξάπλωσης των τρομοκρατικών Ισλαμιστικών δυνάμεων. 
Σήμερα τα αποτελέσματα της καταλυτικής παρουσίας τόσο της Ρωσικής πολεμικής αεροπορίας , όσο και του Ρωσικού πολεμικού ναυτικού στο θαλάσσιο χώρο της Συρίας , έχουν σαν αποτέλεσμα να στριμωχτεί άγρια και να έχει έρθει σε απόγνωση το σύνολο των διάφορων τρομοκρατικών οργανώσεων που εδώ και πέντε χρόνια, δρα στο έδαφος της  Συρίας. Από την άλλη μεριά η συντριπτική βοήθεια της Ρωσικής και όχι μόνο πολεμικής μηχανής έχουν ανεβάσει στα ύψη το ηθικό του Συριακού  στρατού που κερδίζει συνεχώς έδαφος στο πεδίο των χερσαίων πολεμικών συγκρούσεων. 
Στη συνέχεια ο κ Πούτιν ευχαρίστησε τον πρόεδρο Άσαντ για την επίσκεψη στο Κρεμλίνο και συνεχάρη των πρόεδρο για τις επιτυχίες των κυβερνητικών Συριακών δυνάμεων στο κοινό μέτωπο και αγώνα για την τελική συντριβή της διεθνούς τρομοκρατίας και της αιχμής αυτής που είναι η τρομοκρατική ισλαμικής οργάνωσης isis. 
Αγώνας που θα τερματιστεί μετά την πλήρη συντριβή των τρομοκρατικών οργανώσεων  τόνισε ο ηγέτης της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Ρωσίας. 

RussiaRu.net.


Δεν υπάρχουν σχόλια: