Στη Μόσχα ξαφνικά ο Άσαντ

Το ταξίδι που δεν     πήρε κανείς χαμπάρι!  (βίντεο)


assad_putin
Σε επίσκεψη-έκπληξη που έπιασε απροετοίμαστα όλα τα διεθνή ΜΜΕ, ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ, βρέθηκε στη Μόσχα για συνάντηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά το 2011!
Τη συνάντηση αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Πρόσθεσε ότι ο Άσαντ ενημέρωσε τη ρωσική πολιτική ηγεσία για την κατάσταση στη Συρία και τα σχέδια των κυβερνητικών δυνάμεων. «Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ χθες το βράδυ έφτασε στη Μόσχα για επίσκεψη εργασίας», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Οι δύο ηγέτες είχαν μακρές διαπραγματεύσεις, οι οποίες στη συνέχεια συνέχισαν με την παρουσία των κορυφαίων πολιτικών υπευθύνων της Ρωσίας.
«Η ατζέντα των διαπραγματεύσεων είναι σαφώς κατανοητή», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. «Ο πρόεδρος [Πούτιν] ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον Σύρο ομόλογό του για την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία και το μακροπρόθεσμο σχέδιο».
Ειδικότερα, Πούτιν και Άσαντ συζήτησαν θέματα σχετικά με τη συνέχιση των αεροπορικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στη Συρία.
«Φυσικά, οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην καταπολέμηση των εξτρεμιστικών τρομοκρατικών ομάδων, που συνεχίζονται με τη ρωσική επιχείρηση και την υποστήριξη στην επίθεσης του συριακού στρατού», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι οι πρόεδροι συζήτησαν επίσης «διάφορες πτυχές των διμερών σχέσεων».

hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: