Ενώ ο πρωθυπουργός διαμηνύει ότι διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες που έβλεπαν «εμπλοκή» στο Eurogroup της Δευτέρας, την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει ρίξει «λευκή πετσέτα» σε ό,τι αφορά την προστασία των νοικοκυριών από τους πλειστηριασμούς και ετοιμάζεται να κάνει νέες υποχωρήσεις στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, προκειμένου να εκταμιευθούν μέχρι την επόμενη εβδομάδα η υπο-δόση των 2 δισ. ευρώ και όσα κεφάλαια χρειαστούν από το πακέτο των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Αυτά αφο­ρούν το πρώτο πα­κέ­το των προ­α­παι­τού­με­νων. Γιατί, στο δεύ­τε­ρο κύμα των σα­ρω­τι­κών αλ­λα­γών, θα ανοί­ξουν με χει­ρό­τε­ρους όρους το Ασφα­λι­στι­κό, το φο­ρο­λο­γι­κό κ.ά.
Ο Αλέ­ξης Τσί­πρας πα­νη­γυ­ρί­ζει (!) γιατί δια­ψεύ­σθη­καν οι πλέον απαι­σιό­δο­ξοι, ωστό­σο το ίδιο δεν κά­νουν 120.000 με 150.000 οι­κο­γέ­νειες που αντι­με­τω­πί­ζουν τον κίν­δυ­νο της έξω­σης από τα μέτρα που έρ­χο­νται στο μέ­τω­πο των πλει­στη­ρια­σμών.
Κυ­βερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη, μέσω διαρ­ρο­ών, ανα­φέ­ρουν ότι η κυ­βερ­νη­τι­κή πρό­τα­ση για τους πλει­στη­ρια­σμούς στην πρώτη κα­τοι­κία θα προ­στα­τεύ­ει πε­ρί­που το 50% των ιδιο­κτη­τών, εάν, βε­βαί­ως, συμ­φω­νή­σουν οι «δα­νει­στές», καθώς το όριο για την αντι­κει­με­νι­κή αξία θα δια­μορ­φω­θεί σε 180.000 ευρώ για τους άγα­μους (ενώ η κυ­βέρ­νη­ση είχε ξε­κι­νή­σει από τις 250.000 - 300.000 ευρώ), 200.000 ευρώ για το ζευ­γά­ρι και προ­σαύ­ξη­ση 50.000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ το ει­σο­δη­μα­τι­κό όριο θα είναι τα 30.000 ευρώ ετη­σί­ως. 
Αδιέ­ξο­δο υπάρ­χει και στο θέμα των 100 δό­σε­ων. Οι «δα­νει­στές» ζη­τούν νέες αλ­λα­γές, δη­λα­δή να χάνει τη ρύθ­μι­ση όποιος κα­θυ­στε­ρεί έστω και μία ημέρα (!) να κα­τα­βά­λει τη δόση ή οποια­δή­πο­τε άλλη φο­ρο­λο­γι­κή υπο­χρέ­ω­ση
Στο πα­κέ­το των μέ­τρων που θα κα­τα­τε­θούν με νο­μο­σχέ­διο στη Βουλή εντός της εβδο­μά­δας θα υπάρ­χουν επί­σης μέτρα για τη διοί­κη­ση των τρα­πε­ζών και τα γε­νό­ση­μα φάρ­μα­κα.
Και όλα αυτά ενώ είναι σε εξέ­λι­ξη, με αρ­κε­τούς τριγ­μούς είναι αλή­θεια, η σκαν­δα­λώ­δης δια­δι­κα­σία για την ανα­κε­φα­λαιο­ποί­η­ση των τρα­πε­ζών. Οι τέσ­σε­ρις με­γα­λύ­τε­ρες ελ­λη­νι­κές τρά­πε­ζες πα­ρα­δί­δο­νται κυ­ριο­λε­κτι­κά στους ιδιώ­τες με­τό­χους με εξω­φρε­νι­κά χα­μη­λό τί­μη­μα, ενώ ο ελ­λη­νι­κός λαός χάνει δε­κά­δες δι­σε­κα­τομ­μύ­ρια ευρώ (και θα χάσει και άλλα στην πα­ρού­σα φάση) για να στη­ρί­ξει τις ντε φάκτο πτω­χευ­μέ­νες τρά­πε­ζες, χωρίς κα­νέ­να όφε­λος.
Επί­σης, μυ­στή­ριο κα­λύ­πτει την πρό­τα­ση που έχει κα­τα­θέ­σει η κυ­βέρ­νη­ση για το Τα­μείο Απο­κρα­τι­κο­ποι­ή­σε­ων, η οποία ση­μειώ­νε­ται ότι πα­ρα­μέ­νει μέρος των μέ­τρων που σχε­τί­ζο­νται με τις τρά­πε­ζες και θα πρέ­πει να κλεί­σει μέσα στο ίδιο χρο­νι­κό διά­στη­μα. 
http://rproject.gr/