ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

 MAΚΕΛΕΙΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ


Εκτύπωση
----000paris15/11/15             
ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: AΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΒΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 
Σειρά περίεργωνσυντονισμένων καιαποτρόπαιων δολοφονικών επιθέσεων, σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι μεδεκάδες νεκρούς και πάρα πολλούςτραυματίες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για περιστατικό ομηρίας στο θέατρο Bataclan περίπου 100 ομήρους.
Οι συντονισμένες αυτές επιθέσεις έχουν συγκλονίσει όλη την ανθρωπότητα και προκαλούν πελώρια ερωτηματικά για τους δράστες και τις επιδιώξεις τους, ενώ εξίσου μεγάλα είναι ταερωτηματικά για το διάτρητο των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Γαλλίας και της Δύσης, οι οποίες ''αιφνιδιάστηκαν'', πιάστηκαν στον ''ύπνο'' και ως θεατές είδαν και μάλλον συνεχίζουν να βλέπουν, το πρωτοφανές μακαλειό!!!
Ο νεότερος απολογισμός, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίεςείναι 189 νεκροί, από τους οποίους, περίπου 90 είναι μόνο τα θύματα στο θέατρο Bataclan, ενώ οκτώ από τους δράστες των επιθέσεων είναι νεκροί. Τουλάχιστον 350 οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 99 σε σοβαρή κατάσταση.    
Oι έρευνες για τις επιθέσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη και ο εισαγγελέας του Παρισιού δεν μπορεί να αποκλείσει με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν συνεργοί των τρομοκρατών ή οποιαδήποτε άλλα πρόσωπα έτοιμα να δράσουν και πάλι.  
Νωρίς το πρωί έγινε γνωστό ότι αναζητούνται δύο άτομα, που φέρονται να συμμετείχαν στις επιθέσεις.  
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν έξω από το Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικός αγώνας Γαλλίας - Γερμανίας, παρουσία του Φρανσουά Ολάντ.  
Παράλληλα, επιθέσεις με πυροβόλα όπλα σημειώθηκαν σε πολυσύχναστα σημεία -εστιατόρια και μπαρ- μεταξύ 10ου και 11ου διαμερίσματος.  
Όμως το επίκεντρο υπήρξε ή ομηρία περίπου 100 πολιτών στο θέατρο Bataclan της γαλλικής πρωτεύουσας, η οποία έληξε με λουτρό αίματος.  
Στην αίθουσα του Bataclan βρίσκονταν περίπου 1.500 θεατές για μια ροκ συναυλία, όταν σημειώθηκε μια «τεράστια έκρηξη» και έπεσαν περίπου 20 πυροβολισμοί, όπως ανέφεραν μάρτυρες.  
Στις 2 το πρωί οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι έληξε η επιχείρηση στο θέατρο και «δύο δράστες σκοτώθηκαν».  
ΒΟΜΒΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ STADE DE FRANCE  
Περίπου στις 11 το βράδυ της Παρασκευής (13/11) τουλάχιστον δύο εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από το Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικός αγώνας Γαλλίας - Γερμανίας, παρουσία του Φρανσουά Ολάντ.  
Τουλάχιστον μία έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Jules Rimet, ακριβώς δίπλα στο γήπεδο, και άλλη μία κοντά σε εστιατόριο McDonald's, ένα τετράγωνο μακριά από το στάδιο.  
Τουλάχιστον μία από τις παραπάνω εκρήξεις αποδίδεται σε επίθεση αυτοκτονίας.  
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις εκρήξεις αυτές.  
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ φυγαδεύτηκε από τα στάδιο και έσπευσε στο υπουργείο Εσωτερικών για τη διαχείριση της κρίσης.  
Οι φίλαθλοι κλήθηκαν να περιμένουν επί ώρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο για την ασφάλεια τους.  
ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ  
Παράλληλα, επεισόδια με πυροβολισμούς αναφέρθηκαν μεταξύ 10ου και 11ου διαμερίσματος, από τουλάχιστον 5-6 ενόπλους, που δεν φορούσαν κουκούλα. Οι οδοί Fontaine au RoiCharonneκαι η λεωφόρος Voltaire θύμιζαν για ώρα πολεμικό τοπίο.  
Σημειώνεται ότι τα σημεία των επιθέσεων είναι πολύ κοντά στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo, το οποίο είχε δεχτεί επίθεση από ισλαμιστές εξτρεμιστές στις 7 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 εργαζόμενοι.  
Κύριοι στόχοι ήταν το εστιατόριο Le Petit Cambodge και το μπαρ Le Carillon, τα οποία είναι σχεδόν απέναντι το ένα στο άλλο.  
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) άλλο ένα επεισόδιο πυροβολισμών αναφέρθηκε στο κεντρικό εμπορικό κέντρο Les Halles του Παρισιού, αλλά δεν υπήρξε νεότερες πληροφορίες για αυτό το επεισόδιο.  
ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΓΑΛΛΙΑ
Συναγερμός σήμανε στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και στρατιώτες έσπευσαν στα σημεία των επιθέσεων.  
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έσπευσε αρχικά στο υπουργείο Εσωτερικών και αργότερασυγκάλεσε Υπουργικό Συμβούλιο.  
Καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν ενωμένοι και ψύχραιμοι μπροστά σε πρωτοφανείς τρομοκρατικές επιθέσεις, ο Ολάντ ανακοίνωσε σε απευθείας διάγγελμα εν μέσω του εφιάλτη ότικηρύσσει όλη τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ενώ ανακοίνωσε ότι κλείνουν τα σύνορα μέχρι νεωτέρας.    
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή.  
Η κυκλοφορία απαγορεύθηκε σε συγκεκριμένα σημεία. Ο στρατός κινητοποιήθηκε στο 10ο και 11ο διαμέρισμα, όπου αναπτύχθηκαν στρατιώτες και στήθηκαν οδοφράγματα.  
Συνολικά 1.500 στρατιώτες αναπτύχθηκαν σε σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας.  
Σε επιφυλακή τέθηκαν τα νοσοκομεία, ενώ κλειστές το Σάββατο οι εγκαταστάσεις όλων των σχολείων και των πανεπιστημίων.  
Το Βέλγιο επέβαλε συνοριακούς ελέγχους στα σύνορα με τη Γαλλία.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Όλοι σχεδον οι ηγέτες της Δύσης έσπευσαν να αποδώσουν τις επιθέσεις στο Παρίσι σετρομοκρατία, χωρίς, όμως, να αναφέρονται στην προέλευση, τις βαθύτερες αιτίες της, στη μορφή και τις επιδιώξεις της αλλά και τις δικές τους ευθύνες.
Αυτήν την ώρα το μείζον είναι να αποτραπεί ο κίνδυνος να τροφοδοτήσει η τραγωδία στο Παρίσι ένα κύμα αυταρχισμούαστυνομοκρατίας και ρατσισμού και πολύ περισσότερο πολεμικών τυχοδιοκτισμών, από τον ευρωαμερικάνικο ιμπεριαλισμό.
Η απάντηση στη τραγωδία του Παρισιού δεν είναι ο εκφασισμός της Ευρώπης
Η απάντηση στην Παρισινή τραγωδία είναι η επίθεση των ευρωπαϊκών λαών ενάντια στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς κύκλους, που κυριαρχούν στην Ε.Ε. και οι οποίοι, μαζί με τις ΗΠΑ, εξαπολύουν πολέμους στην ευρύτερη περιοχή μας και εσωτερικούς ταξικούς πολέμους λιτότητας σε βάρος των λαϊκών τάξεων.
Σήμερα μια Ευρώπη που καταρρέειαποσυντίθεται και αντιδραστικοποιείται, έχει όσο ποτέ ανάγκη από μια μεγάλη δημοκρατική προοδευτική αντιιμπεριαλιστική ανατροπή.
Αυτό συνιστά σήμερα το πρώτιστο καθήκον όλων των αριστερών,δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων.
Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2015 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή την Παρισινή τραγωδία, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 
ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥMΠΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΓΑΛΛΙΚΟ ΛΑΟ  
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
''Καταδικάζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τις αποτρόπαιες δολοφονικές επιθέσεις στο Παρίσι. Εκφράζουμε την οδύνη μας και τη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των θυμάτων και όλο το γαλλικό λαό.
Αυτές τις ώρες χρειάζεται να αποτραπούν οι κίνδυνοι να τροφοδοτήσει η τραγωδία στο Παρίσι κύματα αυταρχισμού και ξενοφοβίας στην ήπειρο και πολύ περισσότερο ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και επεμβάσεις.
Η απάντηση στην Παρισινή τραγωδία πρέπει να έχει στην προμετωπίδα της την ειρήνη, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τις πανανθρώπινες αξίες και τολμηρές συντονισμένες πολιτικές πρωτοβουλίες για τη δημοκρατική σταθεροποίηση και δίκαιες ρυθμίσεις στην Συρία και όλη τη Μέση Ανατολή''.
http://www.iskra.gr/index.php


Δεν υπάρχουν σχόλια: