Ο συριακός Στρατός περικύκλωσε τις δυνάμεις του ISIL στο Χαλέπι

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

08/11/2015
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Άρδην έχει αλλάξει το σκηνικό από την στιγμή που ο συριακός Στρατός απελευθέρωσε τον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο της Khanesser μετά την κατάληψη της As-Safira και μπορεί πλέον να προμηθεύει αδιαλείπτως τους Σύρους στρατιώτες που πολεμούν εντός των συνοικιών της μεγαλύτερης πόλης της Συρίας με αποτέλεσμα να έχει ανακαταληφθεί το 70% του αστικού συγκροτήματος από τους ισλαμιστές οι οποίοι λόγω της περικύκλωσης έχουν ήδη ελλείψεις σε πυρομαχικά και οπλισμό  και συγκεντρώνονται στα ανατολικά και νότια της πόλης.
 
O νέος στρατηγικός στόχος είναι πλέον η απελευθέρωση του αεροδρομίου Al-Kuseire που όταν αυτό πραγματοποιηθεί θα μπορούν να μεταφερθούν μεγάλες δυνάμεις στο εσωτερικό της πόλης. 
 
Σε συνδυασμό με την προέλαση στην ανατολική και νότια ύπαιθρο του Χαλεπίου, ο συριακός Στρατός κατάφερε με πολύ αίμα να ανακτήσει πολλά δημοτικά διαμερίσματα της πόλης με βοήθεια απο την ρωσική και την συριακή Αεροπορία.
 
Οι ισλαμιστές επιχείρησαν μια αντεπίθεση στο δυτικό Χαλέπι προσπαθώντας να σπάσουν τον "κλοιό" θανάτου που έχουν σχηματίσει γύρω τους Ιρανοί,Σύροι,Ιρακινοί και Χεζμπολάχ. Η επίθεση έλαβε χώρα στη συνοικία Al-Zahra και παρά την αρχική διείσδυση τελικά επιβραδύνθηκε,έχασε την ορμή της και οι ισλαμιστές στο τέλος απωθήθηκαν στις αρχικές θέσεις τους ενώ όσοι είχαν διεισδύσει σε περιοχές ελεγχόμενες από το συριακό Στρατό και τους Συμμάχους του τελικώς εξοντώθηκαν.
 
Ο συριακός Στρατός με υπεροπλία σε εφόδια πλέον εύκολα κατέλαβε την Βιομηχανική Ζώνη και τη συνοικία Handarat και εξαπέλυσε από τα νέα του προπύργια νέες επιθέσεις με σκοπό την αποκοπή της μοναδική γραμμής ανεφοδιασμού των ισλαμιστών. Από τον χάρτη γίνεται κατανοητό ότι υπάρχει μια σαφής περικύκλωση των δυνάμεων του ISIS και της Τζαμπάτ Αλ Νούσρα μετά και τις επιθέσεις σε Bustan Al-Pasha, Khalidiyyeh, και στις φάρμες Mazra’a Halabi στο βόρειο τομέα, ενώ στο νότο τα κυβερνητικά στρατεύματα χτυπούν στα Al-Amariyya και Bustan Al-Qaseer. 

 
 
Το ISIS πολέμησε σκληρά για να κρατήσει τις θέσεις του στο Handarat  αλλά η έλλειψη ενισχύσεων και εφοδίων έχει ρίξει το ηθικό των μαχητών του καθώς βλέπουν ότι η εποχή της παντοδυναμίας τους έχει περάσει. 
 
 
- See more at: http://www.defencenet.gr/defence/20151108/defencenet/%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%B

Δεν υπάρχουν σχόλια: