Η ΤΡΟΪΚΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ «ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ» ΕΚΤΕΛΕΙ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-12-2015
E-mailΕκτύπωσηPDF
---000_greece_EU-flags
ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΤΟ Ν/Σ ΤΟΥ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ»-ΜΑΪΜΟΥ
Του ΝΑΣΟΥ ΧΑΤΖΗΤΣΑΚΟΥ
Ανικανότητα σε συνδυασμό με μια ακόμη απόδειξη της πλήρους υποταγής στην τρόικα «κρύβεται» πίσω από την άρον-άρον απόσυρση του πολυνομοσχεδίου με το, τάχα, «παράλληλο πρόγραμμα» που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛείχε καταθέσει. Οι τελευταίες ελπίδες όσων είχαν πιστέψει στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» αυτών οι οποίοι έχουν τα ηνία της εξουσίας σήμερα, πέφτουν στα «Τάρταρα» μόλις 2,5 μήνες μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές.
Το νομοσχέδιο με τα «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», στο οποίο περιλαμβάνονταν, δήθεν, μέτρα κοινωνικής προστασίας για την ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και μια σειρά αντιδραστικών ρυθμίσεων (όπως της δια της πλαγίας οδού προώθησηςιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της Υγείας), μια που (πολύ)διαφημίστηκε από τους κυβερνητικούς παράγοντες και μια που... αποσύρθηκε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015.
Με βάση τις πληροφορίες, οι λόγοι της απόσυρσης του πολυνομοσχεδίου δεν ήταν οι αντιδράσεις των φιλο-μνημονιακών κομμάτων της Αντιπολίτευσης (ΝΔΠΑΣΟΚ και Ποταμιού) αλλά το «βέτο» που φέρεται να άσκησε η τρόικα. Οι δανειστές» «τράβηξαν το αυτί» στην κυβέρνηση και αυτή σε χρόνο «μηδέν»απέσυρε το σχέδιο νόμου.
Οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, αποχώρησαν από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου καταγγέλλονταςρουσφετολογικές διατάξεις και ελλειπή προετοιμασία. Ο λόγος, κατά τους εκπροσώπους τους, ήταν ηαπουσία έκθεσης κοστολόγησης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους καθώς και της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής.
Στη συνέχεια, με λίγες ώρες καθυστέρηση, οι «τροϊκανοί» φέρονται να ζήτησαν την «εδώ και τώρα»απόσυρση του. Eιδάλλως θα αρνούνταν την καταβολή της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.
Αμέσως μετά, η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η οποία συνεδρίασε εκτάκτως αποφάσισε να σταματήσει η συζήτηση, και να μην οδηγηθεί προς ψήφιση, το νομοσχέδιο με το, δήθεν, «παράλληλο πρόγραμμα» αλλά και τις αντιδραστικές, και εν τέλει, σε βάρος σημαντικών ομάδων του πληθυσμού, ρυθμίσεις.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αναστολή κάθε συζήτησης επί του συγκεκριμένου ν/σ τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2016. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει ότι δεν θα υπάρξει καινέα μετάθεση και, ενδεχομένως, οριστική απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.
Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου η κριτική στράφηκε κατά των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. «Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι χωρίς προσχήματα διεκδικούν τον ρόλο της “τρόικας εσωτερικού” και πως αρνούνται να συζητήσουν οτιδήποτε άλλο πέρα από μνημόνια και μέτρα λιτότητας» ήταν το σχόλιο κύκλων του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος προκαλώντας εύλογα ερωτήματα.
Τελικά τι... έφταιξε και ένα νομοσχέδιο με μέτρα ήσσονος σημασίας, μάλιστα, για τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών αποσύρθηκε αφού προηγουμένως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε προσπαθήσει να το παρουσιάσει σαν ένα... «παράλληλο αντίδοτο» στο «δηλητηριώδες» 3ο μνημόνιο το οποίο οι βουλευτές τους, μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, είχαν ψηφίσει στα μέσα του περασμένου Αυγούστου;
Οι απαντήσεις είναι βέβαιο ότι θα δοθούν μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα, αλλά μέχρι τότε ένα είναι βέβαιο: ότι ούτε καν κομμένες στα δύο «ασπιρίνες» δεν πρόκειται να λάβει ο ελληνικός λαός από μια κυβέρνηση η οποία – εντελώς ξεδιάντροπα, πολιτικά – συνεχίζει να υποστηρίζει ότι έχει «αριστερό κορμό», ενώ την ίδια στιγμή τα μοναδικά πολυνομοσχέδια που περνά από τη Βουλή μεδιαδικασίεςεξπρές», εμμένοντας στην αντιδημοκρατική τακτική των Γ. ΠαπανδρέουΛ. Παπαδήμουκαι Α. Σαμαρά, μεταξύ άλλων ήδη προωθούν τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, την καταστροφή του εναπομείναντος Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, την αύξηση της ήδη ασφυκτικήςφορολόγησης και, εν τέλει, το διαρκές «κούρεμα» των κοινωνικών δικαιωμάτων και την περαιτέρωσυρρίκνωση της οικονομίας.
Μέχρι τότε, σας παραπέμπουμε στο σχόλιο της ΛΑ.Ε.:
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ “ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ” ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΟ Ν/Σ ΜΕ ΤΟ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ
Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά γελοιοποιήθηκε μέχρι εξευτελισμού, αφού, άρον – άρον, απέσυρε για τον καινούργιο χρόνο…, με εντολή της τρόικας, ακόμα και αυτό το επικοινωνιακό, πρόχειρο, ανούσιο και με αρκετές αντιδραστικές ρυθμίσεις νομοσχέδιο που είχε καταθέσει και το είχε διαφημίσει ως “παράλληλο”, τάχα, πρόγραμμα.
Η χώρα έχει εξελιχθεί σε ξεπουλημένο προτεκτοράτο, που διευθύνεται από μια κυβέρνηση πολιτικών «υπαλλήλων» της τρόικας.
Ανατροπή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!»

http://www.iskra.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: