ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ''ΓΥΠΕΣ'' ΤΑ ''ΚΟΚΚΙΝΑ'' ΔΑΝΕΙΑ

 ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ


E-mailΕκτύπωσηPDF
13/12/15 - 12:47 
ΟΛΗ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ  
ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜ/ΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ  
Η παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα, ξεπερνώντας και την πιο νοσηρή φαντασία, ακόμα και τα πιο μύχιαόνειρα των πιο δεξιών και υποτελώνκυβερνήσεων, βγάζει στο σφυρί καιυποθηκεύει όλα τα ''κόκκινα δάνεια'', στην ουσία όλη την ακίνητη περιουσία των νοικοκυριών και το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων και μαζί με αυτά όλο το δημόσιο πλούτο, ο οποίος συγκεντρώνεται σε ένα υπερταμείο, στο οποίο βαρύνοντα ρόλο, αν όχι τον ουσιαστικό έλεγχο, θα έχουν οι ξένοι.  
Αυτά τα κατάπτυστα, μαζί με πολλά άλλα απαράδεκτα, περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τους ''θεσμούς'', η οποία αποτυπώθηκε στο νομοσχέδιο των προαπαιτουμένων που κατέθεσε Σαββατιάτικαη κυβέρνηση στη Βουλή για να ψηφισθεί με διαδικασίες εξπρές μέχρι την Τρίτη, παραβιάζοντας πλήρως και για άλλη μια φορά κατάφωρα τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα.  
Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα σε funds – γύπες να αγοράζουν κατ' αρχήν τα κόκκινα δάνεια των μεγάλων επιχειρήσεων και τα στεγαστικά, πλην πρώτης κατοικίας, ενώ από τις 15 Φλεβάρη θα ανοίξει ο δρόμος για την αγορά των δανείων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τηςπρώτης κατοικίας και των καταναλωτικών.  
Η κυβέρνηση ζήτησε και έλαβε ''πολιτικό χρόνο'', για την παράδοση στα funds των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της πρώτης κατοικίας, προκειμένου να προηγηθεί η ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Ταυτόχρονα, με το νομοσχέδιο συγκροτείται υπέρ – Ταμείο, που θα περιλαμβάνει το ΤΑΙΠΕΔ και όλα ταπεριουσιακά στοιχεία του δημοσίου (ακίνηταμετοχέςΔΕΚΟ κλπ.), συμπεριλαμβανομένων και τουΤΧΣ (τράπεζες). Το εν λόγω υπέρ – Ταμείο θα διευθύνεται στη ουσία από τους ''θεσμούς'', θα έχει σευποθήκη όλη την Ελλάδα, η οποία θα βαίνει προς εκποίηση για την αποπληρωμή των πιστωτών.  
Και στη χειρότερη αποικία όλων των εποχών δεν έχουν ξανασυμβεί αυτά τα πράγματα!
ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ  
Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που θα περιέχει το νομοσχέδιο αφορούν:
1) Το νέο μισθολόγιο, θα προβλέπει διαφορετικές ταχύτητες στην εξέλιξη των μισθών, που σημαίνει ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη θα έχουν ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη από τα μεσαία.
2)Την ενίσχυση της ''ανεξαρτησίας'' της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).
3) Την υιοθέτηση 10 ακόμη συστάσεων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για τα αναψυκτικά και τα πετρελαϊκά προϊόντα.
4) Βελτιώσεις του νόμου για τον χωροταξικό σχεδιασμό και τον καθορισμό των δασών.
5)Την παροχή προθεσμίας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016 για υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015 σε όσους εισπράττουν μερίσματα.
6) Επίσης στο νομοσχέδιο πιθανότατα θα ενταχθεί (ίσως και με τροπολογία) η διάταξη για τη διασύνδεσητου αφορολόγητου ορίου των μισθωτών και των συνταξιούχων με τις δαπάνες που εξοφλούνται μεπλαστικό χρήμα ή ηλεκτρονική τραπεζική συναλλαγή.  
ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  
Ακόμη, στη λίστα των 13 προαπαιτούμενων περιλαμβάνονται δεσμεύσεις που δεν απαιτούν αναγκαστικάνόμο, αλλά υπουργικές αποφάσεις ή Προεδρικά Διατάγματα.
Μεταξύ αυτών είναι:
1) Η συγκρότηση επιτροπής που θα αξιολογήσει τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του ειδικού λογισμικού για τον εντοπισμό κρουσμάτων απάτης τύπου Carousel, που αποσκοπούν στην κλοπή τουΦΠΑ.
2) Οι διαδικασίες καταγραφής της χωρητικότητας των δεξαμενών καυσίμων προκειμένου ναδιευκολύνονται οι διασταυρώσεις δεδομένων κατά τους ελέγχους στη διακίνηση, που είναι προαπαιτούμενο, δεν απαιτεί νομοθετική ρύθμιση, αλλά υπουργική απόφαση που είναι έτοιμη προς έκδοση.
3) Η έκδοση υπουργικής απόφασης για την επανασύγκλιση της διυπουργικής επιτροπής για τα κλειστά επαγγέλματα.
4) Η έκδοση απόφασης για την εφαρμογή του clawback στα νοσοκομεία.
5) Η υπουργική απόφαση για την προς τα κάτω αναθεώρηση των τιμών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων ώστε να ευθυγραμμιστούν οι δαπάνες στα επίπεδα του clawback.
6) Η λειτουργία επιτροπής στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που θα αξιολογεί και θα εγκρίνει διορισμούς μελών διοικητικού συμβουλίου και προέδρων στις τράπεζες.
7)Η επιτάχυνση της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων ειδικά από τα διαρθρωτικά ταμεία. Στο πλαίσιο αυτό, τα συναρμόδια υπουργεία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να εφαρμόσουν πλήρως τον νόμο 4314/2014 για τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία, να υιοθετήσουν όλες τις εξουσιοδοτημένες ενέργειες για την ενεργοποίηση των διαθέσιμων κεφαλαίων και να θέσουν σε εφαρμογή όλες τις προϋποθέσεις.
  
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΡΠΗΣ
13- Δεκέμβρη 2015
http://www.iskra.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: