Συλλήψεις καστανάδων και γιαγιάδων για ... φοροδιαφυγή: Πού είναι η συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ;

ΑΝΕΡΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 22 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ - 

Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: 12 ΜΗΝΕΣ 

ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ!

12/12/2015
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Μια πολύ περίεργη διακυβέρνηση έχει αρχίσει να βιώνει η χώρα και αυτό γίνεται όλο και αυτή η αίσθηση έχει γίνει ιδιαίτερα έντονη τις τελευταίες εβδομάδες.
 
Και δεν είναι τόσο τα επιπλέον οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης και η ψήφιση των "προαπαιτούμενων" από την εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία στην Βουλή (να θεωρούμε δεδομένη την εφεδρεία, αν χρειαστεί, του ΠΑΣΟΚ και της "ανεκδοτολογικού περιεχομένου", Ενωσης Κέντρου, αν κινδυνέψει η κυβερνητική πλειοψηφία) όσο η επιδεικνυόμενη κυβερνητική σκληρότητα στην αντιμετώπιση απλών ανθρώπων, υποτίθεται στο όνομα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
 
Και αυτή η σκληρότητα βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική "μπάτε σκύλοι αλέστε" σε ότι αφορά τους λαθρομετανάστες και τα ατέλειωτα καραβάνια προσφύγων από την Συρία, αλλά και την προθυμία παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας ακόμα και στην συστημική βάση της: Την παραχώρηση του δικαιώματος φύλαξης των συνόρων σε ξένους, οι οποίοι μάλιστα δεν θα λογοδοτούν έστω κατ'ελάχιστον στην κεντρική κυβέρνηση!
 
Ολα τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι σενάρια σε ένα σύγγραμα πολιτικής φαντασίας τύπου "1948" αλλά δεν είναι. Είναι η πραγματικότητα. 
 
Χθες το βράδυ κινητοποιήθηκε ολόκληρη αστυνομική δύναμη για να συλληφθεί ο ηλικιωμένος καστανάς της πλατείας σαν να επρόκειτο για τον Τζον Ντίλινγκερ!
 
Ο λόγος δεν έγινε γνωστός,αλλά μάλλον αυτός εθεωρήθη υπεύθυνος για το οικονομικό κραχ της χώρας, και όχι τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών που δόθηκαν σε ημέτερους,για τα οποία τώρα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες.
"Στην Αριστοτέλους γινόταν το αδιαχώρητο. Παρασκευή απόγευμα, η ατμόσφαιρα γιορτινή . Γωνία Τσιμισκή με Αριστοτέλους όμως ο κόσμος παραήταν πολύς για να πιστέψεις ότι περίμεναν το πράσινο για να περάσουν. Μετά ξεχώριζες ανάμεσα στο πλήθος τα άσπρα κράνη των αστυνομικών. Πρέπει να ήταν 6-7, λες δεν μπορεί φονικό θα έχει γίνει" όπως αναφέρει η Κύα Τζήμου από το parallaximag.gr
DSC00671
 Η εν λόγω αστυνομική δύναμη είχε φτάσει επί τόπου μετά από καταγγελία για να συλλάβει τον ... γνωστό υπέργηρο καστανά της γωνίας. Ο λόγος; Δεν εκοβε φορολογικές αποδείξεις!
DSC00660
Ο ηλικιωμένος φώναζε πως δεν είναι παράνομος, οι αστυνομικοί έλεγαν πως το καροτσάκι κατάσχεται. Ο ηλικιωμένος ούρλιαζε πως Αυτόφωρο δεν πάει και χτυπιόταν ενώ οι αστυνομικοί τραβούσαν το καροτσάκι με τα κάστανα.
DSC00663
Κάστανα σκόρπισαν παντού στο πεζοδρόμιο, ο κόσμος παρακολουθούσε αμήχανος ενώ οι αστυνομικοί φάνηκαν ακόμη πιο αμήχανοι μπροστά στη φασαρία που δεν μπορούσαν να ελέγξουν. Γιατί πώς να σύρουν τον γέρο άνθρωπο μπροστά σε τόσο κόσμο.
Εν τω μεταξύ ο γερανός έφτασε και πάρκαρε απέναντι με σκοπό να παραλάβει το καρότσι και τα κάστανα, ενώ και ένα περιπολικό κατέφθασε για να συμπληρώσει το σκηνικό και να παραλάβει τον «εγκληματία».
DSC00670
Και τότε ήταν που ο ανήμπορος γεράκος σωριάστηκε στο πλακόστρωμα της πλατείας. Μια γυναίκα προσπαθούσε να του βάλει ένα μπουφάν στο προσκεφάλι ενώ οι αστυνομικοί εξακολουθούσαν να στέκονται αμήχανοι περιμένοντας το ασθενοφόρο που προς τιμήν τους κάλεσαν αμέσως.
Θέλετε να μετρήσετε μαζί μου; Επτά αστυνομικοί με κράνη, δυο περιπολικά με άλλους τέσσερις μέσα και ένας γερανός με άλλους δυο. Και το ασθενοφόρο θα ακολουθούσε.
DSC00672
DSC00666
Δεν ξέρω αν όλοι αυτοί οι αστυνομικοί έδειξαν στον κόσμο την άριστη λειτουργία της αστυνομίας κατά της παρανομίας. Εγώ πάντως δεν αισθάνθηκα πιο ασφαλής με έναν καστανά λιγότερο στον δρόμο. Μέρες που είναι, αναρωτιέμαι η αφελής αν διαθέτουμε τόσους πολλούς αστυνομικούς ώστε να τους κατευθύνουμε σε τέτοιου είδους στόχους…
DSC00662
Σημειώνεται ότι προ μηνός είχε συλληφθεί και ένα 92χρονος καστανάς στην Καρδίτσα, όπως είχε αποκαλύψει το pronews.gr !
 
Η σύλληψη του 92χρονου συμπαθέστατου και με προβλήματα υγείας καστανά επειδή δεν είχε ταμειακή μηχανή προφανώς γίνεται στη σφαίρα της φαντασίας που έχουν αρρωστημένα σχέδια για την Ελλάδα και γίνονται πραγματικότητα.   Σε αστυνομική επιχείρηση-σκούπα που έγινε τότε στην Θεσσαλία, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων και 350 κιλά κάστανα και έγιναν αρκετές άλλες συλλήψεις. 
 
Μετά τη σύλληψη του 92χρονου που πωλούσε κάστανα και δεν είχε ταμειακή μηχανή ο φοροελεγκτικός μηχανισμός του κράτους έβγαλε άλλο ένα μεγάλο... λαβράκι.
 
Πρόκειται για μία γιαγιά αυτή τη φορά, 79 χρονών, στα Τρίκαλα που τόλμησε να πάει να πουλήσει λίγα μάτσα μαϊντανό στη λαϊκή αγορά της πόλης για να μπορέσει στη συνέχεια να αγοράσει το ψωμί και τα φάρμακα της.
 
Την “τσίμπησαν” οι “ράμπο” του ελεγκτικού μηχανισμού της περιοχής των Τρικάλων, της κατέσχεσαν την υπόλοιπη πραμάτεια, μερικά ακόμη μάτσα λαχανικών και της έστειλαν ένα πρόστιμο 5.000 ευρώ. Μάλιστα το πρόστιμο βεβαιώθηκε αμέσως και η γιαγιά πρέπει να μεταβεί στη ΔΟΥ για την πληρωμή του προστίμου ή για τη ρύθμιση του.
 
Κι όλα αυτά, όπως είπαμε γιατί επιχείρησε να πουλήσει 7 κιλά σπανάκι, 5 μάτσα παντζάρια, 7 μάτσα μαϊντανό, 2 κιλά καρότα, 8 μπρόκολα, 7 ματσάκια σέσκουλα, 3 λάχανα και 5 κιλά αντίδια που μάζεψε από τον κήπο της για να βγάλει τα προς το ζην.
 
Να προσθέσουμε και το περιστατικό του ανέργου που καταδικάστηκε και αυτός σε φυλάκιση επειδή πιάστηκε να μην έχει εισιτήριο στα ΜΜΜ πάλι προ μηνός;
 
Ένοχος κρίθηκε ένας άνεργος από τη Θεσσαλονίκη για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης, ενώ το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή.
 
Σημειώνεται ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γ.Παπακωνσταντίνου που κρίθηκε ένοχος σε βαθμό πλημμελήματος για νόθευση εγγράφων-της λίστας Λαγκάρντ-από το Ειδικό Δικαστήριο πήρε μια σαφώς ελαφρότερη ποινή αφού καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή!   Απλά για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης.
 
Πρόκειται για τον Βαγγέλη Κιτσώνη, ο οποίος στις 11 Μαΐου επιβιβάστηκε χωρίς εισιτήριο σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μιλώντας στη τηλεόραση του ΑΝΤ1 διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές στο λεωφορείο της γραμμής 11 ενώ είχε δηλώσει ότι είναι άνεργος και έχοντας δείξει και την κάρτα ανεργίας.
 
Υπέρ του άνεργου Βαγγέλη Κιτσώνη κατέθεσε ένας συνεπιβάτης όταν όμως όλοι κατευθύνθηκαν στο Τμήμα ο κ. Κιτσώνης κατέθεσε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση προς τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ. Μήνυση όμως για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση στον ίδιο και στον συνεπιβάτη που ήταν συνδικαλιστής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσ/νίκης κατέθεσαν και οι ελεγκτές.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μήνυση του ανέργου δεν εκδικάστηκε ποτέ, αντίθετα όμως οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της δικαιοσύνης. 
 
Πολλά περιστατικά κατά αναξιοπαθούντων κατά την διαρκεια διακυβέρνησης από μια υποτίθεται αριστερή κυβέρνηση. Αμφιβάλει κανείς ότι εάν αυτά είχαν γίνε επί δεξιάς κυβερνήσεως θα είχε "καεί το πελεκούδι";
 
Την απάντηση την είχε δώσει μια φορά ο μακαρίτης ο "avvocato" o ιδιοκτήτης της Γιουβέντους, της Fiat, και της Ferrari, ο Τζιάνι Ανιέλι, όταν τον ρώτησαν σε ιδωτικό κύκλο για την γνώμη που είχε για τις αριστερές κυβερνήσεις:
 
"Το ωραίο με τις αριστερές κυβερνήσεις είναι ότι κάνουν πράγματα που οι δεξιές θα τολμούσαν να τα κάνουν μόνο στον ύπνο τους"
 
Πού πάμε, λοιπόν; Που είναι η συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ; Πού είναι το φιλότιμο των κυβερνώντων; Δεν μπορεί να έγιναν τόσο καθάρματα μέσα σε λίγους μήνες!
 
Γιατί οι αστυνομικοί στο όνομα 800-1000 ευρώ μηνιαίου μισθού δέχονται να εκτελούν εντολές οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με βασικές αρχές του ανθρωπισμού;
 
Γιατί για τους λαθρομετανάστες πρέπει όλοι να επικαλούνται τον όρο "ανθρωπισμός" αλλά για τους Ελληνες ο όρος αυτός να μην σημαίνει απολύτως τίποτα, όταν έρχονται αντιμέτωοι με το κράτος;
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20151212/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%C

Δεν υπάρχουν σχόλια: