"ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ" ΖΗΤΟΥΝ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΟΣ



11/12/2015
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Στην υπογραφή ενός προσχεδίου ειρηνευτικής συμφωνίας για την πρόταση που θα κατατεθεί στον Μπασάρ αλ Άσαντ, κατέληξαν οι ισλαμιστικές οργανώσεις που έχουν ρημάξει την Συρία, αλλά φαίνεται ότι μετά από τρεις μήνες ρωσικών βομβαρδισμών έχουν "μαλακώσει" αρκετά.
Οι τελευταίοι "σκληροί", η ισλαμιστική οργάνωση Αχράμ-αλ-Σαμ, διαψεύδοντας τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα περί αποχώρησής της από τις διαπραγματεύσεις στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας συμφώνησε και αυτή να υπογράψει το κείμενο μετά από τον σφοδρό βομβαρδισμό και την καταστροφή δύο υπόγειων αποθηκών πυρομαχικών που είχαν στην περιοχή της Ιντλιμπ, όπου η ρωσική Αεροπορία έκανε χρήση διατρητικών βομβών καταστροφής καταφυγίων με αποτέλεσμα παρά τα 25 μέτρα που ήταν θαμμένα τα πυρομαχικά και τα αποθέματα όπλων τους να τιναχθούν στον αέρα!
Μετά από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στην πρωτεύουσα της Αραβικής χώρας, οι ισλαμιστικές οργανώσεις φέρονται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την πρόταση που θα καταθέσουν στον Μπασάρ αλ Άσαντ, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο και τους όρους της παύσης του πυρός, που θα θέσει ένα τέρμα στον πόλεμο.
Ο Αμπντουλαζίζ αλ Σαγκέρ (πρόεδρος του κέντρου ερευνών στη Σαουδική Αραβία), δήλωσε κατά την έξοδό του ότι προγραμματίζεται μία συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της "μετριοπαθούς" αντιπολίτευσης και της Συριακής κυβέρνησης στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.
Πληροφορίες από την Μόσχα και την Δαμασκό αναφέρουν ότι η πρόταση θα απορριφθεί αν δεν περιλαμβάνει ολοκληρωτικό αφοπλισμό των τρομοκρατών και παράδοση των περιοχών που κατέχουν στον συριακό Στρατό...
Δείτε ένα βίντεο από βομβαρδισμό με ρουκέτες κατά προσωπικού από εκτόξευτές Uragan, μιας περιοχής μήκους περίπου 1,5 χλμ. και πλάτους 1 χλμ. για να αντιληφθείτε καλύτερα τι έχουν υποστεί οι ισλαμιστές. Οι εκρήξεις διαρκούν περισσότερο από 2 λεπτά. Τίποτα ζωντανό, ούτε άνθρωπος, ούτε ζώο, ούτε καν έντομο μπορεί να βγει ζωντανό από αυτό...

- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20151210/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B7%C

http://www.pronews.gr/portal

Δεν υπάρχουν σχόλια: