ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΑΡΧΗΓΩΝ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΔΗΜΙΟ” ΤΟΥ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟΥ


E-mailΕκτύπωσηPDF
---000_Katrougalos-PtDΤΡΙΤΗ 5/1/2016    
ΘΛΙΒΕΡΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ “ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟ” ΤΩΝ "ΘΕΣΜΩΝ" Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ.
ΝΤΕΚΟΡ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
Ο Γ. Κατρούγκαλος δίνει σήμερα μια απεχθή καιαπωθητική παράσταση συναντήσεων με τουςπολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου, τάχα, να τους “ενημερώσει” για τη λαιμητόμο που στήνει προκειμένου να κατακρεουργήσει το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις.  
Δεν θα έχει υπάρξει πιο θλιβερό θέαμα από εκείνο της πασαρέλας των αρχηγών κομμάτων που θα διαδέχονται ο ένας τον άλλον σε ένα σκηνικό σκιών μπροστά από την τελευταία και πιο “υπαλληλική” τρύπα της φλογέρας, που αντιπροσωπεύει ο Γ. Κατρούγκαλος. Πολύ περισσότερο που ο τελευταίος θα κρατάει χαμογελαστός το “τσεκούρι” της εξόντωσης των συντάξεων.  
Βεβαίως η κυβέρνηση, με αυτού του είδους τα εμετικά επικοινωνιακά τεχνάσματα, τη δουλειά της κάνει. Αναζητάει εικόνες διαλόγουσυναίνεσης και ανοχής, αλλά και “συνομιλητές” και “συνυπεύθυνους”, προκειμένου να εξωραΐσει την καρμανιόλα που έχει στήσει.  
Η κυβέρνηση δια του “υπαλληλίσκου” των "θεσμών" Γ. Κατρούγκαλου θέλει να δείξει μια επίπλαστη εικόνα στο λαό ότι “συζητάει”, “διαλέγεται”, “ακούει”, “προτείνει” και “ενημερώνει” τους πάντες σε μια διαδικασία δήθεν, δημοκρατική, η οποία θέλει να αποκρύψει την σκληρή χούντα του κουαρτέτου, το οποίο άτεγκτα επιβάλλει το ασφαλιστικό σφαγείο με βιτρίνα και ντεκόρ τον αποκαλούμενο πολιτικό κόσμο.  
Τοε ερώτημα είνα: “καλά” η κυβέρνηση, τη δουλειά της κάνει. “Καλά” και τα μνημονιακά κόμματα, τη μνημονιακή χούντα υπηρετούν. Το ΚΚΕ, όμως, γιατί σπεύδει στο μακάβριο θέατρο των δήθεν συναντήσεων για, δήθεν, ενημέρωση; Σε τι να ενημερωθεί;
Οι όποιες διαφωνίες που μπορεί να εκφρασθούν μετά τις συναντήσεις των αρχηγών με τον κυβερνητικό “υπαλληλίσκο” των "θεσμών", ανεξαρτήτως έκτασης, έντασης και βάθους, ολίγη σημασία θα έχουν.  
Είναι και αυτές μέρος του σκηνικού και της επικοινωνιακής εικόνας που η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει στην κοινή γνώμη.  
Ο “δήμιος” δεν θα είναι μόνος του, στιγματισμένος και απομονωμένος. Θα έχουν σπεύσει γύρω του, δυστροπούντες και παραπονούμενοι και ίσως αγανακτισμένοι οι εκπροσωπούντες, δήθεν, τα θύματά του, ενώ στην πραγματικότητα δεν εκπροσωπούν τίποτα. Τον “δήμιο” διευκολύνουν!

http://www.iskra.gr/index.php    ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: