ΕΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ... Η ΕΥΡΩΔΕΞΙΑ ΛΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ

Εξέγερση της κομματικής βάσης της ΝΔ σημειώνεται τα τελευταία 24ωρα κατά της απόφασης του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ στη βάση της "μνημονιακής" πολιτικής, αλλάζοντας πορεία και μάλιστα ριζικά.

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Τα μέλη, οι οπαδοί και οι ψηφοφόροι της Δεξιάς αισθάνονται πλέον πολιτικά έκθετοι μετά τη στροφή κατά 180 μοίρες του αρχηγού τους και διαμαρτύρονται εντονότατα.

Οι αντιπαραθέσεις, οι διχογνωμίες και οι συγκρούσεις εκφράζονται βιαιότατα ακόμη και στον ηγετικό πυρήνα της ΝΔ και μάλιστα μέχρι και στον πυρήνα των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά - ανεπιβεβαίωτες από αυτόπτες μάρτυρες πληροφορίες κάνουν λόγο ως και για περιστατικά χειροδικίας!

Η αλλαγή στάσης του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει σοβαρότατες ανακατατάξεις στον εσωτερικό συσχετισμό δυνάμεων.

Η λαϊκή βάση της ΝΔ, η οποία εξέλεξε αρχηγό τον Α. Σαμαρά παρόλο που αυτός δεν στηριζόταν από καμία οργανωμένη πτέρυγα του κόμματος, απομακρύνεται ραγδαία από κοντά του αποδυναμώνοντάς τον δραματικά.

Σε επίπεδο στελεχών, η "λαϊκή Δεξιά" αισθάνεται "προδομένη" και απογοητευμένη, αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα προχωρήσει σε ανοιχτές διασπαστικές κινήσεις γιατί ούτε έναν αναγνωρισμένο ηγέτη έχει ούτε και σοβαρή δύναμη σε βουλευτές. Από την άλλη πλευρά, μετά τη στροφή του ο πρόεδρος της ΝΔ έχει εκ των πραγμάτων εξασφαλισμένη την πολιτική στήριξη των "μνημονιακών" στελεχών του κόμματός του (Αβραμόπουλος, Δήμας, Μητσοτάκης, Χατζηδάκης, Σπηλιωτόπουλος και πολλοί άλλοι). Αυτοί όμως μόνο προσωρινά θα στηρίξουν τον Α. Σαμαρά, με τον οποίο έχουν σοβαρές διαφορές (ή τουλάχιστον είχαν μέχρι τώρα).

Στη συνέχεια είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουν στην απομάκρυνση του Α. Σαμαρά από την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να επιβάλουν κάποιον δικό τους ως αρχηγό ώστε να προσδώσουν στη ΝΔ τα πολιτικά χαρακτηριστικά που επιθυμούν...
Read more...

Δεν υπάρχουν σχόλια: