Οι νέες διαταγές της κομαντατούρας: Κάτάργηση πενθήμερης εργασίας - καθιέρωση 6ήμερης εργασίας - μαζικές απολύσεις - μείωση αποζημιώσεων στους απολυθέντες κλπ

Σφαγιασμός εργατικών δικαιωμάτων.
Χαμηλόβαθμο «τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας» έστειλε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας τις νέες διαταγές του. 
Ούτε οι Γερμανικές δυνάμεις κατοχής δεν είχαν τέτοια ιταμή συμπεριφορά στην διορισμένη απ' αυτούς κυβέρνηση Τσολάκογλου.

Όπως παρακολουθούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε, απαιτεί και την κατάργηση των τελευταίων εργατικών δικαιωμάτων μετατρέποντας σε πραγματική ζούγκλα την αγορά εργασίας. 

Με πρόσχημα την «ευελιξία στην αγορά εργασίας», απαιτούν την κατάργηση του πενθημέρου με αύξηση των ημερών εργασίας --για τους «τυχερούς» που έχουν ακόμα δουλειά- σε 6, να έχουν την δυνατότητα οι εργοδότες να κάνουν πιο εύκολα μαζικές απολύσεις με νέο τσεκούρωμα στις αποζημιώσεις απολυμένων κλπ. (Αυτά ουσιαστικά είναι γραμμένο στο Μνημόνιο άσχετα αν η κυβέρνηση αντέδρασε αμήχανα δηλώνοντας ότι δεν θεωρεί «αναγκαίο σήμερα να ανοίξει τέτοια ζητήματα»».

Οσο για τα ...
παραμύθια που ακούμε για την «πάταξη της φοροδιαφυγής» ξέρουμε ότι το μεγάλο κεφάλαιο έχει τους τρόπους να διαφεύγει νόμιμα και σκοπεύει να τρομοκρατήσει τις λαϊκές μάζες που δεν έχουν να πληρώσουν την δυσβάσταχτη φοροκαταιγίδα που τους έχει επιβληθεί.
Δημοσιεύτηκε στις 3 Σεπ 2012 από 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: