ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Συνέταιροι και στα σκάνδαλα

 από εφημερίδα (ΑΥΓΗ)

Η δικαστική έρευνα για τα σκάνδαλα που σφράγισαν την πορεία της χώρας προς τη χρεωκοπία μοιάζει με Λερναία Ύδρα. Μόλις εκδικάζεται η μία υπόθεση, ξεπετάγεται η άλλη!

Η δικαστική έρευνα για τα σκάνδαλα που σφράγισαν την πορεία της χώρας προς τη χρεωκοπία μοιάζει με Λερναία Ύδρα. Μόλις εκδικάζεται η μία υπόθεση, ξεπετάγεται η άλλη!
Δύο είναι οι βασικοί πυλώνες των ερευνώμενων αυτή την περίοδο υποθέσεων διαφθοράς: οι υπερεξοπλισμοί και οι τράπεζες. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το βάθος που θα φτάσουν οι έρευνες, αλλά, αν κρίνουμε από τον αιφνιδιασμό της δικέφαλης κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή. Στο θέμα των υπερεξοπλισμών και των συνακόλουθων υποθέσεων δωροδοκίας η δικαστική έρευνα διευκολύνθηκε από τα στοιχεία που ήρθαν από το εξωτερικό. Στο θέμα των "χρυσών θαλασσοδανείων" και, γενικότερα, της ροής του πολιτικού χρήματος και των επιχειρηματικών - κομματικών εξυπηρετήσεων, τα στοιχεία αποκαλύφθηκαν και πάλι από τη διεθνή έρευνα σχετικά με την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών. Η διαφαινόμενη κατάρρευση του δικομματικού συστήματος εξουσίας διευκολύνει επίσης εκ των πραγμάτων τις πρωτοβουλίες της Δικαιοσύνης. Όλοι οι παράγοντες του δημόσιου βίου μετρούν την ευθύνη που έχουν για την αποκάλυψη περιπτώσεων προκλητικής κακοποίησης του δημοσίου συμφέροντος. Ίσως γι' αυτό στο Μαξίμου να επικρατεί αιφνιδιασμός...
Οι αποκαλύψεις για το Τ.Τ. εικονογραφούν τη γενικότερη λεηλασία του Δημοσίου και την επικράτηση της διαπλοκής και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη υπόθεση διαφθοράς όπου, σύμφωνα με τις δικαστικές ενδείξεις, συνυπάρχουν, ως να μην άλλαξε η κυβέρνηση το 2009, αξιωματούχοι των κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου. Επίσης για πρώτη φορά έρχεται στο προσκήνιο το όνομα μεγαλοκαναλάρχη. Είμαστε, άραγε, μπροστά σε απτές αποδείξεις για τις σκοτεινές διαδρομές του πολιτικού χρήματος; Ακούγεται μάλιστα ότι στους πρωταγωνιστές των σκανδάλων, όπου εκτός των θαλασσοδανείων υπάρχει η εκκρεμότητα με τα περιβόητα CDS, διακρίνονται γόνοι επιφανών πολιτικών οικογενειών. Πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο;
Προκαλεί εντύπωση η αδόκιμη ή και ωμή κυβερνητική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, που ανάγκασε τους δικαστές, απευθυνόμενοι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να δηλώσουν ότι δεν ενεργούν από ρεβανσισμό προς πολιτικά πρόσωπα, αλλά κάνουν την αυτονόητη δουλειά τους.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια: