Πειραματόζωο ο ελληνικός λαός ! - Συντρίμμια αξιοπιστίας

Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

*Σαμαράς: "Η Ελλάδα είναι η χώρα που έχασε σε βιοτικό επίπεδο όσο καμία άλλη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο" *Μπαρόζο: "Η Ελλάδα αποδεικνύει ότι είναι δυνατόν να αλλάξουν συνήθειες και οι λαοί να αποδεχτούν τα προγράμματα (λιτότητας)"!Ωμή παραδοχή από Σαμαρά και Μπαρόζο του περιεχομένου και των στόχων των σκληρών προγραμμάτων λιτότητας που επιβάλλονται στον ελληνικό και κατ' αναλογίαν σε άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, κατά τις χθεσινές φιέστες σε Ζάππειο και Μέγαρο Μουσικής για την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα.  
Απείχαν από τις φιέστες σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι αρχηγοί όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μοναδικός "εχθρός" για Σαμαρά αλλά και Μπαρόζο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας.
Συντρίμμια αξιοπιστίας
Σε προεκλογική φιέστα του καταρρέοντος μνημονιακού πολιτικού
κατεστημένου μετέτρεψαν ο Μπαρόζο και ο Σαμαράς τη χθεσινή τελετή ανάληψης της ελληνικής προεδρίας. 
Με μόλις αποκρυπτόμενη διάθεση κινδυνολογίας αναφέρθηκαν στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, που, κατά τη γνώμη τους, διακυβεύεται αν οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους "σπαταλήσουν τις θυσίες τους", ψηφίσουν "αντιδυτικά" και "αντιΝΑΤΟϊκά", δηλαδή ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ!

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; 
Τη στρεψοδικία και τη συκοφαντία τους; 
Τον κυνισμό του επικεφαλής της ευρωγραφειοκρατίας, ο οποίος πρωτοστατεί στις πολιτικές ακραίας λιτότητας σε ολοένα και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, με πειραματόζωο την Ελλάδα; 
Ο Μπαρόζο προσωποποιεί την αδίστακτη ευρωελίτ και τις αγορές, που έχουν θέσει τα ταξικά συμφέροντά τους πάνω από τα συμφέροντα των λαών. 
Όλοι τους αποτελούν σήμα κατατεθέν της ευρωπαϊκής κρίσης. 
Ο Μπαρόζο, αν και σταδιοδρόμησε ως πρωθυπουργός μιας χώρας της νότιας Ευρώπης, της Πορτογαλίας, αγνοεί προκλητικά την κοινωνική καταστροφή που υφίσταται ο ευρωπαϊκός Νότος και συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα "πειθαρχίας" στα θύματα της πολιτικής του.

Σκιάχτρο του Μπαρόζο είναι ο Σαμαράς! 
Δεν θέτει το συμφέρον της χώρας και του ευρωπαϊκού Νότου στην ημερήσια διάταξη της προεδρίας, αντιθέτως προσδοκά την πολιτική εύνοια των ισχυρών για να μετριάσει την επικείμενη πολιτική συντριβή του. Αναζητά "πολιτική σταθερότητα", όταν η ακραία λιτότητα που ο ίδιος υπηρετεί ευλαβικά προκαλεί κοινωνικά χάσματα και αδικίες και πυροδοτεί την κοινωνική απελπισία, με επακόλουθο τις πολιτικές ανατροπές. 
Αδυνατεί να κατανοήσει ότι η "αγανακτισμένη ψήφος που σπρώχνει κάποιους σε ακραίες επιλογές" είναι αποτέλεσμα της κυρίαρχης πολιτικής.

Την ώρα που ο Μπαρόζο και ο Σαμαράς έπαιζαν τα νούμερά τους στο πολιτικό θέατρο της προεδρίας, η αμερικανική εταιρεία Γκάλοπ επιβεβαιώνει ότι κύμα πολιτικής ανυποληψίας σαρώνει τις ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών
Η εμπιστοσύνη των πολιτών στις ηγεσίες τους βρίσκεται στο ναδίρ. 
Αυτή η κρίση εκπροσώπησης, που απηχεί βαθύτερη κρίση του πολιτικού φαινομένου, επιδεινώνεται στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, όπου εφαρμόζονται προγράμματα σκληρής λιτότητας. 
Η διαφθορά της πολιτικής τάξης, η λιτότητα και η ανεργία (χθες η Eurostat ανακοίνωσε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν 20 εκατ. άνεργοι) προκαλούν την απέχθεια των πολιτών προς την κατεστημένη πολιτική. 
Η ευρωπαϊκή ελίτ με τη συμπεριφορά της αποδεικνύεται στρατολόγος της Ακροδεξιάς. Είναι, λοιπόν, η κυρίαρχη πολιτική τάξη, οι ηγεσίες στις Βρυξέλλες και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που προκαλούν συνθήκες πολιτικής αστάθειας. 
Η καταψήφισή τους αποτελεί προϋπόθεση ώστε να αποκατασταθεί πολιτική σταθερότητα στη βάση μιας ριζικά διαφορετικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: