Η συγκυβέρνηση της ντροπής και το δίλημμα

ανάρτηση από (periodista)

Βάζουν ψευδεπίγραφα διλήμματα στον λαόΒάζουν ψευδεπίγραφα διλήμματα στον λαό
“ Ήθελαν απεγνωσμένα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην φιέστα του Μεγάρου Μουσικής για να νομιμοποιήσει την υπάρχουσα πολιτική διάλυσης της Ευρώπης, την οποία έχουν μεθοδεύσει και υλοποιούν με αδίστακτο τρόπο τα ακραία νεοφιλελεύθερα σταγονίδια μαζί με τα δουλικά τους. ”
Του Κώστα Καπνίση
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 09:17
Έσπευσαν να πανηγυρίσουν τα παπαγαλάκια της πτωχευμένης μιντιοκρατίας για την επικοινωνιακή φιέστα του Μεγάρου Μουσικής και του Ζαππείου, σχετικά με την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε., αλλά και την «ανακάλυψη» του διλήμματος των ευρωεκλογών από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Την ίδια στιγμή, κατακεραύνωσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για την επιλογή του να μην παραστεί στο βλαχομπαρόκ «πανηγύρι» της κακογουστιάς των πραγματικών αντιευρωπαϊκών – αντιλαϊκών δυνάμεων και ταυτόχρονα δουλικών του Βερολίνου και της Φρανκφούρτης. «Ναι ή Όχι στην Ευρώπη» ανέκραξαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τολμώντας με απύθμενο θράσος να ταυτίσουν τους εαυτούς τους και ότι εκπροσωπούν με την Ευρώπη. Πραγματικά χυδαίο και ξεδιάντροπο.

Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι μια ημέρα πριν, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χάνες Σβόμποντα, είχε προειδοποιήσει εκείνους που παριστάνουν τους ευρωπαϊστές ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η ελληνική προεδρία στην Ε.Ε., προκειμένου να εξαφανιστεί η τρόικα από την Ευρώπη. Μια ημέρα μετά, ο γνωστός Μπαρόζο, ο οποίος έχει επανειλημμένως πει για την Ελλάδα και για τις χώρες που εφαρμόζουν τα Μνημόνια ότι πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις άγριες πολιτικές λιτότητας που υπαγορεύει η Άνγκελα Μέρκελ στην υπόλοιπη Ευρώπη, συνέχισε και στην τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας στο ίδιο μοτίβο. Εξάλλου, στην δημοσιότητα δόθηκε και η 16σέλιδη απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είναι πρόεδρος, μέσω της οποίας η Κομισιόν εκφράζει τον θαυμασμό της για το έργο και τις ημέρες της τρόικα στην Ευρώπη.

Σε αυτά τα πλαίσια, κινήθηκε και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος για ένα εξάμηνο της Ε.Ε., Αντώνης Σαμαράς. Τι είπε ο πρωθυπουργός; Περιέγραψε ακριβώς αυτό που έχει κάνει η κυβέρνησή του, αλλά και οι προηγούμενες μνημονιακές με την «βοήθεια» της Ευρώπης και ήταν μάλιστα και ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό. Αυτό το πράγμα, την συνειδητή και στοχευμένη εξαθλίωση του ελληνικού λαού και όχι μόνο, ο Αντώνης Σαμαράς την χαρακτήρισε ως «ευρωπαϊκή επιτυχία». Παραδέχθηκε δηλαδή ότι η κυβέρνησή του έκανε το παν για να διαλύσει την ελληνική κοινωνία και οικονομία με την βοήθεια της «Ευρώπης». Τις προθέσεις του βέβαια τις είχε κάνει φανερές λίγο μετά την κατάληψη του πρωθυπουργικού θώκου, αφού κορόιδεψε συνειδητά τον ελληνικό λαό, κατά την διάρκεια επίσκεψης στο Βερολίνο όπου μπροστά στα μάτια εκατοντάδων εκατομμυρίων τηλεθεατών από ολόκληρο τον κόσμο, υπέβαλε τα διαπιστευτήριά του στην Άνγκελα Μέρκελ και σε ότι εκείνη εκπροσωπεί.

Ο ίδιος ο Χάνες Σβόμποντα, παρότρυνε τον Μπαρόζο κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, να βγει λίγο πιο έξω από το προστατευμένο περιβάλλον της φιέστας και να δει την πραγματικότητα που κυριαρχεί έξω στην ελληνική κοινωνία. Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, φρόντισε εμμέσως να του απαντήσει την επόμενη ημέρα, θεωρώντας πως ο ελληνικός λαός ζει σε περιβάλλον Μεγάρου Μουσικής, Ζαππείου και πολυτέλειας, καλώντας τον να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Δηλαδή του αφανισμού του. Σε αυτήν την φιέστα του παραλόγου και του άκρατου αντιευρωπαϊσμού ήθελαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον βάλουν στο χέρι. Τον ήθελαν για να νομιμοποιήσει την υπάρχουσα πολιτική διάλυσης της Ευρώπης, την οποία έχουν μεθοδεύσει τα ακραία νεοφιλελεύθερα σταγονίδια μαζί με τα δουλικά τους.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ότι πιο ακραίο έχει περάσει από την πολιτική Ιστορία της χώρας, ακριβώς για αυτόν τον λόγο χρησιμοποιήθηκε και στηρίχτηκε από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Για να μπορέσει να μετατρέψει τον ελληνικό λαό ως πειραματόζωο των πιο χυδαίων και σκοτεινών σχεδίων. Ήξεραν οι «Ευρωπαίοι» τόσα χρόνια ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι όμηροι ντόπιων και ξένων συμφερόντων, τα οποία ανεβοκατέβαζαν όποιον ήθελαν και όποια στιγμή ήθελαν. Για αυτό άλλωστε έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα, αλλά και εξέφρασαν τον πανικό τους για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα το 2012. Ήξεραν και ξέρουν ότι αν αλλάξει στην Ελλάδα η πολιτική κατάσταση και ο ελληνικός λαός επιλέξει μια κυβέρνηση, η οποία δεν θα είναι όμηρος ντόπιων και ξένων συμφερόντων, τότε τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για την ολοκλήρωση της φτωχοποίησης και του εξανδραποδισμού της χώρας και των άλλων ευρωπαϊκών λαών.

Συμπερασματικά, ίσως δεν έχει και άδικο ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είπε «Ναι ή όχι στην Ευρώπη», μόνο που δεν είπε, για άλλη μια φορά, την αλήθεια για το ποιος εκπροσωπεί την αληθινή Ευρώπη και ποιος κάτι άλλο. Σε καμιά περίπτωση Ευρώπη δεν είναι η συγκυβέρνησή του, η Κομισιόν του Μπαρόζο, η ΕΚΤ της Μέρκελ. Σε καμιά περίπτωση Ευρώπη δεν είναι η κυριαρχία των Τραπεζών, των διεθνών αρπακτικών, των πάσης φύσεως απορριμμάτων – «πολιτικών» μαριονετών. Όλο αυτό το παρασιτικό πλέγμα συμφερόντων και των δουλικών που το υπηρετούν πραγματικά τρέμει μπροστά στην ιδέα ότι οι ευρωπαϊκές κάλπες μπορεί να αποδειχθούν το οριστικό τέλος της κυριαρχίας τους. Για αυτό και απεγνωσμένα προσπαθούν να καπηλευτούν το χαμένο ευρωπαϊκό όραμα. Οι ευρωπαϊκοί λαοί, ανάμεσά τους και ο ελληνικός λαός έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε παράσιτα – δουλικά του νεοφιλελευθερισμού και στην Ευρώπη των λαών για την οποία αγωνίζονται οι γνήσιες δημοκρατικές – προοδευτικές δυνάμεις. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: