Η Ιστορία επαναλαμβάνεται...

ανάρτηση από "periodista"

Μερικές φορές είναι καλύτερη η σιωπήΜερικές φορές είναι καλύτερη η σιωπή
“ Το «Ευχαριστώ» των γερμανικών ΜΜΕ, απέναντι σε μια κυβέρνηση, η οποία εφάρμοσε πιστά όσα υπαγόρευσε η τρόικα, οι δανειστές – εταίροι δηλαδή και η Άνγκελα Μέρκελ με την νεοφιλελεύθερη «παρέα» της.  ”
Του Κώστα Καπνίση
Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 
Σφοδρότατη επίθεση προς την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αλλά και προς τους ίδιους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εξαπολύουν ξαφνικά αρκετά γερμανικά ΜΜΕ. Η αρχή έγινε με την γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, η οποία άσκησε έντονη κριτική στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και ολοκληρώθηκε, προς το παρόν από ότι φαίνεται, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο άσκησε δριμεία κριτική το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Η επίθεση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι ή ακριβέστερα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως απόλυτα αναμενόμενη. Υπενθυμίζεται ότι η Ευρώπη, στα τέλη της Άνοιξης βαδίζει προς τις ευρωεκλογές. Οι ευρωπαϊκές εκλογές έχουν μια μικρή ιδιαιτερότητα – λεπτομέρεια για την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Διεξάγονται, δυστυχώς για αυτήν, την ίδια στιγμή σε όλη την Ευρώπη.

Ο σοφός ελληνικός λαός στο πέρασμα των χρόνων συνηθίζει να λέει το περίφημο «Εδώ ο παράδεισος, εδώ και η κόλαση». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γερμανικά ΜΜΕ ήταν ανάμεσα σε εκείνα, τα οποία «έδιναν γραμμή» ή ακριβέστερα παρότρυναν την Ελλάδα να μην κάνει εκλογές πριν την θλιβερή αλλαγή σκυτάλης - διακυβέρνησης από τα χέρια του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση του αλησμόνητου Λουκά Παπαδήμου, χωρίς μάλιστα να γίνουν εκλογές. Τα ίδια πάλι ΜΜΕ του εξωτερικού, μαζί βέβαια με την ντόπια πτωχευμένη μιντιοκρατία, συνέχιζαν τον «αγώνα» τους, σε μια προσπάθεια να μην πάει ούτε τον Μάιο του 2012 η Ελλάδα σε εκλογές, προκειμένου να αποφασίσει δημοκρατικά ο ελληνικός λαός για το μέλλον του. Για το αν θέλει δηλαδή την τρόικα και τα Μνημόνια, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα, ή μια άλλη κυβέρνηση με εναλλακτικό σχέδιο και μια πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους – δανειστές.

Αντιθέτως, τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατάφεραν πάλι να κοροϊδέψουν τους πάντες στην Ελλάδα, ακόμα και τους ψηφοφόρους τους, αναμασώντας μάλιστα τα ξένα και ντόπια δημοσιεύματα, τα οποία έκαναν σφοδρή επίθεση στο νυν κόμμα της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, σηκώνοντας «κουρνιαχτό» και ουρλιάζοντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν στα πράγματα, τότε θα καταστρεφόταν η Ελλάδα, το ευρώ, η Ευρώπη, ο πλανήτης, το σύμπαν και ότι άλλο ερχόταν στο κεφάλι του κάθε πιθανού και απίθανου τύπου. Στην αγγλική – αμερικανική γλώσσα υπάρχει μια περίφημη φράση που μπορεί να αποτυπώσει περίφημα την τωρινή κατάσταση «It is payback time», η οποία μπορεί να μεταφραστεί σε ελληνική απόδοση ως «Η ώρα της πληρωμής» ή αλλιώς «Η ώρα της εκδίκησης». Κακό αυτό βέβαια, αλλά ήταν αναμενόμενο. Ο σοφός βέβαια λαός και για αυτή την περίπτωση έχει μια ακόμα καλύτερη φράση, η οποία λέει ότι «Μη κάνεις το κακό, γιατί αυτό πάντα γυρίζει σε εκείνον που το κάνει».

Από την μια πλευρά η Tagesspiegel, η οποία γράφει ότι «Οι ευρωεκλογές του Μαΐου βρίσκονται προ των πυλών και μόνο έτσι μπορεί να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επιρρίπτει στους Γερμανούς πολίτες και πολιτικούς έναν ορισμένο βαθμό αναλγησίας στη διαμόρφωση της πολιτικής για την αντιμετώπιση της ευρωκρίσης», μιλώντας χωρίς υπονοούμενα και ζητώντας του να μην επιτίθεται στην γερμανική πολιτική, η οποία ασκείται στην Ευρώπη. Από την άλλη μεριά το Spiegel, το οποίο σε άρθρο με τίτλο «Ο κατά φαντασίαν θεραπευμένος», εννοώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό, σημειώνει ότι «Ο Αντώνης Σαμαράς υπόσχεται με αυτοπεποίθηση μία προεδρία της ελπίδας, μιλώντας φυσικά για τη χώρα του, η οποία φέρει μαζί της για το διάστημα της εξάμηνης προεδρίας έναν θετικό απολογισμό»,για να προσθέσει ότι «Πίσω από αυτούς τους αριθμούς η Ελλάδα παραμένει αυτό που ήταν: μία χώρα χωρίς κράτος, τουλάχιστον χωρίς αποτελεσματικό κράτος». Κλείνοντας, το Spiegel, αναρωτιέται «Η Ελλάδα, το πλήρες μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, μία αναπτυσσόμενη χώρα; Μάλιστα ένα αποτυχημένο κράτος (failed state) όπως το Αφγανιστάν και σύντομα ίσως και το Πακιστάν;».

Αυτό είναι το «Ευχαριστώ» των γερμανικών ΜΜΕ, απέναντι σε μια κυβέρνηση, η οποία εφάρμοσε πιστά όσα υπαγόρευσε η τρόικα, οι δανειστές – εταίροι δηλαδή και η Άνγκελα Μέρκελ με την νεοφιλελεύθερη «παρέα» της. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Όλι Ρεν, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Γεργκ Άσμουσεν, τον Βόλφγκακνγκ Σόιμπλε, τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τα άλλα παιδιά; Ένας κι ένας. Σύμμαχοι μέχρι τούδε της ελληνικής κυβέρνησης. «Έγκυροι», «σοβαροί», «ευρωπαϊστές» . Μπορεί κάποιος να προσθέσει και άλλα κοσμητικά επίθετα. Δεν θα λαθέψει. Αυτοί είναι οι κατά τα λοιπά εντιμότατοι συνομιλητές της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίοι δεν ισοπέδωσαν μόνο την Ελλάδα, με τις «ευλογίες» της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον ευρωπαϊκό Νότο και τώρα σκοπεύουν να αλώσουν για χάρη της Φρανκφούρτης ολόκληρη την Ευρώπη.

Αυτά είναι τα νέα από «τας Ευρώπας της αυτοκράτειρας». Της «αυτής εξοχότητος», όπως θα έλεγαν και οι απανταχού νεοφιλελεύθεροι. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Πάντα το έκανε για κάτι τέτοιες περιπτώσεις, στις οποίες οι «σύμμαχοι» αφού έκαναν την «δουλειά», «έριχναν» τους εταίρους και οι Γερμανοί ως γνωστόν αρέσκονται στο να τρώνε μόνοι. Η Ιστορία είναι εδώ για όποιον θέλει να την μελετήσει. Ωστόσο, ένα καλό και επιτυχημένο, μέσα στην «κακία» της το είπε η Tagesspiegel. «Τα σημερινά δεδομένα προμηνύουν έναν θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ενώ αντίθετα, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πρέπει να φοβάται ότι θα υποστεί ''μία ηχηρή ήττα''». Αυτό είπε αυτολεξεί. Είτε το είπε από φόβο είτε από επίγνωση της πραγματικότητας, η αλήθεια είναι ότι όντως οι γνήσιες δημοκρατικές – προοδευτικές δυνάμεις έρχονται με καλπασμό για να προστατεύσουν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη από το φάντασμα του νεοφιλελευθερισμού – φασισμού, το οποίο όχι απλά χτυπά την πόρτα της Γηραιάς ηπείρου, αλλά είναι ήδη μέσα στο κάστρο.

Αυτός είναι ο πραγματικός αντι –ευρωπαϊστής, εχθρός της ευρωπαϊκής δημοκρατικής – πολιτικής ολοκλήρωσης που οραματίστηκαν άλλοτε οι πραγματικοί ηγέτες της Ευρώπης. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται λοιπόν και οι δημοκρατικές – προοδευτικές δυνάμεις θα νικήσουν ξανά, όπως και παλαιότερα. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά μια μόνο καλή υπηρεσία έχει να προσφέρει στον τόπο, αλλά και στην Ευρώπη. Να ανακοινώσει την ημερομηνία των εθνικών εκλογών. Τα υπόλοιπα θα γίνουν όπως αρμόζει να γίνουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: