Καταπέλτης ο Πάνος Καμμένος κατά Γ. Προβόπουλου

ανάρτηση από (periodista)

Ο πρόεδροςτων Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος ΚαμμένοςΟ πρόεδροςτων Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος
«Είστε από τους υπευθύνους μετατροπής μίας δημοσιονομικής κρίσης σε τραπεζική κρίση. Ίσως οι ερωτήσεις μου να βοηθήσουν σε ποινική διερεύνηση ευθυνών σας στο μέλλον», τόνισε απευθυνόμενος στον διοικητή της ΤτΕ, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Σφοδρότατη επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, σχετικά με την έκθεση της ΤτΕ για την νομισματική πολιτική.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο διοικητής της ΤτΕ ολοκλήρωσε την ανάγνωση της έκθεσης, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «Είστε από τους υπευθύνους μετατροπής μίας δημοσιονομικής κρίσης σε τραπεζική κρίση. Ίσως οι ερωτήσεις μου να βοηθήσουν σε ποινική διερεύνηση ευθυνών σας στο μέλλον», για να προσθέσει ότι«Είστε υπεύθυνος για την απώλεια χρημάτων από το PSI σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια κ.λπ.».

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ρώτησε τον Γιώργο Προβόπουλο για τις εκθέσεις της BlackRock, για τα CDS, για όσους έχουν βγάλει στο εξωτερικό χρήματα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν έχουν πληρωθεί οι φόροι που αναλογούν. Ο Πάνος Καμμένος, ρώτησε ακόμα για το αν ο διοικητής της ΤτΕ γνώριζε για την πραγματική κατάσταση των τραπεζών.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ρώτησε τον Γιώργο Προβόπουλο για τα δάνεια των ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι ο ΔΟΛ έλαβε 98 εκατομμύρια ευρώ προ ημερών και ο Πήγασος 23 εκατομμύρια ευρώ, λέγοντας χαρακτηριστικά στον διοικητή της ΤτΕ ότι «Αυτά τα πράξατε με δική σας απόφαση ή μετά από εντολή κυβέρνησης και τρόικας;».

Ο Πάνος Καμμένος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Τ.Τ., τονίζοντας ότι «Πέραν της γνωστής κυρίας στο ΤΧΣ (σ.σ. Τ. Σακελαρίου) έχει διοριστεί ο κ. Μακάς που εμπλέκεται στα CDS».

Δεν υπάρχουν σχόλια: