KRUGMAN: «ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑΣ» ΤΟ ΕΥΡΩ

ανάρτηση από (iskra)


Εκτύπωση
Πεμ. 16/1/14 
ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΤΟ
Ο νομπελίστας οικονομολόγος καλεί τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στη Γερμανία
Σοκάρει η απουσία συμμαχίας των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, τονίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman, ενώ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη Γερμανία.
«Η απουσία μίας συμμαχίας των οφειλετών κρατών είναι σοκαριστική. Θα μπορούσαν να πουν «κοιτάξετε, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αλλά κάντε μας τη χάρη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Krugman, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Irish Examiner, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση της Ιρλανδίας.
Ο διάσημος οικονομολόγος, ο οποίος είναι γνωστός πολέμιος της πολιτικής λιτότητας που επιβάλει η Γερμανία στην ευρωζώνη, χαρακτήρισε ζουρλομανδύα το ευρώ, ο οποίος αφήνει περιορισμένα περιθώρια για ελιγμούς στις χώρες – μέλη της ευρωζώνης.
«Ακόμη και η ελάχιστη χαλάρωση όμως, μπορεί να σημαίνει λίγο λιγότερο απαίσια ζωή για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους», σημειώνει ο Krugman.
Ο οικονομολόγος ασκεί δριμύτατη κριτική στη Γερμανία, τονίζοντας ότι η κατάσταση στην οποία διοικείται το ευρώ αποκλειστικά για το συμφέρον της μεγαλύτερης οικονομία της Ευρώπης, θα γίνει πολύ χειρότερη.
«Το ευρώ που επρόκειτο να ανοίξει το δρόμο για την ευρωπαϊκή ενότητα, θα οδηγήσει τελικά σε μία πολύ διχασμένη ήπειρο που νιώθει εξαπατημένη από τον πυρήνα», συμπεραίνει ο βραβευμένος οικονομολόγος.
Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: