Σαμαράς και Βενιζέλος είναι πλασιέ μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών


Short URL: http://wp.me/p3poUN-6io


Αποσπάσματα συνέντευξης Χρήστου Στάικου, μέλους της ΚΕ και του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.(Μπάμπης Αγρολάμπος)
xrhstos_staikosΣαμαράς και Βενιζέλος είναι πλασιέ μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών.
Για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και το ζήτημα του γάλατος
Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ χρησιμοποιείται από τους ιθύνοντες της κυβέρνησης και διάφορους δημοσιολογούντες των καναλιών «δια πάσα νόσο». Ιδιαίτερα για το γάλα, όσοι υπερασπίζονται  αυτή τη ρύθμιση ή είναι άσχετοι ή είναι επικίνδυνοι, καθώς το επιχείρημα της μείωσης των τιμών και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας είναι πολιτικά, οικονομικά και επιστημονικά λάθος.
Το γάλα που επεξεργάζεται με τη μέθοδο της χαμηλής παστερίωσης, και που κρατάει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του και διαρκεί μέχρι πέντε μέρες, θέλει η κυβέρνηση να διαρκεί δύο μέρες. Με διοικητικούς και όχι επιστημονικούς και τεχνολογικούς όρους.
Αυτό για πολλούς λόγους, δημιουργεί πρόβλημα στους κτηνοτρόφους και στην ίδια την παραγωγή και σημαίνει καθαρά ότι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος είναι πλασιέ μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών γάλατος στη χώρα μας. Σκοπός τους να κατακλύσουν την αγορά με γάλα υψηλής παστερίωσης, που έχει μικρότερη θρεπτική αξία, αλλά και που θα οδηγήσει σε κλείσιμο τις μικρές εταιρείες μειώνοντας την παραγωγή γάλακτος στη χώρα μας. Άρα, όσοι παραγωγοί έχουν απομείνει αυτή τη στιγμή θα εγκαταλείψουν την ύπαιθρο και θα καταστραφεί ακόμα περισσότερο ο παραγωγικός ιστός της χώρας μας. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να παίζουν σημαντικό ρόλο. Επίσης, αυτή η διαδικασία θα αποτρέψει καινούριους αγρότες να πάνε στην ύπαιθρο να ασχοληθούν σε έναν τομέα που έχει προοπτικές, κάτι που εμείς θα κάνουμε δίνοντας ευκαιρίες και κίνητρα σε νέους που θα ενδιαφερθούν. Αυτή η ρύθμιση είναι στον αντίποδα της παραγωγικής ανασυγκρότησης, χτυπάει τους συνεταιρισμούς και την προοπτική για νέες θέσεις εργασίας.
Μειώσεις στην τιμή του γάλατος μπορούν να γίνουν αφού χτυπηθούν τα καρτέλ των βιομηχανιών ,των σούπερ μάρκετ και των διάφορων «κουμπάρων» που μεσολαβούν ώστε να μπαίνουν πρόστιμα-χάδια για να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση στην ελληνική αγορά γάλακτος με την ανοχή της κυβέρνησης.
Για τη διαδικασία της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου
Η διαδικασία του κατεπείγοντος είναι κάτι το οποίο γίνεται για πολλοστή φορά. Δεν ξέρω βέβαια αν σε αυτά που πρόκειται να φέρουν έχουν βάλει και τα κρυφά μνημόνια, αυτά τα οποία έχουν ήδη συμφωνήσει χωρίς να τα φέρουν στο φως της δημοσιότητας.
Υπάρχει δέσμευση και η κυβέρνηση δεν μπορεί να διεκδικήσει προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους?
Η κυβέρνηση καθώς και όλες οι κυβερνήσεις των μνημονίων δεν έχουν διεκδικήσει ποτέ τίποτα προς το συμφέρον της χώρας και ιδιαίτερα ως προς το βασικό ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους. Δεν έχουν διεκδικήσει και δεν πρόκειται να διεκδικήσουν τίποτα το οποίο θίγει έστω και κατ’ ελάχιστο τα συμφέροντα των δανειστών.
Οι κυβερνήσεις ψήφισαν τα μνημόνια φανερά και υπερηφανευόμενοι ότι έτσι σώζουν τη χώρα, αλλά από ότι φαίνεται τώρα οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν συμφωνήσει ένα νέο μνημόνιο προσπαθώντας να το κρατήσουν κρυφό μέχρι τις ευρωεκλογές μήπως και διασωθούν. Εκτός του ότι δεν λένε τίποτα για το χρέος, δείχνουν ότι έχουνε περιλάβει στο νέο μνημόνιο, το οποίο δεν φέρνουν στη δημοσιότητα, απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση τριετιών, ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα, κάτι για το οποίο εμείς από τη δική μας πλευρά ως κοινοβουλευτική ομάδα κάναμε αίτημα κατάθεσης εγγράφων για να βγούνε όλα στο φως και επίσημα. Αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τη συμφωνία δημιουργώντας ένα «επικοινωνιακό πλεόνασμα για το πλεόνασμα», προσπάθεια που θα πέσει στο κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: