Ο Τσίπρας θα δώσει ονόματα και διευθύνσεις στην ομιλία του


Το γάντι που έριξε η κυβέρνηση ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης σήκωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ περνώντας στην αντεπίθεση. Πρωταγωνιστής της χθεσινής ημέρας στο κοινοβούλιο ήταν ο επικεφαλής του προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος με όσα κατήγγειλε έφερε πραγματική νευρική κρίση στα στελέχη της κυβέρνησης.«Σήμερα 
αρκεί ένας επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης, ένας φίλος του πρωθυπουργού να πάρει ένα τηλέφωνο για να ακυρωθεί ένα πρόστιμο, για να αλλάξει ένας νόμος» είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ όταν του ζητήθηκε να πει ονόματα απάντησε. «Το πότε θα πω τα ονόματα θα το καθορίσω εγώ. Δείτε τις ρυθμίσεις που έφερνε ο κ. Μπαλτακος». 

Και αυτό που συνέβη χθες ήταν μόνο η αρχή. Σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Παρασκευή στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει ονόματα και διευθύνσεις προκειμένου να μην μείνουν αναπάντητα τα ερωτήματα των κυβερνητικών υπουργών ενώ θα προσκομίσει και το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ του περασμένου Μαρτίου όπου εκεί η εφημερίδα ανέφερε συγκεκριμένα στοιχεία για το ποιους εννοεί φίλους του πρωθυπουργού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η στάση του Γιάννη Δραγασάκη εντάσσεται στα όσα είπε πριν από δυο μέρες οΑλέξης Τσίπρας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του. Εκεί ζήτησε από τα στελέχη του να παρουσιαστούν διαβασμένα, συγκεκριμένα και αποκαλυπτικά ,δεδομένου ότι αυτή η κοινοβουλευτική διαδικασία θα ήταν μια από τις τελευταίες πριν από τις πρόωρες εκλογές. Ως έμπειρος κοινοβουλευτικός παράγοντας ο Γιάννης Δραγασάκης επιλέχθηκε ως πρώτος ομιλητής προκειμένου να αιφνιδιάσει τους βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης . Και μάλλον τι κατάφερε αφού οι καταγγελίες του έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία στην αίθουσα του κοινοβουλίου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι επόμενες παρεμβάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθούν επάνω σε αυτό το μοτίβο ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα εμφανιστεί ως εν δυνάμει πρωθυπουργός αποφεύγοντας να μπει σε αντιπαραθέσεις δευτερεύουσας σημασίας.
Εν τω μεταξύ για άλλη μια φορά η απουσία του πρωθυπουργού από την αίθουσα της Βουλής σε μια τέτοια διαδικασία βρέθηκε στο στόχαστρο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. «Μιλάει περισσότερο στο εντευκτήριο παρά στην αίθουσα της Βουλής», είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης για τον Αντώνη Σαμαρά. 

«Αυτός που έλαβε την πρωτοβουλία και όφειλε να εξηγήσει γιατί ζητά ψήφο εμπιστοσύνης, και την ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες, δεν είναι παρών. Δεν είναι παρών γιατί το επέλεξε», υπογράμμισε ο Π. Λαφαζάνης τονίζοντας ότι «πρόκειται για «μέγα πολιτικό ατόπημα, προσβολή της Βουλής, θεσμική παρεκτροπή». 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε ακόμα ότι σε όλες τις προτάσεις εμπιστοσύνης την περίοδο της μεταπολίτευσης ήταν παρόντες οι Πρωθυπουργοί και η συζήτηση ξεκινούσε με την αγόρευση του Πρωθυπουργού. Υπενθύμισε μάλιστα ότι το 2011 που ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απουσίαζε σε έκτακτη σύνοδο κορυφής ορίσθηκε πότε θα γίνει η αγόρευσή του. «Είναι πρωτοφανές αυτό που γίνεται. Υποβαθμίζει και εκμηδενίζει το ρόλο της Βουλής», επεσήμανε με έμφαση το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: