Δημοσκόπηση:ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 11,5 ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ


Εκτύπωση


Με δέκα μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου 
ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ που καταγράφει νέα πτώση.






Στην νέα,εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs, οι πολίτες κρίνουν τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, προβλέπουν ότι θα υπάρχει μνημόνιο και στο μέλλον και διχάζονται για το αν Σαμαράς και Τσίπρας πρέπει να συναντηθούν για να συμφωνηθεί το πρόσωπο του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, μετά από εκλογές.


Πρόθεση ψήφου



Με 10 μονάδες διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 27,4% έναντι 17,4% που λαμβάνει η ΝΔ. Στην τρίτη θέση με 14,4% όσοι απαντούν αυθόρμητα ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6,6%, ΚΚΕ με 5,4%, Ποτάμι με 5,2%, ΠΑΣΟΚ με 3,5%, ΑΝΕΛ με 2,8%, Οικολόγοι Πράσινοι και Δράση με 1,2% έκαστος και ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,1%.

 Eκτίμησης εκλογικής επιρροής

 
Με 11,5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην εκλογική επιρροή. Συγκεκριμένα συγκεντρώνει ποσοστό 34,5% έναντι του 23% που συγκεντρώνει η ΝΔ. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Ποτάμι με 8%, ΚΚΕ με 6,5%, ΠΑΣΟΚ με 5%, ΑΝΕΛ με 4,5% και ΔΗΜΑΡ με 0,5%.


Συσπειρώσεις κομμάτων

Η ΝΔ εξακολουθεί να χάνει ψηφοφόρους προς τον ΣΥΡΙΖΑ (14%), έχει σταθερές διαρροές προς το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ αλλά μειώνονται κι άλλο οι διαρροές της προς τη Χρυσή Αυγή (1% από 2% τον προηγούμενο μήνα).
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει την μεγαλύτερη συσπείρωση, με διαρροή της τάξης του 3% προς το ΚΚΕ.
το ΠΑΣΟΚ χάνει το 26% των ψηφοφόρων του πρός τον ΣΥΡΙΖΑ

Καταλληλότερος πρωθυπουργός


Παράσταση νίκης



Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης. Το 72% των πολιτών πιστεύει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές ενώ το 17% πιστεύει ότι νικήτρια θα είναι η ΝΔ.


Η ταυτότητα της έρευνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: