Στα χέρια της Νέας Ρωσίας το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Οι Νεορώσοι και οι ουκρανικές αρχές εργάζονται προκειμένου να ισχύσει πράγματι εκεχειρία στις δύο περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, ενώ κατέληξαν σε συμφωνία ώστε να εφαρμοστεί αυτή η κατάπαυση του πυρός, που θα μπορούσε να επεκταθεί σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.
 
Ο τερματισμός των μαχών στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ μετά την κατάληψή του από τις δυνάμεις αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας,, θέατρο φονικών και αδιάκοπων συγκρούσεων εδώ και πολλούς μήνες, βρίσκεται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο στρατοπέδων μετά την επιβεβαίωση μιας παρόμοιας συμφωνίας για την περιοχή του Λουγκάνσκ.
 
Ειδικότερα, οι διαπραγματεύσεις αυτές με στόχο να μπει ένα τέλος στις μάχες που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 4.300 ανθρώπους διεξάγονταν την ώρα που το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, όπου επικρατούν οι φιλοδυτικές δυνάμεις, ετοιμαζόταν να εγκρίνει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης όπου πολλοί ξένοι, περιλαμβανομένης μίας Αμερικανίδας θα αναλάβουν υπουργικά καθήκοντα.
 
Ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο υπέγραψε σήμερα ένα διάταγμα το οποίο χορηγεί την ουκρανική ιθαγένεια σε μία Αμερικανίδα υπήκοο, έναν Γεωργιανό υπήκοο και έναν Λιθουανό υπήκοο.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: